[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765) [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765) [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765) [phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765) www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE
Možda Mekafrijeva? (pored ostalog navedenog, naravno)
I definitivno Beskrajna Priča.
Here lies Firedorn, a hero in bed. He once was alive, but now he's dead. The last woman he bedded, turned out a man and crying in shame, off a cliff he ran.
----------------------------------- Produkt zapakovban za tacno odredjenu publiku. Devojcice od 14 pa do 18 godina zele da citaju o sebi slicnim devojkama uhvacenim u emocionalne kovitlace; ove oblande natprirodnih trilera upravo su pokrenute tim emocijama. -----------------------------------
Naravno. Slazem se ja sa ovime. Svojevremeno, kada sam navukao jednog kolegu na fentezi, rekao mi je da ga na pocetku citanja fentezija nije zanimalo da li je to dobro napisano delo, nego da li je zabavno. "Zelim da se zabavim," rekao mi je. Onda sam i ja nekako shvatio da sam bio otprilike isti; prvo sam citao fentezi da se zabavim, odmorim od Frojda, Junga, Adlera i Maslova koje sam ucio na faksu. Tek nakon nekog odredjenog staza (ispocetka sam svu fentezi literaturu smatrao "slabijom," "nizom" u odnosu na klasike ili sta vec) sam poceo da trazim kvalitet u ovoj vrsti literature. Naravno, i dan-danas citam fentezi da se zabavim, ali i kvalitet pronalazim u njemu. Pisac je onaj koji nacini ljude sretnim; pa i Roulingova je pisac, ako je usrecila milione ljudi. Pa i, Mejerova. Ne govorim ovde o kvalitetu; samo o ciljnoj publici, kako rece mnb.
Sto se tice domacih pisaca fantastike, nekako nisam bio toliko znatizeljan za citanjem istih sve dok mi pod ruke nije dosla kopija jedne knjige domaceg pisca fentezija. U njoj sam pronasao dosta psihologije, a stil izrazavanja me podsetio na Zelaznija, a kako lagano iscitavam Dikov "Ubik," podsetio me i na ovu knjigu. Definitivno moram uzeti jos knjiga od nasih pisaca. Ipak, nekako osecam, da im dugujemo zahvalnost za to sto su, na neki nacin, mnogi od njih, najvise doprineli razvoju te vrste literature na ovim prostorima.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword
A knight is sworn to valour His hearth know only virtue His blade defends the helpless His might upholds the weak His words speak only truth His wrath undoes the wicked
Ja odo' u Barselonu, a dok me nema vi, deco, budite dobri i nemojte da se svadjate.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword
A knight is sworn to valour His hearth know only virtue His blade defends the helpless His might upholds the weak His words speak only truth His wrath undoes the wicked
http://www.myspace.com/lepojevic "I would have liked to insult you, but the sad truth is that you wouldn't understand me." "I'm smiling. That alone should scare you."
Djoxe, kazes da domaca fantastika ne valja, probaj procitati knjigu Strah i njegov sluga, od Mirjane Novakovic. Nije epska fantastika, ni horor, najblize fantastika. Moje iskrene preporuke, neces se pokajati. Nema smarajuce filozofije, ostroumni i duhoviti dijalozi, odlicna i zanimljiva prica.. Ima kvalitetnih dela, samo im treba dati sansu.
Ma ne kazem ja da nema dobrih dela nashe fantastike,siguran sam da ima...Samo kazem da ja imam averziju prema njima,i da mi to odmah ubije zelju za citanjem bilo koje knjige domaceg pisca...Hvala na preporuci,mozda i procitam!
http://www.myspace.com/lepojevic "I would have liked to insult you, but the sad truth is that you wouldn't understand me." "I'm smiling. That alone should scare you."
Ima naših fenomenlnih knjiga, ali ima i .... Neki dan sam završio Tajanstvenog viteza od Željka Fajfrića. Vidio sam je na sjamu, ukratko neki vitez luta po dvorovima srpskih velikaša u periodu oko Maričke a prije Kosovske bitke. Zainteresuje to mene i kupim knjigu. Koja greška. Nekoliko zanimljivih ideja, ali ni jedna razrađena. Zapleta, a samim tim i raspleta ima, ali nije vrijedan pomena i kao šlag na kraju u čitavoj knjizi nema ni jednog jedinog monologa, a kamoli dijaloga, nego je sve opisno. Žali bože vremena i truda bačenog na čitanje, a o pisanju da ni ne govorimo.
NISI TI NA NEBU SAM BOGOVA JE POVAZDAN S NEKIM ĆU SE VEĆ NAGODITI
I ja isto, samo nisam znala na kojoj temi da se žalim. Baš me zanima kako bi našli za mene broj da im se tamo pojavim.
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Zaboravih: sto se tice ZVEZDANIH STAZA; roman koji sluzi kkao prolog za film objasnjava u stvari kako je doslo do proemecaja u vrmeprostornom kontinuumu - naime, neka svemirska katastrofa preti da unisti vaseljenu i jedini koji moze da spase sve jeste Spok sa svojim pronalaskom. Kako medjutim zakasni da spase romulansku rodnu planetu, ovi uspevaju da se kroz crnu rupu vrate u proslost i izazivaju haos sa namerom da ubiju Spoka. Otuda onda citava nova vremenska linija. Ili kako god. Nivo interesovanja: veoma mali. Jeste li videli reklamu za glupe TRANSFORMERSE? Jedini dobri filmovi ce na kraju biti WHERE THE WILD THINGS ARE, MOON i ANTICHRIST. KOji ce zajedno zaraditi 5 dolara. Za sada najbolji film Fantastike koji sam gledao ove godine je THE BURROWERS. Ozbilnjo, ko god da ga mu je radio scenario treba odmah da sedne i pise knjigu. Tu su i OUTLANDER a ocekujem i dosta od FRANKLYN, mada mi je i THE BROKEN bas legao. A i rimejk MOJEG KRVAVOG VALENTINOVOG. Jel' gled'o ko VINYAN? He he he, bar su WATCHMEN pukli...
Uzgred: u gej parodiji TRACARE, ekvivalent Caka je vampir koji resava emocionalne probleme likovima tako sto ih pretvara u vampire, a sa svojim naivnim zrtvama pre hranjenja obicava da drzi zdravicu En Rajs, kako neki vampirski obicaj. A koliko su pateticni ljubitelji WOW-a i slicnih multiplejer igara moze se videti u sjajnom primeru ROLE MODELS.
Pitanje: hoce li i kada izaci kod nas THE DARK VOLUME? Osedeh od iscekivanja. Citam ovog Sana i trebace mi posle nesto ZESTOKO da se unormalim. Srecom sam ponovo citaoSImonsovu DECU.. i VATRE... pa sam raspolozen... jos neko vreme... za ovaj djecji crnjak. Ne shvatam kako ovo iko uvaljuje djecici od 9 godina?
Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.