NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Perin u Uto Feb 17, 2009 2:03 am

"Beli Sum", antologija prica o televiziji, je izdat vec. Mislim da je bash Paladin izdavac, ne da mi se ici sad na sajt da proverim.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod nightflier u Uto Feb 17, 2009 12:36 pm

Goran je objavio "Beli šum", a u planu su još dve zbirke domaćih fantastičnih priča. Na Sagiti je postavljen kompletan izdavački plan PALADINA za 2009/2010. Koga zanima, neka pogleda. Ima jako lepih naslova, ukjučujući i neke romane Kima Njumena, do kojih ja nisam mogao da dođem, pošto nabavljam knjige iz Kanade, a Njumena ne ljube na severnoameričkom kontinentu. Što se Bobana tiče, u FANTASTIČNOJ BIBLIOTECI ima autora koji nisu članovi društva, a ima i onih koji nisu iz Beograda. Mi smo mala zemlja, pa tako svako ko nešto vredi u žanrovskim okvirima pre ili posle završi u LK. Tako ti je to. "Crni cvet" je objavljen u nekoliko izdanja, ali nigde ne može da se nađe. Znam, tražio sam. Nema ga čak ni kao antikvarne knjige. Nije mi baš jasno šta si hteo da kažeš sa tim "U redu, da sada ne ulazim u raspravu kako nesto ne moze biti kulno ostvaranje ako se prvi put stampa ili ako je prethodni put stampano u 15 primeraka", ali ako si mislio na CC, taj je roman do sada - ne računajući ovo izdanje - štampan u desetak hiljada primeraka. Inače, u ediciji VRHUNCI FANTASTIKE dobićemo još dve antologije.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod Perin u Uto Feb 17, 2009 2:10 pm

Meni je bash drago sto je pokrenuta fantasticna biblioteka. Nasi pisci fantastike su bash zapostavljeni. Iako je, cini mi se, ovo vise za ciljnu publiku i stare znalce, mislim da ce mlade privuci bash ta fora sa mogucnoscu izdavanja mladjih autora. Fin potez, nema sta. Da nemas mozda informaciju sta ce biti u sledecoj ediciji "Vrhunci Fantastike?" Boban je tajnovit, ali reko posto ga znas, da ti nije slucajno rekao ;)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Uto Feb 17, 2009 2:11 pm

Jeste, rekao mi je. :twisted:
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Uto Feb 17, 2009 2:32 pm

A...pa to je bash lepo od njega :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Uto Feb 17, 2009 3:51 pm

Ja nikad nisam citao Crni Cvet. Trazio sam ga u svim mogucim knjizarama, jok, nema sanse nac.
Broj prodatih primeraka ne mora biti nuzno pokazatelj kvaliteta, posebno ne kod nas.
Ja sam skoro procitao Skrobinjin roman Nakot, i meni je odlican, a cuo sam da je imao vrlo mali tiraz.

Mene je na Paladinu posebno zainteresovao Ian Mekdonald, posebno ona knjiga o futuristickoj Indiji.
Zvuci veoma zanimljivo, i osvezavajuce. Malo sam se zasitio epske fantastike, sad nesto vise trazim horor i sf.
Moze i epska fantastika, ali da nije puna klasicnih klisea.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod mnb u Uto Feb 17, 2009 6:26 pm

Mislim da dobro znas da ja ne mislim na CRNI CVET. Milsim na Nesica ili Bakica ili Jaksica. Verujem da ce, kako sve sto valja zavrsi u Lazi Konjakcicu, neko iz Novog Sada naposletu doci do vas, pa bi mogao potraziti izdanje Narodne knjige u knjizari ( necu reci kojoj nek' malo prosetaju ) i dopremiti ga tebi. Zar nije dostupan u elektronsok izdanju, kako i Filipoviceva ZLATNA KNJIGA vec godinama na netu? Ignorisem shameless plug-in za Znak Sagite, po obicaju.

Sto se tice Fantasticne biblioteke, jedino sto mogu objaviti je - kako je Po vec objavljen u raskosnom izdanju - Smit, sto mi se i cini logicnim jer ni za nj ne moraju platiti prava a jako lepo dejstvuje uz Lavkrafta te neko od Birsove ili de Mopasanove fele ( nekako tipujem na onog prvog ).

Jedva cekam THE RIVER OF GODS i BRASYL ali jos bih se i obradovao ARES EXPRESS, nastavku kod nas prevedenoga BESPUCA ( morali bi objaviti ponovo i taj roman, ali svakako ga je Skrobonja prevodio ).

Imam pitanje za clanove Laze Konjakcica. jutros, uz kahvicu, u pozadini suska TV, predtavljaju zenu ciji je roman bio u najuzem izboru za NIN-ovu nagradu, podignem pogled kad kamera panuje preko njenih objavljenih knjiga i mogao bih se zakleti da na jednoj, vodoravno, cirilicom pise Emitor ( kako se zove i glasilo pomenutog udruzenja ) te ime i prezime gosdpodje i nesto sto nisam uspeo da procitam kako naslov. Inicijali su L. B. ili D. ( Laura? neko neuobicajeno za nase podneblje ime ). Sta je sada pa to?
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Orion u Uto Feb 17, 2009 8:21 pm

I ja sam video taj Emitor! Ona se zove Laura, ali ne zapamtih prezime.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Uto Feb 17, 2009 9:19 pm

Zaista nisam shvatio da si mislio na Nešića i Bakića. Ja sam pod "kultnim" podrazumevao samo "Crni cvet", pošto je taj roman najpoznatiji širem čitalaštvu. Inače, agitujem na Sagiti da se objavi Smit, ali nisam siguran hoće li biti nešto od toga. Boban ima običaj da sledi svoj put, pa makar to bila najgrđa razlokana kaldrma. Goran je najavio i "Ares Ekspres" i "Brazil". Agitujem za Kejtlin Kijernan kao dodatak vaskrsloj ediciji KOŠMAR, ali mislim da je sastavio plan i za 2010.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod babakarniang u Sre Feb 18, 2009 2:41 am

A koji je Paladinov sajt?
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Perin u Sre Feb 18, 2009 3:33 am

Korisnikov avatar
Član
Član

Postod babakarniang u Sre Feb 18, 2009 11:41 pm

Hvala... odoh naruciti McDonalda :da: :)
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Orion u Sub Feb 21, 2009 10:04 am

Evo, da najavim proljetni sajam knjiga u Novom Sadu.
Doduse, vani bas ne lici na proljece, ali dobro :) .
Sajam ce trajati od 27 februara do 7 marta.
Najavljen je veliki broj izdavaca.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Pet Mar 06, 2009 5:47 pm

Koga zanima, 2 ddeo Kingkiller Chronicles-a nece izaci u aprilu. Rotfus je izgleda postao kao Martin, ali nadajmo se da nece toliko odugovlaciti sa drugom knjigom. Enivej, koga interesuje sta sam pisac kaze o tome, moze to da procita na njegovom blogu:

http://www.patrickrothfuss.com/blog/blog.html
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod PadanFain u Pet Mar 06, 2009 6:31 pm

Uf, meni je prva knjiga (Name of the Wind) u planu za čitanje, ali mislio sam čekati da izađe cijela trilogija. Sad pretpostavljam da će zadnji dio izaći možda tek za dve godine, sudeći po razmaku između 1 i 2.

Uglavnom sad razmišljam otići do Algoritma po prvi dio, pa zanima me, vi koji ste pročitali, je li kraj prve knjige iznimno napet cliffhanger ili je ipak podnošljivo čekati nastavak?
Npr. kada sam pročitao Final Empire, praktički sam prolazio simptome odvikavanja sljedećih par dana jer nisam imao nastavak. Onda se isto ponovilo nakon što sam pročitao Well of Ascension.
The Golden Crane flies for Tarmon Gai'don!
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 9:35 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige