[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod nightflier u Sre Jan 21, 2009 12:02 am

Moja malenkost o "Nekronomikonu": http://www.popboks.com/tekst.php?ID=7050
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod nightflier u Pon Jan 26, 2009 1:55 am

Nov fentezi u 2009.
Po onome što je nominovano za Nebulu vidi se da prethodna godina nije bila preterano berićetna, stoga nam ne preostaje ništa drugo nego da se okrenemo godini pred nama. Evo šta se može očekivati u 2009, najpre od epske a potom i od naučne fantastike:

Najpre, An Empire Unacquainted with Defeat američkog pisca Glena Kuka, kod nas poznatog po romanima o Crnoj četi, od kojih sam jedan i ja preveo. Reč je o reprintu njegovih ranijih dela, a sve pod trejdmarkom Nightshade Books. Kuk nije među mojim omiljenim piscima, ali voli da popriličan broj ljudi, tako da zaslužuje da se pomene.

Stiven ERikson planira novi roman, The Lees of Laughter's End, koji nas vraća njegovim suludim nekromantima iz “Mesečevih vrtova”. Nažalost, imam samo prvu knjigu iz nezavisnog serijala posvećenog njima. Verovatno ću sačekati da se pojavi i ova, pa da pročitam sve tri.

Lois Makmaster Bižo najavila je novi nastavak u serijalu The Sharing Knife. Zapravo, trebalo bi da bude objavljen krajem ovog meseca. Mada imam prethodne tri knjige, nešto mi nije dalo da ih pročitam. Uglavnom problemi sa zdravljem. Prava je šteta što Laguna ne objavljuje Curse of the Chalion, a ne daje ni drugima da ga objave.

Kim Harison priprema sedmi nastavak u Hollows ciklusu, a pod naslovom White Witch, Black Curse. Laguna je najavila da će otpočeti ovaj ciklus.

Naslov kojem se ja možda najviše radujem jeste The Captal’s Tower, treća knjiga u serijalu Exiles, koji piše Melani Ron. Svima koji vole Roberta Džordana iskreno preporučujem prva dva dela u ovom serijalu.

Rejmond Fajst nam sprema Rides A Dread Legion, mada su njegovi poslednji romani o Midkemiji gotovo nečitljivi.

Džim Bučer ubrzo objavljuje 11. roman o Hariju Drezdenu, a do kraja godine bi trebalo da izađe i The First Lord’s Fury, poslednja knjiga serijala Codex Alera.

Džon Marko takođe ima novi roman i serijal: Starfinder

Kejt Eliot nastavlja Crossroads sa romanom Traitor’s Gate.
I, na kraju, na ovo obratite pažnju, drugi omnibus iz Godstalker Chronicles, koji sadrži Seeker’s Mask i To Ride a Rathorn. Ovo se ne sme propustiti, pošto su originalna izdanja njenih romana odavno out of print.

Dakle, u 2009. čeka nas svašta nešto lepo, ako je verovati najavama. Već smo spomenuli neke stvari - novog Martina (mada, to baš i nije pošteno. Martin je skoro objavio novi sf roman i novu zbirku priča, ali kod nas se to nije ni pomenulo, pošto nije reč o nastavku "Pesme leda i vatre") i Ričarda Morgana, ali i Rotfasa, pa i Mjevila. Evo onih koje smo propustili:

The Republic of Thieves by Scott Lynch je treći naslov od planiranih sedam. Iskreno se nadam da će se Linč popraviti, pošto mi je drugi nastavak serijala iskreno rečeno bio jako dosadan. O Linčovom pisanju detaljnije sam govorio na svom blogu, pa neću da se ponavljam. Dovoljno je reći da ne bih davao pare za njegove knjige. Jedini razlog što mi zauzimaju dragoceni prostor na policama jeste jednostavna činjenica da ih dobijam džabe. Doduše, ilustracije za korice jako su lepe.

The Warded Man by Peter V. Brett. Prvi deo dobio sam od Odiseje, pošto Bret i Senderson imaju istog agenta, ali nije mi se nešto dojmio početak, pa nisam ni pročitao knjigu. U to vreme lomio sam glavu oko terminologije u "Poslednjem Carstvu". Može biti da sam pogrešio, pošto je roman nahvaljen u vražju mater. Staviću ga na uži spisak za čitanje tokom januara.

Fall of Thanes (The Godless World) by Brian Ruckley. Još jedna trilogija koju sam počeo, ali nisam nastavio - iz neznanih razloga. Trebalo bi da liči na Martina, ali to je u poslednje vreme jako čest epitet. Ovde je reč o poslednjem nastavku.

Best Served Cold by Joe Abercrombie. Aberkrombija sam već pominjao po dobru na ovoj temi. Ovo ću da čitam samo ako dobijem besplatno. Liči mi na pokušaj fentezija inspirisanog južnoevropskim motivima i političkim intrigama, što obično ispadne glupavo.

Songs of the Dying Earth (Hardcover) by Martin (Author), George R. R. (Author), Dozois (Author), Gardner (Author), Tom Kidd (Illustrator). Ko ovo ne pročita da se pospe katranom i perjem i da mu se članska karta spali na Terazijama, a ako nema člansku kartu - da se skerletnim slovima pribeleži da je nikad ne dobije! Evo i zašto:

Quote:
Today, in order to honor the magnificent career of Jack Vance, one unparalleled in achievement and impact, GEORGE R.R. MARTIN and GARDNER DOZOIS, with the full cooperation of Jack Vance, his family, and his agents, suggest a Jack Vance tribute anthology called Songs of the Dying Earth, to encourage the best of today's fantasy writers to return to the unique and evocative milieu of The Dying Earth, from which they and so many others have drawn so much inspiration, to create their own brand-new adventures in the world of Jack Vance s greatest novel.

Half a century ago, Jack Vance created the world of the Dying Earth, and fantasy has never been the same. Now, for the first time ever, Jack has agreed to open this bizarre and darkly beautiful world to other fantasists, to play in as their very own. To say that other fantasy writers are excited by this prospect is a gross understatement; one has told us that he'd crawl through broken glass for the chance to write for the anthology, another that he'd gladly give up his right arm for the privilege that's the kind of regard in which Jack Vance and The Dying Earth are held by generations of his peers.

Samo zbog ove knjige vadim Vensa sa dna kutije. Reč je o jednom od najznačajnijih pisaca sf&f-a u istoriji žanrova.

Gears of the City by Felix Gilman. Ovo je već objavljeno. Reč je o nastavku Thunderer-a, koji imam, ali ne stižem da pročitam. Kada konačno stignem, verovatno ću naširoko i nadugačko na blogu o tome. Trenutno sam zauzet pisanjem o poreklu vampira. Thunderer je jako hvaljen roman, mada... Moram zapravo priznati da sam nekoliko puta pokušavao da ga čitam i nisam odmakao dalje od prvih nekoliko stranica. Naravno, to ne mora ništa da znači, pošto sam neke naslove počinjao doslovce na silu, pa su mi postali miljenici.

Traitor to the Crown The Patriot Witch by C.C. Finlay. Ovo bi trebalo da je alternativna istorija pomešana sa magijom, verovatno po uzoru na romane Naomi Novik. Videćemo kada se pojavi o čemu je reč. Meni je delovalo dovoljno zanimljivo da unapred naručim.

Midwinter by Matthew Sturges. Meho bi trebalo da kaže koju o ovom gospodinu. Znam da je scenarista stripova, ali ne znam šta je tačno radio. Kolege gikovi po belom svetu lude su za njim.

Blood of Ambrose by James Enge. Još jedan novi pisac. Čini mi se da ovaj roman prati liniju koju je Robin Hob povukla sa Farsijerima. Evo šta Amazon kaže:

Quote:
Behind the King's life stands the menacing Protector, and beyond him lies the Protector's Shadow...

Centuries after the death of Uthar the Great, the throne of the Ontilian Empire lies vacant. The late Emperor's brother-in-law and murderer, Lord Urdhven, appoints himself Protector to his nephew, young King Lathmar VII and sets out to kill anyone who stands between himself and mastery of the Empire, including (if he can manage it) the King himself and his ancient but still formidable ancestress, Ambrosia Viviana.

When Ambrosia is accused of witchcraft and put to trial by combat, she is forced to play her trump card and call on her brother, Morlock Ambrosius--stateless person, master of all magical makers, deadly swordsman, and hopeless drunk.

As ministers of the king, they carry on the battle, magical and mundane, against the Protector and his shadowy patron. But all their struggles will be wasted unless the young king finds the strength to rule in his own right and his own name.

Lamentation (The Psalms of Isaak) by Ken Scholes. Roman koji mi je preporučen kao sf zamaskiran u fentezi. Opet novi pisac.

Nights of Villjamur by Mark Charan Newton. Dovraga, čovek je godinu dana mlađi od mene, a već ima čudovište od romana. Da se ne bih osećao kao propalitet (dobro, tešim se time da imam četrdesetak objavljenih prevoda) pročitaću ga čim bude objavljen u Americi. U Velikoj Britaniji primljen je jako dobro.

Mortal Coils by Eric Nylund. Roman koji deluje nesvakidašnje, pa samim tim zanimljivo.

Quote:
Nothing interesting ever happened to fifteen-year-old orphans Eliot and Fiona while they’ve lived in the strict, oppressive household of their grandmother. A chance visit, however, reveals that there is much more to the twins. They are the offspring of a goddess and Lucifer, Prince of Darkness.

Now, to settle the epic custody battle between these two families, the fallen angels create three diabolical temptations, and the gods fashion three heroic trials to test Eliot and Fiona. More than ever they need to stick together to survive and to learn how to use their budding supernatural abilities . . . for family allegiances are ever-shifting in the ancient, secret world they have entered.

Dragon in Chains by Daniel Fox. Ovim završavam spisak onoga što valja iščekivati u prvoj polovini ove godine. Naravno, treba imati na umu da se stvari menjaju - naročito kada je reč o Martinovim rokovima.
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Pon Jan 26, 2009 12:39 pm

Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Perin u Pon Jan 26, 2009 4:18 pm

Pazi, meni se Lavkraft svidja, prvenstveno zbog toga sto me podseca na Poa, koji mu je i bio uzor, a meni jedan od omiljenih pisaca. Zaasto onda ne bi kupio ovakvo izdanje ako mi se svidja pisac? Naravno, ne bi kupovao Eragona u ovakvom izdanju, ali ono sto volim da citam, svakako bih. Bojli prevod; ispravljene neke greske; dobre ilustracije i pre svake price kratko objasnjenje. Ovo je knjiga za koju stvarno nisam zalio para. Svako ima svoje standarde, i slazem se sa time da je bitno delo a ne uvez. Ali, sad mi reci iskreno, kada bi imao novca, i izasla neka edicija tvojih omiljenih pisaca, zar ne bi odvojio novac za takvo izdanje? Ti mozda i ne bi. Ali ja bih ;)
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod nightflier u Pon Jan 26, 2009 5:57 pm

U prikazu nisam govorio o Lavkraftovim uzorima i nadahnućima njegovog stvaralaštva ponajviše stoga što Dejan Ognjanović, priređivač "Nekronomikona" priprema broj časopisa "Gradac" u kojem će se upravo o tome govoriti, i to nadugačko i naširoko. Internet prikazi nisu baš odgovarajući medijum za književne analize, već im je pre svrha da zagolicaju čitaoca dovoljno da se dalje sam raspita i pročeprka šta ga zanima. Uostalom, internet obiluje izvorima o Lavkraftovom stvaralaštvu, te o tome i ne treba posebno govoriti. Prikaz je bio posvećen konkretnom izdanju, a ne piščevom životu i radu. To se, svejedno, i ne može sažvakati u tri hiljade znakova, na koliko sam ograničen. S tim u vezi, na mom blogu imaš prikaz Herbertovih "Pacova". Možda ćeš to moći da otvoriš.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Uto Feb 10, 2009 12:54 am

Dakle, opet sam pokusao, uzaludno, naravno, da uradim nekoliko stvari.

Prva je bila da angazujem malo verne posjetitelje foruma, e da bi pokazali zeru inicijative. Jok. Niko nije nasao za shodno da proveri kako se nadima Horovicev roman, ili da makar zaviri na straznju stranu korica djela domace spisateljice. Znate, za ljude koji stalno prigovaraju, te iznalaze razloge spocitavanju jedine osobe kojoj je stalo da ova tema funkcionira ( kako-tako), nivo angazovanja i interesovanja ( ocito ) za nove knjige Fantastike sviju podzanrova ravan je zajednickoj kolicini maste onih 10 milijuna igraca ( ako je vjerovati koleginici ) spremnih da mjesecno ispljunu 15 dolara za novi fiks kokaina u pikselima. Tj. posto je jednostavnije tako, ravan je nuli. Ubuduce ako netko ponovo nesto bude prigovarao, bice i OBJASNJAVANJA i PREZENTACIJE.

Druga je da otvorim pomenuti blog. Nijesam uspio; sestricina bi mozda bila voljna da mi ustupi svoju mocniju i programima oskrbnutu u vjecoj mjeri konfiguraciju no, ne da mi se moliti je jos i to kada kod nje vec gostujem da pogledam koju bijednu sapunicu na Youtube. Vjerujem kolegi na rijec da je posvijetio odredjenu paznju Herbertovome stilu ( oskudnom izrazajnim sredstvima )i kompoziciji ( epizodnoj i shematizovanoj, sto mu je postao trademark, i prenio se na njegove imitatore ); no nije mi odgovorio da li su za 500 dinara u ponudi svi romani trilogije uglavljeni u jedan svezak ili je ovo samo prvi ( sto je pljacka ). Izignorisacu ono za Gradac koji je nemoguce a i poprilicno nezahvalno nabavljati.

Od novih knjiga imamo, u Alnasamarijevom izdanju, KUCU MRACNIH ZADOVOLJSTAVA, ili tako nekako, koji mi se cini kako mracni erotski roman sa dozom natprirodnog. U misterioznom zamku besmrtnicimpriredjuju, pa ja bih reako orgije, ali oni bi ih vjerojatno drugacije nazvali: pregled - letimicni - prvih nekoliko strana ukazuje da imaju sopstvene nazive za svaku prokletu stvar.

Lagijuna pak izdade seriju djecjih knjiga o mracnim mitovima, opet se uzdam u nekog da ih sve pobroji, Okrijevu ZVEZDANU KNJIGU, koja zapletom podsjeca na misk ZVEZDANE PRASINE, koju se nisam mogao skaniti procitati, te jednog romana koji necemo pominjati, i mirise makar na magicni realizam, te roman PROROCISTE namijenjen djeci koji takodje moze ali i ne mora biti Fantasy.

IP(ublish)S(hit) je ponovo potvrdio, nakon NEUROMANTA ( boli me glava od same pomisli na taj prijevod ), da sam "ub'o" pravo znacjenje akronima. Da, izdali su, potpuno bespotrebno, kolekciju povezanih pripovedaka koja je namijenjena onima pomenutim stvorenjima bledoga tena sto hitro unistavaju svako zrno imaginacije balaveci nad akcijskim igrama u memljivim prostorima dan za danom. Zamislite, prijevodilac im se prakticki IZVINJAVA sto je jednu rijec preveo arhaickim oblikom, koji najvrjerojatnije u zivotu nijesu culi; jadnik ni ne sluti da oni nece primijetiti. Uzgred, netko je imao smijelost da se potpise kako dizajner naslovnice, koja je - ukradena. Samo tako nek nastave. Kako znam sta ce sljedece objaviti, vec se spremam grohotom smijati kada u ruci budem drzao masice kojima cu obujmiti svezak - ne dolazi u obzir da rukom dodirnem... bljak...

Vidim da su popularne graficke novele, pa samo da napomenem kako ce Dilana Doga u ekranizaciji igrati Supermen.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod Orion u Pet Feb 13, 2009 9:46 am

E, na sajtu Lagune docekalo me neprijatno iznenadjenje.
Oni koji su clanovi kluba citalaca, znaju da pored cene knjige, stoji i druga, vasa cena s popustom.
Ja sam proslo tromesecje kupovao neke knjige, i imao sam popust od 19 posto.
Elem, svratih juce, i vidim recimo neke knjige koje su mi ranije imale cenu 390 din, sad su 430, neke od 530 su 600 itd.
Nije mi bilo jasno o cemu se radi, pa sam ih kontaktirao mejlom.
Dobio sam kratak i brz odgovor koji glasi ovako :
Vas popust je i dalje 19 posto, a knjige su poskupile od ponedeljka! :?
Ni reci koliko, kako, zasto.
Tako da se ne iznenadite, kad budete kupovali sta iz Lagune ::LJ:: .
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod mnb u Sub Feb 14, 2009 2:43 pm

Postala pomodna ova svetska ekonomska kriza... Samo cekam da im se javi ideja da vam salju mejlove tipa: kupili ste tu i tu knjigu prije nekoliko meseci, ali posto je sada kriza, molimo da nam hitno posaljete uputnicu na jos 1000 dinara jer su knjige u medjuvremenu poskupile. Dobro nije neki fazon, ali gde zivimo, nije nista van pameti.
Slika

Član
Član

Postod Orion u Ned Feb 15, 2009 3:11 pm

Izgleda da oni racunaju, da ce ovo malo zaljubljenika u knjige koji jos opstaju na ovim prostorima, stisnuti zube i nastaviti
da kupuju knjige, bez obzira na cene. Uglavnom su u pravu, ali ipak mislim da trebaju malo biti obazriviji ::LJ:: .
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Ned Feb 15, 2009 9:48 pm

Everest Media, odnosno Beli Put i Boban Knežević, objavila je prve naslove u ediciji "Fantastična biblioteka". FB je edicija domaće fantastične književnosti, koja me po koncepciji najviše podseća na Radovu ediciju "Reč i misao" - da ne bude zabune, knjige nisu male, crvene i loše lepljene, ali odlikuju se jasno prepoznatljivim dizajnom i formatom. Za sada su objavljene "Biblioteka" Zorana Živkovića, "Strah i njegov sluga" Mirjane Novaković, "Rašani" Radmila Anđelkovića, "Severnjak" Zorana Jakšića i "Crni cvet" Bobana Kneževića. Na objavljivanje čekaju "Zlatna knjiga" Dragana Flilipovića, "Bagra diše" Ilije Bakića i "Jedan na jedan" Ivana Nešića. Reč je o mahom kultnim ostvarenjima domaće fantastike, sa kojima se - nažalost - mlađi čitaoci nisu upoznali. Cena pojedinačnih naslova trebalo bi da iznosi oko 450 dinara u slobodnoj prodaji, bez izdavačkog popusta, dok cena za komplet nije utvrđena. Kasnije ću se pozabaviti pojedinačnim prikazima, koje ću objavljivati na blogu, a lako je moguće i da uradim nekoliko intervjua sa piscima objavljenim u FB. Zanimljivo je i da će Everest Media pružati priliku mladim autorima da se dokažu i objave svoja prva dela u ovoj ediciji. Još se ne zna hoće li to uzeti oblik nekakvog konkursa, kao što je ranije postojao konkurs časopisa "Znak Sagite", ili će se odabir vršiti nekom drugom metodom, ali pohvalno je što je Boban spreman da omogući kakav-takav prodor mladim piscima.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Ned Feb 15, 2009 11:07 pm

U svakom slucaju, fino od njega da daje neki prostor mladim piscima.
I ja moram priznati da sam od svega toga citao samo Zivkovicevu Biblioteku, cuo sam dosta toga pozitivnog o Crnom Cvetu, i delu Strah i njegov sluga. Za ostale slabo znam. Pretpostavljam da su jos mladji citaoci prilicno slabo upoznati s domacom fantastikom, i ovo su svakako dobre vesti.
Svratio sam na sajt Paladina, i preporucujem ljudima da ga posete, ima dosta toga kvalitetnog da se procita.
Odlicni prikazi knjiga, vidim u pripremi je i nekoliko naslova za ovu i 2010 koji zaista obecavaju.
Inace, vidim da ce im knjige biti i u nekim knjizarama u N.Sadu i Kragujevcu, sto je svakako lepa vest.
Nightflier : Pohvala za prikaz pacova :) . I jedno pitanje : ima li neke sanse da neko kod nas skoro prevede, i objavi, nesto od
Pitera Strauba ? Sem Price o Duhovima, i projekata s Kingom, nisam video nista vise kod nas, a siguran sam da ima jos sjajnih dela..
Cini mi se da je nase fantasticno izdavastvo u zamahu.. nadam se da ga nece ova kriza sasjeci..
Stedicemo, za knjige uvek ima da se nadje dinar.
Mislim da su i cene domacih izdanja prilicno pristupacne.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Ned Feb 15, 2009 11:40 pm

Dogovorio sam sa Goranom da mu radim prikaze i ostalih knjiga. Javi mu se na mejl ili na pm na Sagiti, pa pitaj za Strauba. AKo će ga neko izdati, biće on. A neće škoditi ni da me pohvališ. ::T::
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Pon Feb 16, 2009 7:14 pm

Na mom blogu o "Crnom cvetu", ako nekoga zanima. Inače, IPS je otkupio prava za romane Charlaine Harriss, po kojima je snimljena serija True Blood. Ne sećam se da li sam to spominjao, pa da kažem...
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Pon Feb 16, 2009 7:45 pm

Izdavačka kuća Del Rey pridružila se trendu besplatne ponude elektronskih izdanja novih romana manje poznatih pisaca, ili starih romana već etabliranih autora. Posetom stranici http://www.ccfinlay.com možete doći do pdfa romana The Patriot Witch, prvog u trilogiji Traitor to the Crown. Ovaj roman već sam pominjao, pa neću ponovo da tupim.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Uto Feb 17, 2009 1:33 am

Straube tesko da ce objavljivati kod nas, pogotovu u ovakvoj situaciji: previse literaran, knjizevnik, kji zahteva od citalaca paznju, tesko da moze ovde, sada, imati zahvalnu publiku. Mozda dok jos malo porastu i dosade im bilmezi k'o Bucer, Harisova i ini. A sem toga, njegovi najbolji romani svi imaju oko 600 strana. I vise. Zamisli cenu ako je za PACOVE od 150 strana 500 dinara. Hmmm... Dobro, mozda ne bi bilo bas toliko, ali preko hiljadarke tu ti dobar stojim. Najvece preporuke za istog, mada nisam nesto zagrejan za njegove novije romane, ali kad pise, rastura! Vidis, mogao bi da probam MArkovicev prevod, cisdto da vidim kako se snasao, ionako samo citam ono sto sam citao vec nekoliko puta - Simonsove CHILDREN OF THE NIGHT treci put - vec znam neke recenice napamet, i na omotu tvrdog poveza na mapi mogu tacno da pratim prstom kuda se voze. Jel' sam spominj'o kako volim Simonsa?

U redu, da sada ne ulazim u raspravu kako nesto ne moze biti kulno ostvaranje ako se prvi put stampa ili ako je prethodni put stampano u 15 primeraka, ali CRNI CVET moze da se nadje u nekoliko izdanja. Lepo je ovo za mlade pisce ali hoce li se to pretvoriti u rurka ruku mije izdavastvo skoncentrisano samo na krug ljudi blizak Lazi Konjakcicu?

Sto se Paladina tice, cuo sam da ce reprintovat Herberta, te izdati MakLeoda i MekDonalda ( vazi isto k'o za Strauba - nece se ti uhvatiti ovdeneka, videcete )i one Bruksove zombi knjige koje me ne interesuju, a NOCNI je LETAC negdse spominjao antologiju domacih price o televiziji. Lepo bi bilo da se Paladin "odomaci" ali, hmmm...

Jel' istina da je neko otkupio THE BRIEF AND WONDROUS LIFE OF OSCAR WAO? Zna li neko nesto o tome? I sta je sa DUMA KEY?

Nemoj neko da je gledao novi PETAK 13-i. Jako, jakio los film. Ne pomazu ni Travis ni Dzared ni onaj mali azijat iz DISTURBIA. A tako sam hteo da valja film... nismo imali dobar teen slasher od BOOGEYMAN II... Ali zato je REPO! THE GENETIC OPERA prva liga!
Slika

Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige