Upravo vodim sa majkom ono sto ce biti poznato kao Ajvar Wars. Naime, kad god ona pravi ajvar uvek joj je previse suv i mora da se dodaje ulje u njega da bi se lepo jeo. Ustanovio sam i zasto je to tako, naime ona ajvar drzi satima u rerni na 50 stepeni kada je vec sipan u tegle ali ne poklopljen i ostavlja ga tako da stoji i stoji. Rezultat: ajvar se isusio, dobio je koricu i izgubio vlaznost. Odbija da prihvati bilo kakvu sugestiju da je to sto ona radi pogresno, tvrdeci da je tako u njena majka uvek radila, sto mi je tesko da poverujem buduci da je ajvar moje bake uvek bio savrsen, taman onakav kako treba da bude, a ne uvek suv. Ono sto me najvise potrefilo u celoj toj situaciji jeste sto je taj ajvar do te tacke bio uglavnom mojih ruku delo i bio je sjajan sve dok ga nije ona uzela pod svoje.
Elem, osim potrebe da se zalim, pokrecem ovu temu da bismo razmenili iskustva, recepate i slicno. Dakle, sta sve stavljate u ajvar, koliko dugo ga uprzavate na koliko jakoj vatri, kako ga zatvarate (celofan ili poklopac ili oba) itd.