od mnb u Čet Jun 25, 2009 11:56 pm
Samo da napomenem, da jos niko nje resio misteriju zene koju sma cak dva puita pomenuo, a sada imamo novu: neka izdavacka kuca objavila je fantasy roman domaceg autora, smesten u afiriku gde se niz misterioznih dogadja povezuje sa progonom vestica u srednjovekovnaoj Nemackoj; da nije to FOTOFOBIJA?
Izasao i nastavk Fantasy bestselera koga sam pominjao, koji je meni licno drag, ali vama niposto interesantan.
Nasuprot tome, imamo objavljen roman TAMNA REKA. U pitanju je nastavak PUTNIKA, pseudonimnog DZona Dvanaest Jastrebova. Ovo je SF, ne? Dva brata Sem i DIn, ovaj Gabrijel I Majkl ( spojler za poslednju sezonu serije ), ovja, pa se pokacise, i sada je jedan zao a drugi odbar, a zla masina nesto muti, bla, bla, jes' ja jedini koji primecuje nesto u zapletu? Odsustvo invencije? U, to me podseti, kad vec pricamo o odsustvu invencije:
Ima li kraja ADVENTURES OF THE PIZZA LORD? Zaista, dokle vise? Nisu bili interresantne ni kada su ih pisali Glen Kuk, pa ni Grin; ali dobro, coveku je uzor Hamiltonova, pa sta za ocekivati... Druze se, cujem, povremeno...
Ovom Sandersonu svaka cast: potucice Salatorea sto se stancovanja knjiga tice. Da li mu je nova serija povezana sa MISTBORN-om?
Zasto mi niko nije rekao da su Sterling i jos jedan Stros ili DOktorov ( uvek ih brkam, jos od kada sam citao zajednicki intervju kada su se pojavili na scenai, i nisam jedini; vecina kritickih clanaka ih uvek zajedno pominje ) bili u Srbiji prosle godine?
Alan DIn FOster je odgovoran za novelizaciju scenario za film ZVEZDANE STAZE za koji sam imao cast ukazati na nekoliko propusta. No, ko zna engleski, mora cuti ovaj segment knjige citan od strane netalentovanog mamlaza, stipendiste Kvirije, Zakarija ( Sajlara ): Nije toliko u pitanju pisanje kolio "specificna" izvedba, koja samo potcrtava ono sto milsim o audio verzijama knjiga. Mislim, lepo je to zbog ljudi sa ostecenim vidom, ali onda bi makar mogli uzeti nekog profesionalnog glumca da to radi; ali stvarno malo mi je to, slusanje, knjige pa, koa 3D na filmu - bezveze. I zamorno.
Izvinjavam se sto sam malo u sarkazam umocio post. Proveo sam citavo vece objasnjavajuci ljudima upravo nesto o Buceru, i dodjem ovde u oazu razuma, a opet me doceka glupi Hari... Ufff... Inace, rekose mi da u Novom Sadu pocinje sajam knjiga, a i Dani vina. Nekada su knjige i vino bili usko povezani; mada bi mogli biti i danas, samo iz drugih razloga. Citaoci se mase za vino kada prodju standovima i vide cene. Mada za prosli sajam pohvale Odiseji ( stroud po 500 dinara ) i Evro Djuntiju ( Mejerovca za 500 ). Ai Algoritam izdavastvo je davalo popuste, to sam pominjao. Neka neko iz Novog Sada ode i sastavi izvestaj, posto moj leteci majmun ne izlazi po kisi...

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.