od mnb u Uto Jun 17, 2008 12:00 am
Ja opet ne dvojim da bi u pitanju bio veliki pothvat, no umnogome pomaze moderna tehnologija. ZXivkovic kada je sastavljao svoj spisak, uzdao se naravno u sopstvene zabeleske i preturanje po katalozima Narodne biblioteke Srbije/Jugoslavije. Ovdje smo u mogucnosti da to obavimo ucinkovitije jer vecma, danas, izdavacke kuce imaju sopstvene sajtove na kojima je uz par klikova moguce doci do informacije - i ti sam si natuknuo sto u tom smislu, u drugom kontekstu doduse.
Problemi koji se mogu javiti je najpre lenjost osoba koji bi se upustile u taj pothvat. Ne gajim iluzije u vezi opsega paznje clanova foruma, niti u njihovu zainteresiranost da odvoje sto vrijemena kakvome visem cilju ( kada je tu toliko vrlih novih remek djela za pogledati, sve sami biseri CLOVERFIELD, PRINC KASPIJAN te ubeljidvo njagori film sto sam ga imao cast pogledati u zadnjih nekoliko mjeseci, THE SOUTHLAND TALES, samozaljubljenoga Kelija ), a da ne pominjemo klasifikaciju te raspru oko toga sto jeste a opet, sto nije Fantastika ( uzi i siri smisao zbunjuju 90% stanovnistva, po zadnjem istrazivanju Stratedzik marketinga ). Uglavnom zbog vizija toga kako bi se to oteglo, i na sta bi licilo, i odustao sam od toga - cak sam hteo i da imamo i topik o tome no kada sam natuknuo iz sale segmentic, to se pretvorilo u raspru bez kraja i konca. U kojoj ja nisam uopste ucestvovao, da ne pomisilis stogod.
Inace, dok ne postujem sta je novo izaslo, nemoj tko da se sali te da pljune novac za knjigu pod naslovom NEUROMANT: to je samo glupi Gibsonov roman pod novim, suludim i ocigledno pod uticajem smradnoga WOW-a, prevodom.
Joj, tko je taj zlosrecnik opcinjen GOSPODAREM...? Ovako nesto je suvise dobro a da bi bilo zaboravljeno ili izignorisano! Ime, prezime, naslove djela, hito, hitro! Lisice koje neznaju kamo idu Hobiti, zude da ovo saznaju! ( Za one malobrojne koji, srecnici, ne citase GOSPODARA... : aluzija na recenicu iz knjige, kojom samo zamahnete kada pocnu da vam mrse i bistre o ozbiljnosti djela i rada Tolkinova. )
EDIT: Moze li se takvo sto smatrati pak Fan Fictionom? Onda bi mu se moglo oprostiti sto brka babe i zabe, ipak to pisu zaljubljenici u nesto, suvise zaslijepljani time sto stazama kojima njihovi junaci hodahu tudijer krotkim korakom smelo stupaju? To jos mogu da razumem. Steta sto ovde nema segmenta za Fan Fiction. Ja na nekoliko sajtova i grupa pomazem malo pri obrasdi i ocijenjivanju pripovijedaka, a katkad i ja napisem koju pa mogu i da razumijem poriv. No, naravno da to mora biti knjizevno valjano.
Cao, ICEMANE! ( Za trijen sam zaboravio! )

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.