od mnb u Ned Feb 24, 2008 3:56 am
@NOCNI LETAC: Ajd da jos razumem sta je anglosaksonska recenica ( ako mislis na njegove duge recenice koje je nekada pozeljno procitati dvaputa, posto ne voli znake interpunkcije, koji umnogome olaksavaju razumevanje onoga sto je pisac hteo da kaze ) ali bas bi voleo da saznam na sta mislis na tako okarakterisanu fabulu? Meni je Vilson zanimljiv jer se okusava u raznim oblastima, eksperimentise i menja se, ali zadrzava veliki faktor human interest-a. MekDonalda, na zalost nisam puno citao, za sto krivim Skrobonju - jednom je rekao ili napisao da bi zeleo da objavi nastavak BESPUCA, ( sjajno napisano, ali covek ima utisak da tui neko nekog zafrkava, kao da pravi travestiju ) ARES EXPRESS, te RIVER OF GODS, tako da sam batalio i CHAGA-u i KIRINYA-u sve misleci da cu se prvo domoci ovoga; godine su prosle pune muka, i dalje nista od toga... Mozda mi je podsvesno odbojno da ga uzmem citat' upravo zbog tog osecaja da me zeza. Za to imam Svonvika. Da, ti si vcitao BRASYL: da li se desava u istom univerzumu kako i RIVER OF GODS? Posto je na tvojoj listi ne verujem ali samo da proverim da li je potrebno citati prvo roman o Indiji, pa preci na ovaj o Brazilu...
@ODISEJA: To su te knjige. A sto se tice Dzejn Lindskold, malo sam razmislio i mislimda je ona pisala neki serijal , koji sam pre neku godinu proveravao, o devojcici koju odgaje vukovi ili tako nesto, a ona u stvari od kraljevske krvi i kad dodje medj ljude,pati da se vrati vukovima. Ako je to, nisam stekao utisak da je nit' sto kvalitetna, nit' sto zabavna - mislim da ni nisam dovrsio prvu knjigu.
Ako vec hocete stogodj tako evo su Berova i Monetova objavili neki zajednicki pokusaj na tu temu za koji ne sumnnjam da je mnogo kvalitetniji. Evo ideje - zasto ne otkupite Monetovu? Ona ce biti visoko kotirana na mojoj listi pisaca za koje verujem da ce postati zvezde. Hmmm, moram da privodim kraju sastavljanje te liste...

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.