Eee, ovako. Naravno da ni najbolji reditelj ni najbolji casting nmanager ni najbolji glumac ne bi mogli da naprave onakvog Faramira kakvog sam zamisljala dok sam citala knjigu.
Ovaj "Filmamir" je veoma veoma veoma daleko od tog ideala

. Kad sam gledala dve kule u bioskopu uzasno sam se razocarala, ali mi je produzena verzija mnogo popravila misljenje. Flashback scena sa Boromirom i Denetorom nam pomaze da razumemo njegovo ponasanje. Razumem zasto su mu u filmu izmenili lik - posto je Seloba prebacena u treci deo Frodo i Sem su morali da naidju na neku opasnost, inace im se u 'Dve kule' ne bi apsolutno nista strasno desilo - malo batrganja po blatu i pijenje chaja sa biskvitima sa elokventnim Faramirom. Steta sto je divan Faramirov lik tu stradao, ali u filmu (ako nismo preoptereceni knjigom) to funkcionise. U trecem delu imamo malo vise "Knjigamira" - velik deo njegovih recenica je pravo iz knjige, pogotovo "If I return thing better of me, Father" scena koja mu jos vise "pere grehe" iz "Dve kule". Verujem da ce mu produzena verzija vratiti dostojanstvo i plemenitost.
E sad sto su uzeli ruznog lika sa Mont Everestom umesto nosa i prasecim ochicama je vec neshto drugo...

Razumem da su hteli nekog ko lici na Seana Beana, ali stvaaarno. Sean je barem atraktivan (i mnooogo lepshe mu stoji oklop, mmm

)