NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Perin u Ned Okt 18, 2009 2:35 am

Tardis, samo za mnb-a:

Legendarni strip Željka Paheka - Legija Nepromočivih

Ljubomir Damjanović - Malteški Šišmiš

Miroljub Todorović - Svinja je odličan plivač i druge pesme (Zbirka pesama, očigledno)

Ilija Bakić - Nastaviće se (Zbirka strip priča)

Mirjana Detelić - Dorkasi (Legenda o Dorkasima)

Aleksandar Marković - Uroboros (poezija)

Bela Hamvaš - Put predaka put bogova

Bela Hamvaš - Mađarski Hiperion

Biljana Malešević - Prolaz (Dok besni oluja ne gledajte kroz prozor. Može da vam se otvori vidik u neki drugi univerzum. A tada počinju nevolje...)

Radmilo Anđelković - Oko za drugi svet (SF roman. Nema mesta za vazemaljce i svilene bube. Sa koliko strana možemo da bacimo pogled na terazijski greben. Malo lakog seksa i teških batina. Oko - prolaz u drugi svet. Novi roman Radmila Anđelkovića: Oko za drugi svet. Ilustracije Željko Pahek.)

Ilija Bakić - Jesen Sakupljača

Ilija Bakić - Filmovi (poezije)

Neda Mandić Spasojević - Čuvari severa (Prisustvujemo kraju jednog sveta. Možemo na to gledati kao na kraj vremena, o čemu nam govori majanski kalendar. Ili je možda reč o kraju istorije o kojem govori Fukujama. Možda, ako ova civilizacija povuče ceo svet za sobom. A možda je samo reč o kraju jedne civilizacije – koja je, uostalom, i rekla već skoro sve što je imala reći. Možda će se pojaviti neki novi ljudi. Možda ih već ima u nekom paralelnom univerzumu.)

Zoran Jakšić - Ministarstvo Senki

Ne znam ima li toga još (verovatno ima) ali eto, da malo pobliže vidiš šta je naslova u Tardisu :D
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod mnb u Ned Okt 18, 2009 5:45 am

LEGIJA NEPROMOCIVIH? Strasno, taj strip je toliko vremena izvan opticaja, da sam potpuno zaboravio na nj, a imao sam staro izdanje, jesu li Decije novine, Stripotekino ili hrvatsko izdanje, e pa stvarno, moguce cak da ga negdje imam jos ili su mi ga maznuli ( netko mi je iz nepoznatih razloga protivpravno prisvojio neke kolekcije strpiova - DRUZINU OD VJESALA i prvih trideset brojeva DILANA DOGA, te komplet Zagorovu Fantasy avanturu sa onim gospodarem tame, i Eks sa Ket Klou, Superstrip Maksi sa Gruom majstora Serdja te nesto pojedinacnih ) svojevremeno. Andjelkoviec roman je produzetak price izgleda, i drago mi je za Bakica ( mada mi strip-price nije bas najjasnija kategorija no odavna sam pomiren s tim da mi vecinom nesto nije jasno ), i Jaksica ( posebice ). Sto se ovih CUVARA SEVERA tice najavljivali su neke romane domace autorke koji su se zvali CUVARI VREMENA ali sada izlaze pod novim naslovom, da nije to? Jako mi se dopada ova najava, ali da radim pu, pu, preko ramena, za svaki slucaj. Cim pocenm da se odusevljavam nekim izdavacem, on pukne. Kojot, Neor, Okean, hronoloskim redom.

Valjda ce vise Novikova postati popularnija. Da se ponovim, ura za Kinga, buu za Lukjanenka, i hocemo Dalkvista!

Sto se Lagijune tice ja sam sumnicav spram Fantasyja koji izdaju; ako je ejdini nacin da prestanu bombardirati nas glupostima to d apocenm navijati za njih, morat i cu revidirati stavove. Zanima me tko li preporuca glavnome uredniku Fantastiku, isto vazi i za IP(ublish)S(hit).
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Perin u Ned Okt 18, 2009 10:14 am

Anđelkovića sam već pročitao, u ebook formi, još dok je pisao..jeste, kao produžetak neke ranije priče...meni lično se najviše svideo deo koji je nazvao "laki seks i teške batine", pun akcije, dijaloga i tako tog :) Ostali delovi su isto odlični, ali mi je taj baš baš legao. Obrati pažnju na "Malteškog šišmiša," na Znaku Sagite mnogo hvale tu knjigu...
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Ned Okt 18, 2009 11:33 pm

Na blogu sam postavio prikaz "Malteškog šišmiša" i intervju s Borom Pantićem, vlasnikom "Čarobne knjige".
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod mnb u Pon Okt 19, 2009 5:36 am

Hmmm, kada neko roman spominje kao opskrbljen manevrima karakrteristicnim Hamiltonovoj, Lakijevoj i spomene Tolkina, kod mene zvone prije zvona za uzbunu. A stp se tice intervjua s datim gospodinom, mogli ste kolega sebi slobodno ustedeti vrijeme: covjek nije spomenuo nista sto sen nije moglo iscitati u njihovim promo tekstovima na sajtu, sto je sramota i steta, vaseg vremena i truda.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod Perin u Pon Okt 19, 2009 11:41 am

Za sajam stiže Simonsov DRUD, u dva toma. Tako barem kaže Skrobonja na ZS.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Pon Okt 19, 2009 11:50 am

AU!

Inace, sidjoh sada kupiti novine, kad naprijed medju knjigama koje izmaju, ono sto nasi dnevni listovi prodaju u kojekakvim edicijama, imaju nesto sto lici na WARCRAFT roman, pise TRILOGIJA NESTO NESTO i cini mi se da je nacrtana Vilenjakinja u bojnoj opremi, no omotano je sve u celofan te mi prodavacica nije dala pogledati sto je, a ona, cudna mi cuda, ne zna.
Slika

Član
Član

Postod Perin u Pon Okt 19, 2009 12:45 pm

Sunwell, to ima u Algoritmu hrvatskom...Mada ja niti volim warcraft, niti sam čitao išta od toga, stoga se ograđujem :D Zaboravih da napomenem, pored Bobanovog novog romana koji ima...čudan naziv, Poslednji Srbin (Alnari), izaći će i njegova zbirka sabranih priča, pod nazivom Otisak zveri u pepelu, (Tardis).
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Pon Okt 19, 2009 2:27 pm

Ja od tih media related romana, pak najvise imam zivaca za 7 knjiga Vajsove i Hikmana ( ove skorasnje tri nisam citao ) o DRAGONLANCE sistemu stolne igre. Drago mi je za Bobana Knezevica, dugo se cekalo na nesto njegovo; mislio sam kada je CRNI CVET preveden ne engleski da ce biti malo vise paznje, no eto nije, pa makar sada. Mada bih ja zaista volio Skrobonjin kakav roman. A da ne ureknem, necu vikati naprijed Tardis!.

Uzgred samo dvije stvari iz jucerasnjega Blica, koje potvrdjuju zasto te novine mogu sluziti samo da se od njih prave fiseci za sjemenke i spice ( i nekada davno, pomfrit ): prvo KNJIGA O GRBLJU ( takos u napisali ) je dobila prikaz koji je autorka zamislila, u namjeri da predstavi knjigu kao metafizicki spis ravan odredjenim spjevovima po svojoj vaznosti, kao izgovor da se izlupeta u najnevjerojatnijim konstrukcijama komplimenata ( bez osnova ) i spektakularno iskaze svoje osnovno nepoznavanje Fantasticke knjizevnosti. Posto za pisca Fantasyja kako reper tura Klarka, nije niti cudo sto mahom njeno izlaganje nema smilsa.

Druga je stvar nesto sto meni licno nema smisla, ali imamo kolege iz izdavacke djelatnosti, mozda oni mogu pojasniti: u susret sajmu, prenijeli su isjecak iz teksta nejmackih novina koje komentiraju ovdasnje izdavacke prilike, zakljucujuci kako je izdavastvo u nas dosta mutna rabota jer - obratite paznju - izdavaci nisu PROFILISANI ( kao da u Njemackoj izdavaci jesu ) ne zna se tko im je PUBLIKA ( pretpostavljao sam nekako, no grijesim, ljudi koji znaju, vole i zele citati ) te - ovo mi je najveci misterij - KOJE STAVOVE ZASTUPAJU ( ??? Mislio sam da izdavastvo treba biti iznad kojekakvih stavova, dneven politike ali ocigledno to nisu europske vrijednosti: nije niti cudo sto nema u nas izdanja MakLeoda i Mjevila, ogrezlih komunjara ). Ko hoce profilisanje ima organizaciju biblioteka unutar izdavackog programa, mozete pogledati intervu koji spominej NOCNI LETAC kako primjer, ne vidim potrebu da se izuzev izdavaca strucne literature itko profilise vise od toga, a niti zasto bi publika morala biti strogo vijezana uzusima podjele na zanrove - vecina onoga sto citam iz okvira Fantasticek knjizevnosti danas se niti ne objavljuje u specijaliziranim SF, Horror ili fantasy imprintima. Potpuno bezveze tekst i ne znam cemu bi sluzio, sem da mene nervira ( kao da mi je to potrebno uz ljude koji stalno gledaju tenis i Farmu; bar ovi momci koji dolaze u civilnu sluzbu su svi jako ljubazni i gledaju nove filmove Fantasitke, pa sjedim s njima, mada i oni uvece hoce gledati Velikoga brata ( a nisu znali odakle pojam, tuzno )
Slika

Član
Član

Postod Perin u Pon Okt 19, 2009 3:20 pm

Za Skrobonju....hm, mislim da i on nešto sprema, zaboravih šta...i ne znam da li će za sajam izaći. A za izdavaštvo...potpuno se slažem sa tobom. Samo na sekundu da napravim digresiju: mnogo mi je žao što Čarobna knjiga neće izdati ponovo Dugo Sunce. :cry:
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Pon Okt 19, 2009 6:50 pm

Prava za Vulfa su jako skupa, pa pretpostavljam da stoga neće. "Čarobna knjiga" se drži filmovanih romana od samog početka svoje izdavačke delatnosti. Očigledno im se to isplati. A novine ne čitam. Niti gledam tv. Čak mislim da i na internetu provodim previše vremena. Nego, MNB, ko je izdavač toga što si video na trafici, znaš li? Da nije neki otkup iz Hrvatske?
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod mnb u Pon Okt 19, 2009 7:57 pm

A ne zaboravimo da je Vulf mahom aquired taste: nesto cemu se nece bas svako prikloniti bez inicijalno,mnogo dobre volje. Pogledajte kako im je Ursula smor, pa sto ocekivati za Vulfa? ( lako cemo mi za DUGO, sto cemo s KRATKIM? )

No, sto se tice filmovanih romana i slicno, mislim da se tu radi o vrlo jednostavnoj racunici, koju mislim da ne trebam sada previse pojasnjavati jer me svakakko tjeraju posto pocinje Veliki brat: izbacivanje.

Kiosk je zatvoren ali izjutra cu otici da vidim, ovako in retrospect moguce da jest uvoz iz Hrvatske jer sam primijetio neka izsdanja VBZ -a svojevremeno ( Markesa, no ne Kunca Rajsovu i Horrore Palahnjuka ).

Ako mogu sugestijicu, slijedeci put kada NOCNI LETAC radi intervju, da ne bi kucao svaki puta, mozes staviti inicijale onoga tko govori. A mislim da se i tvoj sugovornik nije pretrgao da ti kaza ista sto nije u promo materijalu. Moj utisak je: toliko o Meduzi. Steta. Ako uistinu izadje nesto od Skrobonje, molim te uradi intervju s njim. Ne mogu da citam tekstove na blogu, otstampao sam onaj o MAMLAZANU, ali eto, malo vise recenzija bitnih romana, to bi bila prava stvar. A ubijedjen sam da bi i koji od posjetilaca ( onih sa slicicama na desnoj strani ) mogao kontribuirati.
Slika

Član
Član

Postod mnb u Uto Okt 20, 2009 1:01 pm

Kolega PERINE, potpuno ste u pravu. Ovaj WARCRAFT je u stvari, izdanje Algoritma i nije roman vec manga. Imaju jos neku knjizicu o djecaku koji pohadja skolu za carobnjake.

POSTANJE 419

DECA ARMAGEDONA 670 tako tu

OLUJNI FRONT 530 tako tu

SLEPILO vidjeno samo kroz izlog

DOMACIN 980 i Ljeteci majmun koji ga nije kupio na sajmu biti ce zgromljen
Slika

Član
Član

Postod TurtleEye u Uto Okt 20, 2009 1:53 pm

Manga o dečaku zove se "Negima". Ali to nisu jedine dve. Nisam siguran koliko objavljuju sada, ali počeli su sa četiri.
Ne mora sve biti smisleno.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 7:46 pm

Postod Perin u Uto Okt 20, 2009 3:17 pm

Tu je Blade of the Immortal, odlična manga, zasad je algoritam izdao 12 volumena čini mi se :) Ma mange su zakon, ja sam odksora počeo skupljati omiljenu mangu Berserk :) I da...ja sam uvek u pravu :D
Korisnikov avatar
Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige