Ovo će biti stalno prisutna tema u kojoj će ubuduće biti postavljani linkovi ka temama ili porukama koje su bile uzročnici da neko bude kažnjen banom.
Jedno vreme sam se dvoumila da li da tema bude javna ili ne i na kraju odlučih, na svoju ruku, bez konsultacija sa ostalima, da je javna varijanta bolja. Mogu ljudi da vide zbog čega se nešto dogodilo i da znaju koje se granice ne prelaze u diskusijama.
Dkdnt je bio banovan zbog vređanja. Da je iko od novajlija opleo po bilo kome skočili biste udruženi, a pošto je jedan od nas, onda se vapi za pravdom. Rekoh već na više mesta, pa ću i ovde - nemam ništa protiv oštre diskusije dokle god se ne prelazi u lično vređanje. Forum je mesto za sukob mišljenja, a ne ljudi! U ovom konkretnom slučaju neki postovi i neke izjave su opravdano mogle biti protumačene kao vređanje sagovornika. Kasnije je dkdnt naglasio da nije mislio na sagovornika, nego na njegove izjave, ali to ne menja izrečeno.
Da sam prva upitana bila ja on ne bi bio banovan, jer diskusija jeste imala oštriji ton, al su se oba sagovornika sasvim dobro "držala" zastupajući svoje stavove i, po meni, balansirano je na granici između vređanja i diskutovanja. Nekada je teško odrediti šta tu granicu prelazi, ali ako neki moderator proceni da je neko preterao i odluči da ga zbog toga banuje, ja ću ga u svakom slučaju (sem ukoliko evidentno baš greši) podržati!