jaoooo bre! nemojte tako.
pokusacu da vam objasnim bolji nacin, jeste komplikovanije, ali garantujete da ostavljate 100% taloga.
nadjite gumenu cevku, stavite posudu sa medovinom na neki sto a drugu stavite na pod(ili bilo gde nize od ove prve), ubacite 1 kraj u prvu posudu, drugi stavite u usta i udahnite, pa brzo stavite u 2. posudu, medovina ce da se presipa
nema potrebe za gazom, samo pazite kada premestate posudu sa medovinom pre ove "operacije" jer se talog digne i rastvori u vodu, tako da pazljivo premestajte.
eto pokusao sam da objasnim, valjda sam uspeo.
Happy brewing!
p.s. pazite da 2. kraj cevke nije mnogo udaljen od dna 2. posude, treba da tece medovina, ako mnogo udara u dno, oksidira mnogo, a to ne valjda zbog bakterija u vazduhu (ne bi smetalo normalnom picu, ali u procesu vrenja ume bas da zasmeta)