NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Perin u Pon Okt 26, 2009 9:17 pm

@mnb: Evo vesti za tebe, koje sa nestrpljenjem očekuješ:

Goran Skrobonja - ČOVEK KOJI JE UBIO TESLU

Novi roman Gorana Skrobonje, u izdanju Lagune. Znam da ga je napisao, ali nisam razumeo da li će biti izdan sada, ili na proleće 2010.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod nightflier u Pon Okt 26, 2009 11:12 pm

U martu naredne godine.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod mnb u Sre Okt 28, 2009 11:49 pm

Sad, posto sam ja odavna sklon tome da mi je casa poluprazna, mogu samo da razmisljam o onome sto ja ne zelim.

Ne zelim da Skrobonjin novi roman bude neka kopija denbraunovskog trilera, sto bi se moglo suditi po naslovu, vec neki dobar SF ili Horror roman ( pozeljno kombinacija ta dva moja omiljenija zanra ) ili daleko bilo, o Tesli Bombek. Proguglajte. Ili jos dalje nek bi bilo, naslov sa jeftinom cakom ( ispostavlja se da je Tesla bijeli mis kojega zrtvuju obozavatelji Kthulhua ). Zelim, jer to domaca fantastika - srpska, hrvatska uopce geografski omedjena prostorom bivse Juge - dugo ceka i zasluzuje. Svakako s nestrpljenjem cekam. Jos kada bi se i Jaksic oglasio SF romanom ( sto je s Santovom? ) kako da se izrazim - masala!

Ne zelim vampire koji su zombiji. Zelim vampira koji je razuman, pronicljiv, zavodnik, vrebac, no ne bezumni stvor vodjen gladju. Ne zelim akcione sekvence u vampirskim knjigama kopirane iz opusa hononskih majstora borilackih vjestina, vec tihu jezu prozetu naznakama napetosti koja pruza svoje nevidlive prste duz citateljeva vrata poput magle koja se kroz noc pruza ka beslovesnim junacima donoseci... nekaj. Hocu da DRAKULA NEMRTVI bude omaz Stokeru a ne besmislenim akcionim sprdnjama programiranim ka holivudskoj eksploataciji za koju godinu poput SOJA. Molim one sto su srecni dovoljno posjetitelji Sajma da izvjeste o cijeni istih.

Kao i o TRILOGIJI ZADUZBINA, reda radi, posto tesko da je u pianju trilogija. Asimovljevovih logixkih smicalica zapakovanih u spejs operetine nijesam ljubitelj, no da pohvalim naslovnice. Lice mi na nekaj sto bi Vilan uradio, zar ne mislite? A i ERAGON ima novi crtez, sto znaci da je u pitanju, sada vec trece izdanje. Ukompetirali su Dupreovu makar.

Anegdotica: mada ne znam govori li ona sto o knjizevnosti ili o citeteljima. Sestre i sluziteljke te cistacica se mijenjaju knjigica. Srecom te ih je Narodna knjiga stancala u onom svom brisoguz povjezu za kioske. Razgovarajuci s jednom otkrivam kako mi roman koji cita ima nedostajucih preko TRIDESET stranica; negrdje pri pocetku. Pomazem joj ih traziti po sobi za sestre te ormaricima i ostavici. Otkrivamo koja ju je sestra prije citala. Djevojka uopce nije primijetila da nedostaju stranice. Ona je nastavila citati niti ne primijetivsi da recenice koja zapocinje u njenom iskustvu na jednoj strani ( 6 ) a zavrsava na slijedecoj ( 35 ) nije bas u uzrocno posledicnoj a o logickoj da ne govorimo svezi svojih cimbenika. I treba da smo nepismeni svi! Razmisljam da je, toboz iz sale, zamolim da mi naglas iscita spisak lijekova koje mi muckaju, za svaki slucaj. Reda radi da pomenem da knjiga nije fantasticke prirode jer do takvih pojava u kakvom romanu omiljenih nam podzanrova ne moze doci. Izuzev kod nekolicine pisaca koje sad necu pominjeati e da mi Fan club ne bi pokvario raspolozenje.

Ovi izdadose jos jednu magu, OSTRICA BESMRTNIKA. Smao da nije japanski GORSTAK>
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Perin u Čet Okt 29, 2009 8:08 am

Zaboravih treci, Jaksic je vec izasao, i po svemu sudeci odlican je. A BoI je manga odlicna i krvava ;)
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod mnb u Čet Okt 29, 2009 11:24 pm

trebalo mi je malo da pohvatam da mislis ne na bol, vec na Blade of Immortal - valjda originalan naslov. Glupo je reci: starim, ali, eto, da kazem.

Jaksic u izdanju Tardisa?

Deereta je izdala nesto sto se zove TAPISERIJA i prvi je tom ROUANSKIH PASA.. Hari F. Nef, ili slicno autor. Lijepa naslovnica.

Zna li tko sto su KOPILAD BOGOVA druga knjiga trilogije domaceg autora, sijecite me ako sam zapamtio ime, Aleksandar Milajic, takvo sto. Vampiri, Fantasy, samizdat, zvuci li poznato?

Lijepo se provedite na okupljanju!

U, da DRUD prvi tom ima 450 strana i traze za istog 700 dinara kako sam i mislio.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Orion u Pet Okt 30, 2009 12:19 am

Mnb: Aleksandar Mandic se zove. Cuo sam poodavno za njegove knjige, Kopilad Bogova, zamisljeno je kao trilogija, a dosad su valjda izasle dve knjige. Izdavac mi je slabo poznat-Dobricic. Nazalost, cini mi se da knjiga nije imala veceg uspeha, bar je ja nisam video nigde. Tako da ne mogu reci nista o kvalitetu ili nekvalitetu, prosto nisam bio u prilici da procitam. Ne mogu se setiti da li sam na netu negde citao odlomak, mislim da je rec o epskoj fantastici, ali malo mracnijeg tipa.
Bio je neki sajt za to, cini mi se http://www.trablmejker.com ili tako nesto, negde sam jos video o tome, da li na art-animi, ali jednostavno sam zaboravio.
Ja imam skoro maksimalan popust u Laguni, ali mislim da ce Drud proci bez mene.
Ako su Teror izdali bez polovljenja, mislim da su to mogli uraditi i sa ovom knjigom.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod babakarniang u Pet Okt 30, 2009 2:42 pm

Uzeo sam Druid oba dijela za nekih 800 din. A na sajmu sam pazario 50etak knjiga zaista su mnogo jeftinije nego ovako :da:
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod nightflier u Sub Okt 31, 2009 3:06 pm

http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod babakarniang u Ned Nov 01, 2009 1:31 pm

nightflier Nema Kraljtrnja na sajmu nije izaslo sve drugo sam nasao u IPS-u
Član
Član

Postod babakarniang u Ned Nov 01, 2009 4:13 pm

Ah da zasto na Vilenjacima Sintre pise druga knjiga zar sam propustio da kupim prvu?
Član
Član

Postod Mo u Ned Nov 01, 2009 6:20 pm

Ako je Bruks valjda mu to dodje mac od sanare kao prvi deo a kiza ni ja nisam nasla, mozda nije stiglo iz stampe
...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod babakarniang u Ned Nov 01, 2009 6:29 pm

Jeste Bruks kad sam dosao kuci vidim pise Vilenjaci Sintre druga knjiga... E sad ima li uopste prva?
Član
Član

Postod Mo u Ned Nov 01, 2009 6:33 pm

bilo u izdanju alnarija, moguce da ga jos uvek ima
...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod Draugdur u Ned Nov 01, 2009 7:50 pm

Njet...drugi serijal ;) Serijal je Postanje Šanare, prva knjiga se zove Djeca Armagedona. Cobis kaže da ju je izdao I Publ... ma! IPS :mrgreen:
Here lies Firedorn, a hero in bed.
He once was alive, but now he's dead.
The last woman he bedded, turned out a man
and crying in shame, off a cliff he ran.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Maj 24, 2004 10:50 am

Postod babakarniang u Ned Nov 01, 2009 8:24 pm

Odahnuo sam sad uzeo sam i Djeca Armagedona :) a to iz Alnarija imam :)

A Kiza nema i znao sam da ga nece biti jer na netu imaju cijene za sve njihove knjige sem za tu ::LJ::
Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige