Mali intro za igru...

U svim ostalim FRPovima koji ste ikada igrali, magija je jedna statična stvar, sa već napravljenim činima i efektima koje možete da izazovete a sam mag je jedan jadan lik koji se uvek drži po strani i ne valja nizašta dok ne napreduje barem malo. A kada postane 20th level ili štakod, više i nije zanimljivo, osim ako ste power-manijak koji oće da se igra jugijo

E ovde je "mag" od krvi i mesa. On je borac za stvarnost, dinamičan pokretač koji menja svet i ljude oko sebe i bori se protiv sila uništenja ali i ambisa svog ponosa.
Inače nedostaci svih ostalih sistema osim White Wolfa su u tome što se sve svodi na jebeni hack-and-slash tako da nema tu mnogo šta da roleplay-uje i tripuje oko stvaranja pravih priča i junaka takvih da bi se stvarno identifikovali sa njima i upustili u avanturu koja bi vas, krajnje doslovno, provela do srži vaše podsvesti i nazad!
Mage ima toliko tripova i alternativnih pogleda na svet, ambijent nije toliko sumoran kao kod Vampira ali je drugačiji jer predstavlja izvor nade za stagnantno čovečanstvo zatucano u šablone ponašanja. I imate gomilu opcija, ne mogu da dočaram ni procenat kako može to da izgleda dok ne probate. Radnja Mage-a se vrši na mnogo nivoa, počev od metafizičkog raspevavanja do brutalnog nasila. Pa sad šta ko više voli. Mislim, igra nije za svakoga, kao ni sa svaku priliku. Ali vredi probati.
Usled toga što se ne krećemo mnogo po DnD itd. krugovima, nekolicina nas sa mog faksa je rešilo da se lati igranja i vođenja Mage kampanja, naime jednu vodim ja, a drugu on. Moja baš i nije nešto uspešna jer sam dezorganizovan kao prosečni student i nisam zatucan sa frpovanje kao on...

Na primer, oko Quintessence-ije i Avatara. Ako neko zna o čemu pričam i igrao/vodio je neka postuje njihovo viđenje stvari na ovu temu. Interesuje me sistem oko toga, na primer, koliko dnevno lik može da crpi itd...
Ako ima neko zainteresovan iz Beograda da frpuje (ili vajtvulfuje) sa nama nek se javi. Ili ako ima neke interesantne teme da postavi u vezi igre neka postuje. Trenutno smo na pauzi usled ispitnog roka ali računam da bi frpovali tokom leta.
I za kraj jedan citat:
"Humans think they know what reality is, what life's about. They think they know because they can think. 'I think therefore I know.' Their attitude is 'I'm at the top of the food chain, so I get to decide what's real and what's not.'
What they don't want to be simply doesn't exist. Except perhaps in their dreams. Or nightmares. So they end up watching the shadows on the wall of the cave, thinking that's how the world really is. They never look at the things throwing the shadows..."
Nancy Collins, In The Blood