Može referendum. A može i spajanje teme

.
Da čitamo, pa se ređe javljamo.
U principu, čitao sam već nekoliko dela Tardisa pre Sajma, tako da postoji jedno izgrađeno poverenje što se tiče njih.
Doduše ovi autori mi nisu nepoznati- priče Saše Robnika znam i sa sajta sf tima, a čoveka i lično poznajem. Što se tiče Sarajlije i Manufakture G, čitao sam jednu njegovu priču u jednoj zbirci- Abrakadabra, koja mi se dosta dopala. A i neki ljudi čije mišljenje cenim, govorili su pohvalno o njemu, pa ajde da probam.
Žao mi je što nisam pazario trilogiju Kosingas- ali jednostavno nije mi ostalo para. Ništa, biće za sledeći sajam, ili ću kupovati po jedan deo svako tromesečje, pa ću kompletirati serijal.
Domaća fantastika zaslužuje podršku. Mada bi ja lično malo više volio čistog horora, urbane fantastike i epske fantastike. Čini mi se da preovlađuju sf i ono što zovu spekulativna fikcija ili kako već, ubacivanje fantastičnih elemenata u realno i stvarno okruženje. Nedostaje i dela poput Konstantinovog raskršća, koja će biti prijemčivija širem krugu ljudi. Čujem da je i Kosingas imao solidan tiraž. To je valjda i svrha, da ta dela dođu do čitalaca.