E ovako...Kako sam procitao sve sto se prevelo na srpski iz zanra epske fantastike,valjda se mogu nekako smatrati nekim faktorom u rasudjivanju.

))Prvo,nikad pre nisam cuo za ovu spisateljicu,i cak sam celu prvu knjigu mislio da je ona zapravo ON!:)))))Sto je vrlo,vrlo pohvalno,posto jako tesko mogu da citam zenske pisce epske fantastike(nikakva diskriminacija,jednostavno nisam naleteo na knjige koje je napisala zena iz ovog zanra i da sam se zadrzao).Knjiga mi je poprilicno zanimljiva,jer kao da nekako ima dusu.Sta znam,sve smo mi to vec vidjali(Kraljevstva,vijuga=Perin,Vestina-Izvor,Kopiladi-Martin,cool odnosi zene i muskarac(Aragorn-Aruena),ali je lepo sroceno i mene zapravo ne smara ni malo.Svakako da bi pre preporucio ovo nekom da cita pre nego Glena Kuka ili nprPresto od Zmajkosti.Koliko god mi bilo mrsko da priznam,u nekim delovima knjige prosto osecam kako ne bi bilo to to da ih je pisao muski pisac.Oseti se da je zena u te delove ulila deo sebe,a ne muskarac...Plus.sto mi se jako svidja,niko u knjizi nije extremno nabudzen tipa Rand ili Gandalf,nego onako svi podjednaki idu kroz pricu.Naravno,ima mocnika,ali za sada nista preterano prenapucano(stigao sam do pola 2 knjige).Dakle,rezime na kraju svega(za mene) je da je delo izuzetnog kvaliteta,lepo sroceno i napisano,i omogucava citaocu da se veze za odredjenog lika.Svi imaju pravo na svoje misljenje,ali takodje mogu da tvrdim da svi koji kazu da je ova trilogija bzvz i da Robine ne ume da pise,nemaju blage veze sa epskom fantastikom.