[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod mnb u Pet Jun 12, 2009 12:36 am

A i Tim Prat, pod pseudonimom, T. A. Prat cini mi se da sire kao da ti se i on svideo, ima nastavak...

Jesi li se vratio, mislim da li si pregrmeo krizu? Valjda je sve izaslo na dobro... Puno srece sa Paladinom. ALi znas da cu Bucera da iseckam u froncle cim se pojavi...

( Posto je pogledao film posipa se pepelom: )
Slika Slika

Joooj kako su slatki ovako na gomili... Vampircici i vukodlaci...Ko ce iscekati...

Ali Kam bi bio mnogo bolji Edvard...
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod nightflier u Pet Jun 12, 2009 9:28 am

Znači li to da ćeš kupiti knjigu? Akoje tako, samo seckaj.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod nightflier u Sub Jun 13, 2009 12:31 pm

U svom današnjem blogu bavim se odnosom države prema knjizi, pa koga zanima neka baci pogled.

Inače, upravo čitam poslednju objavljenu knjigu u serijalu Wild Cards, koji uređuje Džordž Martin. Mada ne može da se uporedi sa naslovima objavljenim početkom serijala, Busted Flush uvodi nove pisce, a među njima Keri Von i Dejvida Darhema, koji su svakako među prepoznatljivijim imenima savremene fantastike. Doduše, nikako nisu u samom vrhu, ali ima vremena. Završna knjiga u toj poslednjoj trilogiji iz serijala Wild Cards, a pod naslovom Suicide Kings, trebalo bi da iz štampe izađe krajem ove godine, neposredno posle "A Dance With Dragons", verovatno da bi se ostvarila svojevrsna marketinška sinergija.
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Pon Jun 15, 2009 10:11 pm

Nema sanse da kupim knjigu: mislio sam da seckam u prenesenom znacenju, ne u knjigu u masinu za uklanjaje dokaza o melverzacijama u firmi znacenju seckanja... Naravno, o nestanku pojedinih kupoprodajnih ugovora u mojoj nekadasnjoj firmi ne znam nista i svako ko drugacije kaze neka se seti da sam svojevremeno slao ljude na Goli otok i za manje. Dakle, kupovina 0, seckanje 1.

Molim te da ti to ne najvaljujes da ce neko objaviti del Tora i Hogana?

Ne mogu da otvorim tvoj blog, ali ako zelis da prosiris tematiku, nedavno mje bio skup americkih izdavaca, i zavrsio se sveopstom zalopojkom o stanju u izdavastvu: jedinos eprodaju e-knjige ( sto mi nije jasno, ko ce citati sa palm topa ili glupog Kindla?).
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod nightflier u Uto Jun 16, 2009 10:04 am

Možeš da pristupiš mom blogu. Samo klikneš na link u potpisu - i gotovo. A što se tiče elektronskih knjiga, one definitivno postaju budućnost izdavaštva i drago mi je zbog toga. Ne samo da se ne seku šume da bi se štampale knjige, već i knjige lakše i brže dolaze do čitalaca, koji mogu da na put ili letovanje ponesu čitavu svoju biblioteku. Mislim da je print on demand deo te budućnosti, ali takođe verujem da je to proces koji će se jako sporo odvijati, a i to samo na engleskom govornom području.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Uto Jun 16, 2009 4:18 pm

Meni to nikako nije drago. Nista mi ne moze zameniti knjigu, nikakav e-format. Treba imati sve u vidu, celu draz knjige,
pocev od kupovine, trazenja knjige, sadrzaja.. da vidim knjigu lepo na polici :) .
A i ono malo citanja s kompa, oci mi odose, nisam ja za to.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod nightflier u Uto Jun 16, 2009 5:58 pm

Zavisi šta se podrazumeva pod knjigom. Na primer, mass market paperbacks i mekokoričena izdanja naših izdavača ne smatram knjigama, već zamenom za petparačke časopise. Ništa što nije u tvrdom povezu, prošiveno i štampano tako da ne izbledi posle deset godina nije dostojno hartije na kojoj je štampano. Tu dolaze e-izdanja. Što se mene tiče, nameravam da sebi omiljene naslove štampam i koričim u tiražima od jedan ili dva primerka, žigosana mojim novodobijenim grbom. Pejperbekove ću rasprodati.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Uto Jun 16, 2009 6:19 pm

Khm...ja sam u oktobru u BG, pa ako se budeš želio nečega rešiti, šibni mi spisak na mail da proverim šta imaš za prodati ;)
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod nightflier u Uto Jun 16, 2009 6:37 pm

Upravo sam završio čitanje romana The Strain. Pisci su Giljermo del Toro i Čak Hogan. Pravo da vam kažem, ambivalentan sam prema ovom ostvarenju. Sa jedne strane, konačno smo opet dobili vampire kao neljudska čudovišta, koja ne samo da su zla, već i nehajna prema ljudskom rodu. S druge strane, roman previše podseća na scenario za film, a vidi se i poveliki uticaj Simonsove "Dece noći". Ćak i da zanemarimo raznorazne istraživačke propuste koje su autori učinili (na primer, pogrešan naziv za ruske vampire), što se od dvojice Amerikanaca i mora očekivati, roman ima poprilično medicinskih nedoslednosti, koje se na filmskom platnu ne bi primetile, ali sa stranica jednostavno vrište. Međutim, The Strain je solidno napisan roman, po stilu jako sličan Simonsovim izletima u horor, sa kojima deli i tu osobinu da nije ni najmanje strašan. Prva trećina romana obećava mnogo, ali ostatak knjige u velikoj je meri izneveravanje tog obećanja. Naravno, ovo nije samostalno delo i može se očekivati bar jedan nastavak, ali mi nos govori da će pre biti dva. Film nam, u svakom slučaju, ne gine.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Uto Jun 16, 2009 6:39 pm

@Perin

Kada budem prodavao, biće to na veliko. Čitava biblioteka odjednom. Ali pre nego što se na to odlučim, moram da krenem sa zidanjem vikendice u kojoj ću smestiti jednu veliku prostoriju namenjenu isključivo knjigama i stripovima, kako bih imao gde da smestim tvrde poveze. Dakle, rasprodaja se neće odigrati u skorije vreme.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Sre Jun 17, 2009 11:20 pm

Na mogu da pristupim nicemu ako klikcem an bilo koji link bilo gde na ovom forumu, na zalost. Uzgred mozda ce te zanimati: dansa u vecernjim novostima neki clanak kako je ministarstvo zavrnulo gomile izdavaca tako sto je toboz otkupilo knjige i potom im ih nije platilo te podatak da je Plato ostao duzan izdavacima 170 miliona dinara! Graknuo sam kada sam to citao svi su se u sali okrenuli... Takodje ima i prikaz Herbertovih PACOVA koji je pisao neko ko je samo "izmiksovao" Skrobonjin negdasnji pogovor priredjen za PREZIVEO. Uzgred, da branim SImonsa: DECA su SF triler, a VATRE humoristicki roman. Nije im namera da budu strasni - mada jezoviti svakako jesu.I jako bih voleo da procitam neki roman strave koji je strasan ali to sumnjam da ce se desiti... Mada ciujem jako zanimljive stvari za LAnganovu... Napominjem: strasan ane gadan... Imas li neku preporuku?

S kolegom ORIONOM se mnogo puta ne slozem ali ovo sto je napisao iznad, sto ono kazu, potpisujem; "ubo" si i car, i feeling, i moj glavni problem ( da ne pominjem nemanje lap topa ili palm topa ili uostalom bilo kakvog topa ).

Sta je do djavola ovo, SUMRAK sa glumcem okji zna sta radi?
Salim se, naravno.Mislim cuo sam da ce raditi ekranizaciju knjiga ali kako da su nesto menjali, ne mogu da odredim sta ( hint: sestra, sestra). A glumac, mislim na Veslija naravno ( serija FALLEN te gomila Horrora u par godina ). Ona budala iz LOST igra misterioznog zlog vampira ( tj, zlog brata )? Ko je radio kasting nije gledao ekranizacije Elisa ocigledno... Kazu mi da je Met jako dobro odabran ali ga igra neki anonimus... u, ako bude popularno, mozda izadje i kod nas... ( Ironican )

Jeste li culi i da rade rimejk - sedite li - V? I seriju po Sojerovom romanu ali nemam predstavu kojem.
Slika

Član
Član

Postod nightflier u Sre Jun 17, 2009 11:40 pm

Hehe, možda je novinar(ka?) čitao moj blog. Ako ne možeš tako da pristupiš, ti prekucaj adresu: http://nightfliersbookspace.blogspot.com/, ili proguglaj Nightflier's Bookspace. Poslednji post je kratak osvrt na priče iz The New Space Opera.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Sre Jun 17, 2009 11:47 pm

Pa ako si o tome pisao, ne mogu reci da bi me zacudiloda je "pozajmio" teze. I za jedno i za drugo reakcija mi je ista: Stvarno strasno i sramota. Pre jedno godinu dana sam isto to cuo za neke od lanaca knjizara da zafrkavaju izdavace i ne placaju im ali sam mislio da su sredili, aovo da drzava zeza mu dodje kako "given". Mozes li imati copyright za tekstove koje objacvljujes na sajtovima ili blogu?

Mislis li na Hartvelovu ( ogromnu ) antologiju koja ide uz HARD SF RENEISSANCE? I onu BEST OF od YEAR"S BEST SF? MOLIM TE RECI MI DA CES DA URGIRAS DA IZADJU!!!

Inace sto se TV serije tice - svi porede sa Majerovom ali je zanimljivo sto su ove knjige izasle jos sredinom devedesetih.
Slika

Član
Član

Postod nightflier u Sre Jun 17, 2009 11:57 pm

Zapravo, mislim na antologiju The New Space Opera, čiji bi drugi tom trebalo da uskoro izađe u SAD. A možda ti se ostvari želja da se objavi jedna od te dve koje si spomenuo...
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Pon Jun 22, 2009 12:39 am

Nove knjige. Vonderboy epske fantastike, Brendon Senderson, konačno je u papiru objavio Warbreaker, stand-alone roman koji je u više verzija mogao da se skine s Sendersonovog sajta. Naravno, ovo je sjajan trenutak, pošto uskoro izlazi prvi deo dvanaestog dela "Točka vremena" - taman pred kraj ovog Doba od 13000 godina. Baš me zanima ko je trenutan Zmajeva reinkarnacija...

Kevin Enderson počinje fentezi ciklus romanom The Edge of the World. Nešto ne volem Endersona, ali moram priznati da je reč o subjektivnom osećaju, pošto se nisam potrudio da pročitam njegov opus, mada imam ponešto na policama.
Korisnikov avatar
Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige