Au... Da se razumemo, naravno da je dosadno. Meni je prva epizoda bila još dosadnija od ove druge, ali da ne cepidlačimo sad. Ja sam odavno prestala da se bavim time, i više obraćam pažnju na detalje u seriji, a ne na seriju u celosti. Unutrašnji dijalozi i flashbackovi čine polovinu serijala, ali u seriji to nažalost nećemo videti i samim tim je već 50% kvaliteta izgubljeno. Da ne govorimo o desetoepizodnom formatu spram gomile "glavnih" likova. Ne štima, razvodnjeno je i ne vidi se poenta, ali... realno, i knjige su postale takve, posebno poslednje dve
Iz perspektive poslednje dve knjige, ja skoro pa ni ne vidim kuda sve ovo ide, ili je možda samo prošlo jako mnogo vremena? To naravno ne znači da knjige više ne volim kao ranije, ali, ali... lepo sam govorila da nisu za ekranizaciju i tačka. Do tada, kritički gledam samo ono što mi je ponuđeno i što me najviše zanima. Pristrasno da, ali kako drugačije zar ne? Ako je epizoda uključila, prilično verno, meni jako drage scene iz knjige, ja sam zadovoljna.
Robov storyline je potpuno uništen, ali iskreno ne zanima me mnogo jer znam gde će završiti; slično je i sa Jonom i Samom, koji su mi mnogo draži pa ću više da gunđam, ali u sva tri slučaja imam problem i sa glumcima i načinom na koji su likovi u seriji prikazani. S druge strane npr., iako Jaime ne odgovara mojoj slici, Nikolaj radi odličan posao, čak sam pukla na onaj deo za Renlija i tron od penisa.
Bottomline: postaće valjda zanimljivije kad konačno počnu da ubijaju likove. Isto važi i za knjige.