od mnb u Sub Okt 10, 2009 3:31 pm
Carobna knjiga je, kako me izvestavaju Lijeteci majmuni, bila hvale vrijedna: mimo GRADA EMBERA, objavljen je i nastavak NAROD SPARKSA, post apokalipticki SF romani Dzin DUpre, o gradu u kom zivi tek nejasno sjecanje na proslost i koji se sukobljava sa neumitnim tokom dogadjaja sto ugrozavaju njegovo postojanje ( jako mi se svidio film, a cujem da su knjige Ok ( za djecje ) pa cemo vidjeti ), te ono sto svakako kanim uzeti, trilogiju SRCE OD MASTILA, KRV OD MASTILA I SMRT MASTILA, europske kraljice Fantasy-ja za djecu ( van engleskoga govornoga podrucja ), o ljudima kadrim da likove iz knjiga pretoce u stvarnost - izgleda je u pitanju novi prijevod, no knjige su malcice skuplje, jer su malcice deblje.
Lagijuna se lijepo osigurala: nigdje en pominju da su MESECEVI VRTOVI prvi u nizu MAMLAZAN gluposti koje stancuju Erikson i drugar, te ako ne prodje ( a nadajmo se da nece ) osigurali su se od stampanja daljnjeg smaranja. NO, vidim da drze Sandersona u rezervi. Kojeg sam se zeznuo kupiti. Urh. Mozda da prvo procitam ELANTRIS, da se pripremim. Ili ALKATRAZ PROTIV ZLIH KNJIZNICARA ( ! ), to je krace, i za djecu, no poucen iskustvom s Gejmenom, nekako mi se ne mili...
Obustavio citanje FRAGMENTA - previdse mi se roman svidja e da bih ga citao bez kakve enciklopedije pomorskih stvorenja i odgovarajuceg bioloskog rjecnika engleskih pojmova. No, iako pola termina nijesam razumio, scena seciranja stvorenja na cetvrtini knjige mi je ostavila bolji dojam nego hrpa SF izmisljotina vezanih za neobicna bica. Jedva cekam da snime film. Cimer, obozavatelj sporta, je sigurno mislio da sam konacno poludio koliko sam se cerekao dok sam je citao.
ALnasamari je izdao oficijelni prikvel PETAR I LOVCI NA ZVEZDE u prijevodu zene koja je skrljala prijevod Bruksa. Takodjer su izisle i IGRE GLADI te DNEVNIK SONJAVKA.
Zasto Evro Djunti ne izdaje, vise, THE HOST? To je ono sto mene interesira, SF ljubici!
Znaci, mogu da raspalim po Buceru?

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.