od mnb u Sub Okt 10, 2009 4:07 pm
PP si ti sam oznacio kao prijedlofge za citanje - a ako postoji nesto cemu ova tema sluzi jest upravo to. Svatko bi dao prijedloge, neke knjige i pisce za koje smatra da bi predstavljale laiku dobar prvi stepenik ( otirac? ) na ulazu u carobni svijet Fantastike ( referenca! ), te da eventualno, ako nadje za to shodno, obrazlozi svoj izbor. Potom bi se preorali ti postovi i prikljucili onom na prvoj strani. Sotga, svaki dopsinos je dobrodosao. jako mi je zao sto je gimnazija postala mjesto opita tinejdzera u socijalnoj dinamici, te sto isti bolje barataju markama mobilnih telefona i najnovijim dostignucima industrije patika, a ne onome za sta je namijenjena - sticanju znanja. u moje su vrijeme svi bili u lijepim jednoobrznim kuticama, i ucili. Znanje je moc, pa tako, ja eto slucajno znam kako se zove stil koga izdasno rabi Tolkin. Kao u magiji, ako nesto mozes da imjenujes, znas mu i znacajke, te stoga mogu lijepo ukazati zasto je Tolkinu, uz AMBER i Bruksa mjesto na pozamasnoj hrpici u kosu ( od svijetloplave zicane strukture, kupljene prije koju godinu preko Neckermana, za 699 dinara plus postanski troskovi ). No, ovde nije mjesto suditi o ukusima, vec davati prijedloge.
Moje je misljenje da djecije bolesti treba prelizjezati na vrijeme. I kao sto se, nadam se, netko brine o djetetu, koje je tokom prelezavanja istih, nervozno, preplaseno i na ivici suza, tako je zamisao ovdje iskljucivo dobrohotna: da se olaksa "upad". Bilo kome - i sesnaestogodisnjacima koji su prije dolaska na ovaj znameniti putokaz od Fantastike citali samo CRVENKAPU, tako i iskusnijim, probirljivijim citateljima, koje je lako odbiti i prestrasiti. Primijetio si da nisam ni u kome momentu napao bilo koga ko je predlagao Bruksa, vec sam samo napomijenuo da bih ga, kao sto i jesam, citao u izvorniku prije no da citam ovu strahotu od prijevoda koju su mi nedavno pokazali. Takodjer ima tu i malo licnih afiniteta: vise volim SF, no PRVOZBORITELJICA ga je obecala prikazati, a ne sumnjam u ispravnost njenih izbora, a da ne pominjem kako se slazem s vecinom njezinih razloga ka voljenju SF-a. Sword and sorcery iliti quest fantasy ide mi na jetrice i palac ( povrijedjeni ) svojim beskonacnim. nepismenim, serijetinama: cak i kada slucajno naletim u njegov smrtonosni zagrljaj u pitanju su autori cijeg sam SF-a ljubitelj ( a i tada mi se mahom ne svidi ). Stoga mi je jako tesko da preporucim koje djelo tog podzanra. Magicni realizam, historijski i dark fantasy, u kojima se mahom nalazim kao zadovoljni citatelj, rijetko su kada stivo namijenjeno pocetniku. Ja sam se oprijedelio za predstavljanje Horror-a, posto znam da se toga nece nitko normalan masati, a i najmanje je podrucije - lijen sam - ali o tom potom. tako da sam zahvalan kad netko preporuci makar i Bruksa i Fajsta. Okej?
Pozdravi sestru. Nije valjda da si osoran bas prema svima? Steta sto nema vise vojske, i to one od dvije godine, kako bi to, barem muskicima, popravilo sve posljedice nakaznih socijalnih dinamika u danasnjem izvitoperenome drustvu. nemoj biti ososran, suvise si mlad za to.
( Kad vec pricamo o perverznjacima: pecdercic iz GLEE ( ogavna serijetina za koju mi je misterij razlog njezine popularnosti - jedva sam odgledao pilot ) je Kris Kolfer. Djecko igra skviceceg prascica koji se odaziva na Kurt. Moje je pitanje glasilo da li je ono sto cujemo u seriji njegov istinski glas ( jeste ) tako da mi nije morao odgovarati zasto ga mijenja, te da li namerno karikira afektuaciju ( malcice ), u dogovoru s producentom, koji je smislio posebno za njega lik kada je ovaj dosao na audiciju za ulogu paraliziranoga djecaka - producent ( odgovoran i za odvratni REZI ME ) je smislio sebe u srednjoj skoli. Danski pedercic koji je dobio ulogu Godrika na privatnoj audiciji u pokrajnjoj sobi gej kluba je Alan Hajd, i iako nema veze s glumom, izgleda je dobar pisac te je i pokupio nekoliko nagrada ( s ekranizacijom svoje jedne price je i dosao na filmski festival i ostalo je historija ). Ove godine, holandski pedercic Feri Dodens, koji igra Antihrista ( ne bukvalno ) u njihovoj sapunjari, takodjer puni devetnaest godina, pa ako imas koje pitanje za njega, oko Nove godine ce ( mozda ) moci i njemu da se dostavljaju pitanja. Moje je da li uopste glumi - nadam se da je tako jer od Alanona nisam vido fiktivni lik kojem bih zelio dug, bolan zivot ispunjen strahotama. )

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.