Sto volim kada se neko inteligentan pretvara da je glup i trazi da mu se nacrta ono sto mu je vec jasno. Za nekoga ko pise postove kao da su iz Pitijinih usta izasli, mnogo ti insistiras na nekim preciznim odgovorima. Pre nego sto pobrisem sve ovo, udovoljicu ti.
Ono sto nightflier radi nije da reklamira svoj sajt pa kaze batalite ovaj forum dodjite na moj bolji je (toga je ovdena bilo, nikad nista nije time postignuto, i ako se dobro secam mozda je bilo i negodovanja ali te teme nisu brisane ako nisu postale uvredljive). Ne, samo je dao link do odgovarajucih tema na sajtu i rekao da on licno nema vremena da iscitava vise foruma i da ako nekoga zanimaju njegova misljenja, komentari i novosti o knjigama, da ih potrazi tamo. Istina, to je skoro kao da im je zabio cevku sacmare u rebra pa da ih 'cera kamo je njemu drago.
Jedan od saveta, namenjen izmedju ostalog i tebi, okarakterisan je kao propagiranje. Daj, molim te, prestani sa tim izvrtanjem svega sto ti se kaze da bi mogao da teras vodu na svoju vodenicu.
I, ne, linkovanje na forum ZS nije kaznjivo i zabranjeno, desavala se ta djavolstina i ranije ali nikog nismo ustrojili.
Sto se tice niza „nebuloza“ koji ti je upucen, bojim se da nisam siguran na koje sve mislis, buduci da ih ja ne bi bas tako okarakterisao, mozes da odgovoris na sta god hoces dokle god je kulturno, moderator (koji je slucajno ja) ne zabrani dalju diskusiju o tome na temi koja za to nije predvidjena (sto sam, opet, slucajno uradio). Ako je rec o knjizevnim delima, nadji odgovarajucu temu pa tamo nastavi diskusiju, ili otvori svoju, a uvek imas i privatne poruke koje ti verovatno ne odgovaraju jerbo nemas publiku za svoju teatralnost ( hor crva ne bi dosao do izrazaja).
Ono sto zameram nightflieru, kao i svima ostalima, upravo je to sto su nastavili da se raspravljaju na ovoj temi i pored moje opomene da se to vise ne radi. Nightflieru, jesi napravio temu, jeste odlicna ideja, mnogima je pomogla, ali ne pripada tebi nego forumu, tako da bas ne treba da pises svasta po njoj bas zato da ne bi bila upropascena daljim raspravama, narocito kada znas sa kime se raspravljas, jerbo ako bi neko dosao na tu temu, od kojekakvih rasprava ne bi gotovo ni primetio nove knjige. Zato planiram da sa ove teme u sledecih par dana izbacim sve postove koji nisu o novim knjigama , mozda da ih obrisem, a mozda izdvoijim u nove teme.
Ja sam prva osoba kojoj je zao sto je ovaj forum zamro, ali to daleko da je samo zbog toga sto su ljudi stavljali linkove za forum ZS. Ne mozemo da se nadamo da ce forum iole da se povratiti ako oko njega iskopamo rovove, podginemo elektricne ograde i ne damo nikome da ode na bilo koji drugi forum.
Sto se mene tice, mozes na mene da se zalis kome god hoces, ali bojim se da nema moderatorskog statuta i maca koji visi moderatorima nad glavama ako ne prate slovo zakona, zato sto su na ovom forumu moderatorska mesta dodeljivana po zaslugama i poverenju. Priznajem, napravio sam gresku, a to je sto sam mozda previse popustljiv, pa dozvolim povremeno ovako nekoj raspravi da traje, nadajuci se da se mozda nece zavrsiti nekulturno i da ce nekuda odvesti.