Stam je lomio kosti za šestoricu Van Bomela. Ni Davids baš nije zaostajao. Jedino u čemu ovaj tim realno zaostaje za generacijom '98 su golman i štoperi - o golmanu je suvišno pričati, a u centru su umjesto De Bura (koji je čak i znao štošta s loptom) i Stama, tu Heitinga i Matijsen. Jedan od kojeg je moglo biti nešto, ali je sad u Evertonu, a drugi od kog nikad ništa nit' je bilo nit' će biti, ali snalazi se momče. Snajder, Roben, Van Persi... oni bi bez problema u tu generaciju mogli ući. Veznog igrača boljeg taj tim nije imao od Snajdera, niti boljeg krilnog igrača od Robena (uključujući i Muva-bez-glave Zendena ). Van Persi možda nije blizu Bergkampu koliko Venger voli da misli, ali nije ni toliko daleko. Krljatori? Pa majku mu, Brazil je sa dvojicom (u sredini) igrao na ovom prvenstvu. A u odbrani je norma da svi budu krljatori, pa kad Bane može da bude startni desni bek jednog Čelsija (koliko god ga volim, krljatorčina je žestoka), jeb' ga onda.
Sama igra? To je stvar trenera. Hidink je vidio potencijal ekipe u završnici, i odlučio sve da rastura napadom. Što nisu više zabijali i pobjeđivali, mislim da bi trebalo Klajverta priupitati.
Ali ja i dalje mislim da je ključna razlika Dirk Kujt.