Ovo je, verovatno, jako los trenutak da se ubacujem u diskusiju, al ja, eto, ne mogu da se uzdrzim.
Evo me na pola druge knjige (i tu stojim vec jedno duze vreme); svakako necu da se deklarisem kao protivnik serijala, al nisam bas ni fan. Da se razumemo, meni se Kovenantov lik jako dopada, i moram priznati da... mi nisu jasni ljudi koji kazu da ga ne razumeju. Zavisi valjda od sklopa licnosti

On je outcast i povredjen je i ima uzasan gard u odnosu na ljude (opravdan) - sta u tome ima cudno? Da, cesto reaguje jako iracionalno, al;i volela bih da upoznam coveka koji je uvek racionalan. U Kovenantu, IMHO, nemam nista nepoznato - samo poznate nam stvari u vecim razmerama. I, moram priznati da sam se bas dosta identifikovala s njim

Uvek sam jako gotivila anti-heroje.
Dakle, meni problem uopste nije u Kovemnntu vecu ... ne znam - stilu ili zapletu. Ne mogu nikako tacno da definisem. Sve u svemu,
meni je knjiga dosadna 
Evo sad smo upravo krenuli u bitku, i, po svim pravilima bi trebalo da sedim na ivici stolice i cekam ishod, a ja ne mogu ni da se nateram da uzmem da je citam (cituckam Martina po stoti put instead). Prva knjiga me je takodje ubila u pojam, sem mozda zadnje trecine, gde mi je bilo zanimljivo.
Jel imao jos neko problem da se probije kroz knjigu ili se prosto LTK i ja ne klikcemo? (mislim, nije stvar u citanju generlno, cisto da napomenem da ne dodje do zabune. Procitala sam ja i deblje i teze knjige
Jos jedna stvar: za sada mi je belo zlato problematicno. Na nasoj senci zemlji (

) ima mnogo ljudi koji ga nose, zasto je bas Kovenant izabran da se transportuje? Cisto me zanima da li ima kasnije obrazlozenja (u knjihama) - ako ima, nemojte mi reci sta je u pitanju, stici cu valjda jednog dana dotle.
EDIT: Prevod ne mogu da komentarisem, nisam ga drzalal u rukama... Ali kada uporedim ovo sto ste navodili i engleske pandane, resenja mi se cine kao jako dobra. A sto se arhaicnosti tice - pa, ni original nije pisan svakodnevnim jezikom, vokabular je nenormalno sirok i uopste nije preterano moderan. Definitivno mislim da treba koristiti reci kao 'at' da bi se prenela ta atmosfera.