Doručak

Maštovite priče naših članova

Moderator: Earvena

Doručak

Postod draganče u Ned Apr 05, 2009 6:43 pm

Jutro beše odavno prošlo, sunce je već ćutalo visoko na nebu, a ja sam ležao u krevetu, blenući u neku neodređenu tačku na plafonu, još uvek nerasanjen i pospan. Moja cura, Milijana, koja je sa mnom noćas spavala, već je ustala i otišla da radi neke ženske poslove po kuhinji. Obično me budi, milujući me po kosi i nežno mi ljubeći lice, smešeći se zadovoljno i zahvalno, ali izgleda da moje jebačke aktivnosti tokom ove noći nisu tu zahvalnost zavredile. Jebali smo se samo jedanput, meni i nije bilo do toga, ispalo je nekako traljavo — dignutog kurca sam ravnodušno ležao na leđima, ne mrdajući i ne pokrećući ni jedan svoj ud, a ona se uspaljeno nabadala u nekom, njoj omiljenom ritmu. Samo sam žmurio i čekao da sve to što pre prođe, pa da se okrenem na stranu i zaspim. Mada, nisam ni dočekao kraj, u pola radnje mi je san došao na oči, istisnuvši javu iz svesti. Da li je, i kako završila posao, ne znam; možda je otišla kod komšije, možda se bavila onanijom - svejedno mi je. Naspavao sam se, to sam jedino i želeo.

A sada je ušla i prišla prozoru, s namerom da ga otvori i izluftira tesni sobičak. Nije me ni pogledala, niti obraćala pažnju na mene, sve dok nisam počeo da se protežem i zevam, a kada nam se pogledi susretoše, ja joj se nasmeših, ni sam ne znam zašto, a taj je osmeh verovatno bio nepotreban u ovom trenutku.

- Jutros nema doručka u krevetu - reče ona - dođi u kuhinju, ako hoćeš da jedeš.
- Previše gledaš Američke filmove - promrmljah - tamo ne guraju noću prste u guzicu i ne češu je, pa mogu spokojno da klopaju u postelji.

Nije odgovorila, samo se odsečno okrenula i izašla, ostavivši vrata otvorena. Uzalud sam je zvao i molio da ih zatvori, kukajući da će me ubiti promaja. Nije me jebavala dva odsto.
"Doručak u krevetu...", pomislih, "za takav luksuz, valja pre spavanja dobro oribati čmar".

U kuhinji je na stolu ležala polovina vekne bajatog hleba i tanjir sa kajganom, koja se već bila ohladila. Pored toga što je bila hladna, bila je i preslana, Milijana ju je namerno presolila. Uživala je u svom kapricu i svojoj maloj osveti, ni kafu čak nije htela da mi skuva. Iako je bilo mučno, u inat, ćuteći, pojeo sam ona govna iz tanjira, uz to popivši dva litra vode i brže-bolje pobegao iz stana, da bih izbegao raspravu sa njom. Znam da ne bih izdržao, išamarao bih je ovog puta, sigurno.


Uputio sam se kod gazda Janka, u njegovu birtiju, on je u podrumu držao pikslu za neku sitnu kintu, a entuzijasta je za poker vazda bilo. Usput sam uremio par zlatnih lančića i dva prstena, koje sam ukrao od Milijane, a lihvar David mi je dao neku crkavicu za njih. Sigurno su vredeli četiri do pet puta više od ovoga što mi je dao, al' nema veze, dovoljno je da obrnem pare.

U gazda Jankovoj birtiji bilo je pusto. Samo dvojica pripitih molera koji ispijaju rakiju za stolom u uglu; jedan od njih, krupni i glavati, objašnjava nešto drugom, malom i musavom. Prelepa konobarica Suza, dragulj ove birtije, naslonila se na šank i udubila čitajući neke novine, nije ni primetila kada sam ušao. Tiho sam joj prišao s leđa, na kratko se divio njenoj predivnoj figuri, a zatim je nežno poljubio u vrat. Uplašeno se trgnula i razrogačenih očiju za trenutak zagledala u mene, sve dok me nije prepoznala. A onda joj osmeh ozari lice.
- Ju, Dragane! - viknu zvonko ona - Ti me precepi! Srce će mi iskoči. Pipni! - reče, i prisloni moju ruku na njene grudi. Ja se nasmeših i ovlaš pomilovah dojku na kojoj mi se ruka našla.
- Je l' Janko u podrumu? - upitah je.
- Jeste - reče - izgleda da je velik šnur u pitanju, i on je zaseo da igra.
- Odoh i ja - rekoh joj i pomilovah njenu kosu - Vidimo se posle.
- Srećno - reče.


Siđoh u memljiv podrum. Gazda me pozdravi i posadi na jedinu preostalu stolicu, a ja se uključih u igru. U početku me karta nije htela, te sam izgubio skoro polovinu novca. Ali kako je vreme odmicalo, sreća je počela da mi namiguje, zatim i da se smeši, a gomilica ispred mene je krenula lagano da raste. Do ponoći je narasla do pozamašne sume, a ja sam zašao iz birtije znatno bogatiji nego što sam bio. U zanosu sam pojurio Milijaninoj kući, i kada sam stigao, zadihan počeo da lupam po njenim vratima, ali ona nije otvarala. Potražio sam, kao i uvek, ključ ispod otirača, ali njega tamo nije bilo. Umesto ključa ležala je ceduljica sa porukom. Dobio sam korpu. Seo sam pored njenih vrata i zapalio cigaretu, da odmorim malo svoju dušu. Odvojio sam nešto novca iz one gomile i tutnuo ga pod otirač. "To bi bilo to!", pomislih, "A sad idem kod Suze da operem guzicu, pa da doručkujem sutra ko čovek."
Korisnikov avatar
Član
Član
 
Postovi: 1227
Pridružio se: Uto Jun 29, 2004 10:35 pm
Lokacija: Držmikurevački Potok

Re: Doručak

Postod Orion u Pon Apr 06, 2009 7:47 am

Pa ti rece da si batalio pisanje.
Sto se tice ove price, razocarao si me.
Ja verujem da ti mozes i jos gore i grdje od ovog, samo se malcice potrudi ::T:: .
Korisnikov avatar
Član
Član
 
Postovi: 478
Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 1:01 am

Re: Doručak

Postod draganče u Pon Apr 06, 2009 11:14 am

Fala ti na komentaru, verni moj čitaoče i latentni obožavaoče mog literarnog genija.
Nisam batalio, ne tuguj! — Uveliko će se još pisati, čitati i šetati kožica.
Korisnikov avatar
Član
Član
 
Postovi: 1227
Pridružio se: Uto Jun 29, 2004 10:35 pm
Lokacija: Držmikurevački Potok

Re: Doručak

Postod Sherif Gile u Pon Apr 06, 2009 11:34 am

Batali prozu, okači još neku pesmu
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

fotke što sam uslikao http://www.myspace.com/gile_sherif
Korisnikov avatar
Član
Član
 
Postovi: 1748
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 1:28 pm
Lokacija: Nis

Re: Doručak

Postod draganče u Pon Apr 06, 2009 11:39 am

Će bude, nemo brigaš. Nego si nemam sad muze, na sve sam gi tresnuo pevca.
Korisnikov avatar
Član
Član
 
Postovi: 1227
Pridružio se: Uto Jun 29, 2004 10:35 pm
Lokacija: Držmikurevački Potok

Re: Doručak

Postod Miliowilix u Pon Apr 06, 2009 7:20 pm

Ser, aplaudiram u vasem pravcu.
Life's a piece of shit,
When you look at it.
Life's a laugh and death's a joke it's true.
You'll see it's all a show.
Keep 'em laughing as you go.
Just remember that the last laugh is on you.
And...

Always look on the bright side of life.
Always look on the right side of life.
Korisnikov avatar
Član
Član
 
Postovi: 369
Pridružio se: Sub Maj 10, 2003 6:45 pm
Lokacija: Donji Hobici

Re: Doručak

Postod draganče u Pon Apr 06, 2009 9:56 pm

Zahvaljujem, mladi gospodine.
Korisnikov avatar
Član
Član
 
Postovi: 1227
Pridružio se: Uto Jun 29, 2004 10:35 pm
Lokacija: Držmikurevački Potok


Povratak na Priče

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron