Scena u satoru je potpuno unakazena. Prvo, sam sator i spolja i iznutra deluje kao deo neke cigan male, nista od one raskosi i grandioznosti. Al ajd jebo to, legendarni dijalozi, atmosfera i pre svega dzonov govor o razlogu zasto zeli da pristupi nocnoj strazi (koji je potpuno genijalan) je izostavljen i dat nam je neki bedan, neuverljiv izgovor. Mens i tormud su totalno omaseni fizicki ali to je potpuno nebitno (ciaran je sjajan glumac), pogotovo pored ovakvih propusta…sad neko moze da kaze kako trazim dlaku u jajetu ali to ne pije vodu jer prosto ne postoji izgovor za ovoliko osiromasenu verziju jednog od najkul momenata u knjigama….tuzno. bitno je da se vreme trosi na brona i njegovu kurvu, i shae i jos jednu nepostojecu kurvu. Prosto bode oci taj nazalost jako cest nedostatak bilo kakvog osecaja i razumevanja sta je tacno ono sto ovaj serijal cini tako dobrim….
Rob nikad nije bio u harenhalu? Qyburn? Wtf? sve se izmesalo...
Davos i mel, takodje fejl. Ona jeste svasta nesto ali nije zla, tj nije podla niti surova kakvom su je prikazali dok provocira davosa vezano za sina…ne vidim cemu ta scena
S druge strane, razgovor izmedju tiriona i tajvina je sjajno odradjen, iz prostog razloga sto su maltene od reci do reci prepisali knjigu. And nothing wrong with that, kad bi samo to malo cesce radili…eto npr i denin obilazak neokaljanih je takodje dobro odradjena, plus zidine astapora (sa sve harpijom) jebacki izgledaju, mada su mogli barem jednu piramidu da prikazu. + missandei, mrnjau
Sta je jos dobro…zmajevi. Lepo je videti ih, makar na kratko, pogotovo drogona koji je stvarno prelep. Svidja mi se i scena sa mardzeri i decom, jedna od retkih dodatih koje imaju neki smisao. Takodje, baristan i deni, dobra je, i ajd da kazem relativno opravdano skraceno upoznavanje sa njim. iako se nije desilo u astaporu. al dobro.
Ipak, kakva god bila, nedostajala mi je serija, i svakako cu nastaviti da je gledam. U svakom slucaju se nadam da ce ova sezona biti bolja od slabe prethodne.