dobro jutro svima!
poslije dvije i po godine, konačno sam uspjela da se ulogujem. malo se gubile lozinke, kartice sa brojevima telefona forumaša, stara mail adresa, a par pokušaja registracije prođe neslavno - do juče.
bezbroj puta sam pomislila na vas. tolkien je bio moj prvi i jedini forum, uživala sam u razgovorima, upoznavanjima, druženjima... nako ko čoek, ne ko tolkinovac, sem možda počasni

kako vidim, mnogo toga se promijenilo. nije onako živo kao prije koju godinu, ali je to valjda normalno. neki su dobili nova interesovanja, neki su dobili potomstvo i dodatne obaveze, a vjerovatno je dijelom krivac i fejsbuk.
lično ne ljubim fejsbuk, premda, priznajem da bi mi vjerovatno pomogao da ranije dođem do administratora sa tolkina.
pregledavala sam i galeriju, srce mi puno, a sve ne mogu da vjerujem koliko je vremena prošlo.
Sauron više nije opaki čiko prekrštenih ruku već blažena prikaza koja skoro pa podsjeća na Djevicu Mariju sa čedom. neka, mašala, sve je stalo samo djeca rastu!
malo sam upratila i šta radi Dušanov Trigger - lijepo je vidjeti da neko ide putem ostvarivanja snova i ambicija.
ako Trigger nekad ode na evroviziju, predlažem da povedu Nara, a ne nekog neiskusnog diletanta.
Gil je diplomirala, Deedee osnovala obitelj, Draganče je još bolji nego što je bio...još nisam uspjela povatati šta se sve promijenilo u vašim životima.
ja sam dobro i zdravo, živim i radim u sarajevu, nemam muža ni poroda, ali imam mačku. skoro svakodnevno pišem blog (ne ovaj u profilu, taj je hakovan ali mi ne dopušta da izmijenim link), gledam da bar jednom godišnje otputujem u inostranstvo, dobro se hranim i uskoro planiram otvaranje prevodilačke agencije.
i za kraj, hvala Šild na karma bodiću i toplom dočeku

aj em dipli muvd

u nadi da će forum ponovo privući ljude željne zabave i konstruktivnog dijaloga, srdačno i obilato pozdravljam sve koji su ovo pročitali

snježa