Maceha mog decka vakumira i osigurava tegle na najjednostavniji moguci nacin. Posto sam procitala sve sto ste napisali, sokirala sam se metodama dodavanja masti, pecenja, susenja i tako toga.

Ne secam se kako je baka pravila, pa se osecam prevarenom i obmanutom.

Al' fakat je da njenom (macehinom) ajvaru nikad nista ne fali. Naprotiv, savrsen je. Kad ga umesa i napravi, i postigne gustinu koju zeli, onako vrelog ga odmah sipa u tegle. Pazljivo, tako da ne ostane mnogo vazdusnih rupa kad gledas kroz teglu. I kad nasvira sve, dobro zavrne poklopac, ODMAH TEGLU OKRENE NAOPACKE, i okrene ih nazad tek kad se potpuno ohlade. Treba da se hlade polako, pa ih nakon okretanja naglavacke pokrije krpama. I eto. Taj moze da traje i nekoliko sezona, poklopac ne moze da mrdne dok necim prvo ne pustis vazduh, ne stvara se kolonija novih organizama na povrsini, jednom recju - vakumiran i osiguran po svim standardima. I ne stoji u rerni ni jedan jedini minut. Dakle, direktno iz serpe u dezinfikovane tegle, poklopac, okretanje naglavacke, hladjenje i redjanje na policu. Na kraju i praznjenje police, naravno
