[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod High Duke u Uto Nov 18, 2008 5:36 pm

Sto volim kada se neko inteligentan pretvara da je glup i trazi da mu se nacrta ono sto mu je vec jasno. Za nekoga ko pise postove kao da su iz Pitijinih usta izasli, mnogo ti insistiras na nekim preciznim odgovorima. Pre nego sto pobrisem sve ovo, udovoljicu ti.

Ono sto nightflier radi nije da reklamira svoj sajt pa kaze batalite ovaj forum dodjite na moj bolji je (toga je ovdena bilo, nikad nista nije time postignuto, i ako se dobro secam mozda je bilo i negodovanja ali te teme nisu brisane ako nisu postale uvredljive). Ne, samo je dao link do odgovarajucih tema na sajtu i rekao da on licno nema vremena da iscitava vise foruma i da ako nekoga zanimaju njegova misljenja, komentari i novosti o knjigama, da ih potrazi tamo. Istina, to je skoro kao da im je zabio cevku sacmare u rebra pa da ih 'cera kamo je njemu drago.

Jedan od saveta, namenjen izmedju ostalog i tebi, okarakterisan je kao propagiranje. Daj, molim te, prestani sa tim izvrtanjem svega sto ti se kaze da bi mogao da teras vodu na svoju vodenicu.
I, ne, linkovanje na forum ZS nije kaznjivo i zabranjeno, desavala se ta djavolstina i ranije ali nikog nismo ustrojili.

Sto se tice niza „nebuloza“ koji ti je upucen, bojim se da nisam siguran na koje sve mislis, buduci da ih ja ne bi bas tako okarakterisao, mozes da odgovoris na sta god hoces dokle god je kulturno, moderator (koji je slucajno ja) ne zabrani dalju diskusiju o tome na temi koja za to nije predvidjena (sto sam, opet, slucajno uradio). Ako je rec o knjizevnim delima, nadji odgovarajucu temu pa tamo nastavi diskusiju, ili otvori svoju, a uvek imas i privatne poruke koje ti verovatno ne odgovaraju jerbo nemas publiku za svoju teatralnost ( hor crva ne bi dosao do izrazaja).

Ono sto zameram nightflieru, kao i svima ostalima, upravo je to sto su nastavili da se raspravljaju na ovoj temi i pored moje opomene da se to vise ne radi. Nightflieru, jesi napravio temu, jeste odlicna ideja, mnogima je pomogla, ali ne pripada tebi nego forumu, tako da bas ne treba da pises svasta po njoj bas zato da ne bi bila upropascena daljim raspravama, narocito kada znas sa kime se raspravljas, jerbo ako bi neko dosao na tu temu, od kojekakvih rasprava ne bi gotovo ni primetio nove knjige. Zato planiram da sa ove teme u sledecih par dana izbacim sve postove koji nisu o novim knjigama , mozda da ih obrisem, a mozda izdvoijim u nove teme.

Ja sam prva osoba kojoj je zao sto je ovaj forum zamro, ali to daleko da je samo zbog toga sto su ljudi stavljali linkove za forum ZS. Ne mozemo da se nadamo da ce forum iole da se povratiti ako oko njega iskopamo rovove, podginemo elektricne ograde i ne damo nikome da ode na bilo koji drugi forum.

Sto se mene tice, mozes na mene da se zalis kome god hoces, ali bojim se da nema moderatorskog statuta i maca koji visi moderatorima nad glavama ako ne prate slovo zakona, zato sto su na ovom forumu moderatorska mesta dodeljivana po zaslugama i poverenju. Priznajem, napravio sam gresku, a to je sto sam mozda previse popustljiv, pa dozvolim povremeno ovako nekoj raspravi da traje, nadajuci se da se mozda nece zavrsiti nekulturno i da ce nekuda odvesti.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod nightflier u Pet Nov 28, 2008 6:15 pm

Veliko mi je zadovoljstvo da najavim kako je "Nekronomikon" u izdanju Everest medie napokon izasao iz stampe. Ovo remek-delo objavljeno je u ediciji "Vrhunci fantastike" - i to u luksuznoj opremi, sa originalnim ilustracijama, na hartiji kakva do sada nije koriscena u domacem izdavastvu. Ovo izdanje jednostavno mora da se ima, bez obzira na to da li neko ceni Lavkraftov rad ili ne. Ovo mozda zvuci preterano hvalospevno, narocito od mene, ali verujte da sam ostao zapanjen vrhunskim kvalitetom pripreme i stampe. Nisam imao vremena da se upoznam sa prevodom, lekturom i korekturom, pa o tome i ne mogu da govorim, mada nimalo ne sumnjam da su sve tri stavke na zavidnom nivou. Na ovoj knjizi radilo se preko tri godine - i to se i vidi. Kao neko ko vec osam godina radi u srpskom izdavastvu (u razlicitim vidovima - od urednika pa do lektora), zaista moram reci da ovako pripremljena i odstampana knjiga nekakve fantastike nikada nije objavljena na prostoru bivse Jugoslavije. O ceni nista jos ne znam, ali pretpostavljam da ce biti krajnje pristupacna za ponudjeni kvalitet, kao sto je pravilo za izdanja Belog puta/Everest medije.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod iceman u Sub Nov 29, 2008 9:24 am

Nightflieru, javi ako saznas da li ce Everest imati svoj stand na predstojecem Novogodisnjem sajmu knjiga ili mozda na Beokonu u januaru. Jedino cu tada biti u Beogradu. I ja sam odavno zainteresovan za ''Nekronomikon'', posebno sada kada sam procitao tvoje i Gulove utiske. :)
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod nightflier u Sub Nov 29, 2008 11:48 am

Ne verujem da ce imati zaseban stand, posto je "Nekronomikon" tek drugi izdanje Everesta, bar dok ne krene Fantasticna biblioteka, vec pretpostavljam da ce nastupati zajedno sa Belim putem, posto je ipak rec o sestrinskim kucama.
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Sub Nov 29, 2008 12:04 pm

Kol'ko para? Treb'o bi dobit' platu sledece sedmice, pa da si narucim.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod mnb u Sub Nov 29, 2008 2:27 pm

2200 dinara, cini mi se. Ako uzmes Tabernaklova izdanja ( o kojima sam hteo da pisem ali nikako da stignem posto cekam potvrdu o necem sto ce i tebe interesovati ) koje imaju dosta dobar izbor ( cetiri knjige, tri zbirke prica plus mini roman ) te bilo cije izdanje SLUCAJA... izaci ce te 1200 maksimalno ( a mozda naletis i na staro izdanje Rada ). Tako da si na dobitku 1000 dinara koje mos utositi na nesto pametno.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod nightflier u Sub Nov 29, 2008 2:52 pm

Oko 1750 knjizarama. U BP sa 15% popusta. Za clanove LK, kod Bobana, sa 25% popusta.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Sub Nov 29, 2008 4:11 pm

Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Sub Nov 29, 2008 6:30 pm

Ne sumnjam u tvoju dobru preporuku za knjigu, ali ono sto ce mene odbiti je cena.
Tacno sam se plasio da cena nece biti za nas prosecno platezno mocne citaoce dobra :( .
1300 din je minimum, koliko sam ja svatio. Pa ja sam Kingov IT, dve debele knjizurine, platio cini mi se oko 1100 din, tako nesto. A mislim da je to delo vrh savremenog horora.
Bez ikakve namere da bilo kome sta sugerisem, verujem da je delo dobro uradjeno, ali mislim da ce proci bez mene, pogotovo sto planiram kupiti jos knjiga, a za te pare mogu kupiti dve, ako ne i tri, sasvim solidne knjige.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Perin u Sub Nov 29, 2008 6:42 pm

Ne znam sta bi ti rek'o Orione. Ova knjiga je, rece Nightflier, spremana 3 godine, i ne moze se bas nesto tak'o za jeftine pare kupiti. Pa ja sam hteo da kupim Tamu koja prethodi u izdanju Hrvatskog Algoritma za 57 KM (sto je vise od 2300 dinara) a to je samo prvi dio u trilogiji. A kako honorarno radim uz fax, plata mi izadje mesecno 200KM i opet mi nije zao dati para na dobru knjigu. Al' ok je i taj kont, ja sam doduse nakupovao vecinu knjiga koje mi trebaju, tako da mogu i jednom da dam malo vise love ;)
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod nightflier u Sub Nov 29, 2008 8:05 pm

@Orion

Pazi, ovo nije izdanje koje se kupuje svakog dana. Bogato je ilustrovano, prosiven, u tvrdom povezu, na najkvalitetnijoj hartiji upotrebljenoj za stampu jos od raspada SFRJ, a verovatno i pre toga. Ima tu jos kojekakve hvale.=, ali nista od svega toga nije presudno. Ovo je knjigakoja se ne kupuje samo zarad citanja. Ovo se kupuje i da bi se imalo na polici, ma koliko to povrsno zvucalo. Naposletku, sabrani Lavkraft na reciliranoj hartiji kosta nekih 400 rsd.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Sub Nov 29, 2008 9:00 pm

ono sto je meni ovde odlucujuce je to sto, ruku na srce, ma koliko ja voleo Lovkrafta, i ma koliko mislio da malo upoznavanje s njegovom suptilnoscu i vizijom vrhunske sveprozimajuce strave ne bi skodilo generaciji kojoj, izgleda, ni A L'INTERIEUR i FRONTIERE ( S ) nisu dosta, on nije bio pisac koji je preterano polagao na knjizevni deo posla. Njegov romanticarsko-gotski stil je poprilicno lak za prevodjenje, tako da svako ko malcice ima zananja o nasim ekvivalentima odredjenih konstrukcija i fraza moze sasvim uspesno da ga prevede.

Dakle, ovde se, kako nam je receno, prodaju korice i papir. Tekst vidimo nije ni bitan jer ga niko nije ni pogledao pa ne zanmo ni ko je prevodilac. Stoga, mislim da moje engleske dzepnjake necu u dogledno vreme menjati, kao ni ovih nekoliko dosadasnjih domacih izdanja.

Jedina knjiga za koju bih ja izdvojio 1700 ili 2200 dinara je ona koju ne mogu drugqcije nabaviti. Ako imam alternativu - pa bas me briga za povez ili ilustracije ili kvalitet hartije. Doduse kada je ralika izmedju tvrdog i mekog 100 dinara onda cu uzeti tvrdi.Ali ovoliko novca, i to za knjigu oja je podosta rizicna ( Lovkrafta ce ovim mladima biti jako tesko voleti ), mislim da ce odbiti podosta kupaca.

Uzgred ne postoji knjiga koja se mora imati ako se ne voli njen autor. Cak postoje knjige autora oje volim a koje mi ne pada na pamet da dodirnem rukom ( Vulfov piratski roman kako najsveziji primer ).

@PERIN: Posto u pm-u Hor donjovoltskih crva ne dolazi do izrazaja, odgovaram ovako. Hvala na ponudi. Ali moracu da preskocim zbog toga sto volim papir. I sto izgleda da ce ogavni namet na porez na postarinu konacno biti ukinut pa cu moci da kompletiram. Sto se tice onog drugog dela, koza mi se jezi jer znas da se nekih autora fizicki gadim. Ali dobro, pomirio sam se s tim da nece nikada izdavati nesto od moje fele. Uzgred, ono sto cekam da mi potvrde je izlazak antologije u kojoj ce price nalik LEGENDS Silverberga biti prilozi iz popularnih serijala ali ovoga tipa carobnjaci i vestice detektivi u urbanom okruzenju, tako da su u opticaju, kako mi je receno, onaj koga necu pominjati, a ti si ga pomenuo, te buljumenta, Grin, Harisonova i cini mi se Armstrongova zasad; ne bi se iznenadio da Harisova i Hufova dadu prilog. javicu cim saznam nesto vise.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod nightflier u Ned Nov 30, 2008 7:33 am

Ne mogu da sudim o prevodu, posto jos nisam stigao da procitam knjigu. Obimna je, a dobio sam je tek prekjuce. Ali - Dejan Ognjanovic je bio zaduzen ne samo za priredjivanje, vec i za redakturu teksta, tako da je ulozen neverovatan trud u priblizavanje Lavkraftovog originala srpskom citaocu, uz sto je vece moguce postovanje izvornika. Necu vise da drvim o knjizi. Jasno mi je da je za vecinu skupa, a i da vecinu horor ne zanima. Moje je bilo samo da je najavim.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod iceman u Ned Nov 30, 2008 10:35 am

Meni je cena sasvim povoljna! Ja sam bio spreman da odvojim i do 40 eu za ovu zbirku prica. Nekronomikon ima neke price koje su po prvi put objavljene na srpskom, tu su tvrde korice, kvalitetan papir, oko 600 strana. Ipak je to H.F. Lavkraft, kralj gotskih prica strave i uzasa. :$ok:

Za radoznale, evo naslovnice Nekronomikona:

Slika
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod Orion u Ned Nov 30, 2008 11:02 am

Nije mi bila namera bilo kakva negativna kampanja u vezi Nekronomikona. Drago mi je da je zavrsen, i verujem da je kvalitetno uradjen. Ja licno volim horor, a volim i gotiku. Znam da ce je ljudi kupovati, ali mislim da je cena nesto jeftinija, da bi imala mnogo vecu prodju. Ako se vec pokusava nasim citaocima pribliziti jedan tako znacajan autor, mislim da ce to tesko ici uz takvu cenu. Samo to sam hteo da kazem, nista vise. Mnb, otkud znas da mladji citaoci ne vole gotiku ? Nisam bas siguran, ja cak mislim suprotno.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige