[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod alcesta u Sre Okt 13, 2010 7:56 pm

Sećam se, mene je devedesetih hteo da bije jedan prodavac na Platou kod fakulteta što sam mu tražila hrvatsko-talijanski veliki rečnik Školske knjige, a nisam htela mali srpsko-italijanski nekih anonimusa koji je pokušao da mi utrapi. Dobro živa ostadoh. :roll:
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Mar 15, 2003 9:34 pm

Postod mnb u Čet Okt 14, 2010 8:43 pm

Ajaoj, bolje da nisam pitao. sada cu imati kosmare, a ja mislio napisacete svi kako ste imali pozitivna iskustva. Ja zacudo nijesam imao takovih "bisera" niti posla sa onakovim "slucajevima" sem privatno kada je neko komentirao kakvu knjigu. No izgleda da se i knjizare pocese voditi sistemom promoterki i promotera. najobavesteniji su mi poneki radnici na sajmovima.

Nego, da utjeshu pruzim STITNOJ DEVI: ti pogledi nijesu bili iz podsmijevanja tebi, vec iz sazaljenja jer koliko znam, oni koji tamo rade iz dna duse preziru Simonsa, pa je reakcija prije bila, jadna djevojko, nemas pojma kako ce te smoriti. Inace i bas nevole ostale izdavace pa najcesce kude ono sto nijesu izdali upravo oni ili neko od njihovih poznanika.

Ja sam licno najgore prosao za zenom sto mije probala uvaliti kjnige na engleskom za ogromnu svotu, precutkujuci da su u stvari one po pet puta nizoj cijeni ( trazila je tocno se sjecam 21 DM za jednu ) dok se nije odjednom pojavio gazda, te rascistio stvari, a ona se pravila nemusta. A katkad sam cuo kupce i njihove opise knjiga sto su me prosto ostavljali u nedoumici da li oni imaju iole pojma sto traze - zena koja nema predstavu koja je knjige, kako se zove spisateljica, ko je izdavac, ali zna da je domaca i da u naslovu ima veznik "I".

NOZ NADE je prva knjiga u trilogiji, ovaj se roman bavi gradom u kojemu zive samo muskarci, sve su zene umrle, no oni svi cuju misli jedni drugih kao i zivotinja te djecakom koji otkriva da njihova izdvojesnost u stvari krije neku jezovitu tajnu. Jako nahvaljeno i prodato. Trilogija je u originalu WALKING CHAOS ili tako nesto. Lijeteci majmun je vidio i knjigu, u raskosnoj opremi KAKO BITI ili POSTATI VAMPIR, bukvalno uputstva i vodic za mlada vampira.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Perin u Čet Okt 14, 2010 9:01 pm

Moja iskustva su mahom sa sajmova na otvorenom; tamo ti priđe svako, i to bukvalno svako. Najgore kad ti dođe neki čiča, i onda počne:

"Znate, ja pišem pesme..."

Brije te jedno pola sata, ti se smeškaš, ceriš i keziš, prevrćeš očima i jedva čekaš da neko drugi naiđe da ga se otarasiš :?

Laguna izdala Boju Magije i Svetlost čudesnog, u jednom tomu, od Pračeta. Kao što je Babakarniang primetio, izašao je i 4 deo Malorijade.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod vendy u Čet Okt 14, 2010 9:36 pm

Meni je nabolja scena kada sam prije par godina trazila Tocak vremena u biblioteci u Novom Sadu. Prvo me je cura blijedo gledala par minuta. Pa gledala u komp, pa pitala ko je pisao i slicno. Nakon 10 min pozvala kolegu. Ponovila se ista procedura. Nakon sto sam im pokusala objasniti sta je to Epska fantastika uputili me na djecije odeljenje. E tamo sam vec naisla na zenu koju sam poznavala, a srecom ona se razumije u knjige.
"that the true way to a man's heart is six inches of metal between his ribs"
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Nov 21, 2007 8:09 pm

Postod mnb u Čet Okt 14, 2010 11:36 pm

Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod babakarniang u Pet Okt 15, 2010 12:17 am

Ko je Izdao NOZ NADE? na sajtu Delfi knjizare je nema.
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Perin u Pet Okt 15, 2010 12:59 am

@mnb: nice one :D
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod babakarniang u Pet Okt 15, 2010 10:14 am

Jedna vrlo losa vest Alnari odustao i od DZounsove... Zar je moguce da se taj serijal samo meni svideo? bas je steta sto su odustali.
Član
Član

Postod mnb u Pet Okt 15, 2010 12:53 pm

Generalno mi se cini da je upravo to tendencija, da se Epska Fantastika bez uvida u to kome su knjige namijenjene nadje na policama djecjih odjela - ne samo u bibliotekama vec i u knjizarama.

NOZ NADE je objavila neka mala izdavacka kuca, nijesu u pitanju Lagijuna ili Alnasamari. Koliko se meni cini, Dzonsova im se dobro prodala, mislim ovim drugima, te mi je odluka nesuvisla. Razumijem za Novikovu koju citatelji nijesu htjeli niti dotaci ( kajace se kada izadju filmovi, te moja opsjezna kritika prvih sest knjiga ), kao neisplativu, ali ovo im je velika greska. Izgleda da se istorijskotrilerskoljubic papazanije bolje prodaju, recimo ovaj serijal VLADARICA RIMA kojem na prvoj strani medju opisu likova stoji da je pripovjedac bog a njegova drugarica carobnica spospobna u potpunosti izmijeniti izgled, pa se pitam da nije u pitanju takodjer historijski Fantasy - morate vristati kada procitate opis Nerona ( buduci car sto u srcu nosi zudnju za muskima ) i njegova brata ( sto u srcu nosi zudnju za oblacenjem zenske odjece ), ako se sjecam dobro SMS-a.

Cini mi se da je omnibus Pracetovih romana u tvrdome povezu.

Procitao prvih nekoliko pripovijesti iz Maloviceve zbirke, pa morao vratiti knjigu. Podjsetio se zasto sam prestao citati pripovijetke. Vidi se da covjek vlada izrazom, kada mu je stalo moze zaista pronaci jako dobra poredjenja, te uspijeva podrijediti stil teznji kazivanja, znaci moze mijenjati ritam, izraze, kompoziciju prilagodi. Utisak kvari to sto jednostavno kao da ne zna sto zeli s pricom - kao da s ezalijeti te onda ne zna sto ce dalje pa brze bolje zavrsi. Vise bih volio da se radi o nizu povijezanih prica koje recimo oslikavaju kakav groteskni futuristicki ambijent s vise aspekata jer bi se uz malo dorade, tj organizacije to lako postiglo. Ajde sada da kenjam ( ju! pardon! ) po srijedi je na momente rableovska groteska sto izranja iz nekog primorskoga okruzenja, shvatanja i temperamenta, protkana izrugivanjem na racun kako globalnih tako i licno ljudskih gluposti, makar u prvih par pripovijedaa, no kazem vecina se zalijeti i onda se naprosto izduva. Neke mu podsjecaju prce na Bukovskoga po stilu, neke na kakva latinoamerikanca; reako bih da je nacitan. Samo kada bi izdrzao do kraja ili imao dovoljno jaku ideju da ga iznese a ne da se pretvori u kolaps sistema. najuspjelija, po mom misljenju covjeka odviknutoga od kratke forme, mu je ona o akademiji za tetoviranje, potom ona alegorijska o ribaru Petru ( ako se sjecam dobro ) te ona o opsesiji modelom telefona koji cita misli kojaje i najbolji primjere kako on uhvti zalet i puf, nista. Ali da zna da pise zna i jako bih volio kakav groteskno fantasticki pokusaj a la RAT JE BIO BOLJI. Knjigu nijesm vratio zato sto sam htio, vec zato sto ej djevojka u posjetu htjela ici aknjigu je kupila nekome ne poklon - zgrabio sam joj ej prakticki iz torbe i sjedio u hodniku sat i pol. Kada je krenula reako sam joj da je mogla jos i malo posjediti, nije kao da dolazi da vidi baku svaki cas, a ov ausamljena itd., kakav sam manipulator, no nije se primila ( negdje sam presao osamdesetu stranicu pa sam racunao jos sat i i gotovo).

IMA LI ITKO SA KAKVIM LIJEPIM ISKUSTVOM U VEZI KUPOVINE KNJIGA?
Slika

Član
Član

Postod babakarniang u Pet Okt 15, 2010 1:38 pm

Vladarica Rima nije fantasy proverio sam... Da velika je steta za DZounsovu em se rasprodala em je mnogo odudarala od mnogobrojnih vamp ljubica nisu mi jasni al dobro. Ah da hteli su dovesti Kinga na sajam i bio im skup.

Pa bilo je i lepih iskustava jedan mladji lik u Algoritmu je fantastican em ume da prica o svakoj knjizi i da te ljubazno usluzi em uvek zna sta jos da ti ponudi kad vidi sta kupujes :)
Član
Član

Postod alcesta u Pet Okt 15, 2010 4:39 pm

Ja mrzim kad mi u bilo kakvoj prodavnici nude bilo šta što nisam tražila. Onda se osećam kao da treba da se izvinjavam što neću da kupim to što mi nude.
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Mar 15, 2003 9:34 pm

Postod Perin u Pet Okt 15, 2010 7:49 pm

@mnb: Stoji to o nedorađenosti priča, zahuktavanju samoga Malovića i tako to; mene je osvojio tim ležernim, Bukovski stilom, na stranu priče. Ponukao me na nekakva razmišljanja o samom procesu pisanja, slaganju rečenica, pristupu ...Meni se lično zbirka zbog toga svidela. Nešić je nešto drugo - tog čoveka mogu slobodno svrstati ne samo u velikane žanra, nego u velikane svakolike srpske književnosti, barem što se kratke forme tiče.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Mo u Ned Okt 17, 2010 3:48 pm

uf mene je Malovic smorio u lutajucem bokelju, ostavih ga negde na pola pre par meseci al mozda ga i zavrsim. Nego raduje me ovogodisnji odlazak na sajam, cini mi se da ce biti bas zanimljivih naslova za potrositi budzet, mada su tendencije za kolicninom para sve nize, a spisak se ovih dana samo deblja al avaj. Ove godine sam potpuno spremna (izuzev budzeta) i pazarila sam torbu za pijac, onu sa sve tockici, kao prava bakuta da vucem a ne da teglim knjige ::T::
...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod Orion u Ned Okt 17, 2010 11:04 pm

Mislim da će mi ove godine biti dovoljna oveća kesa . Zaglibilo se malo u kredite, sređivanje stana i slično...
Generalno, što se tiče fantastike, više pažnje ću obratiti na domaća izdanja- prvenstveno Tardis i Paladin. Stranu uglavnom nabavljam kod izdavača kod kojih imam popusta, tako da nema potrebe da to tražim na Sajmu.
I naravno, stare, antikvarne knjige, to mi je glavno na Sajmu. Pazariću i po koji strip.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Pauleta u Uto Okt 19, 2010 9:25 am

Jel citao neko mozda
Slika i Slika

Vredi li icj :?:
Slika
Korisnikov avatar
Član