o da, nas su terali da uchimo vijenac napamet, pogotovo shto mi je u to vreme na zameni za sprski bio hercegovac sa crnogorskim korenima :shoock:
ali ... koliko mi to tada izgledalo nezanimljivo, danas mi je toliko interesatno .. mozda jednog dana i uzmem da ga prochitam ponovo ... a plus je bio shto smo od tog profe saznali o gorskom vijencu stvari koje je malo koji profa znao .. napaljen je bio pa to ti je

...
inache direktan odgovor na temu je : Autostoperski vodich kroz galaksiju ...
to je knjiga koja me je smorila kao ni jedna druga ... chitanje poslednje dve(ili to beshe 3) glave-knjige je bilo jednostavno nepodnoshljivo .. ja ne znam shta je adams hteo onim da kaze ali definitivno nisam ukapirao fabulu radnje u tim delovima

...
totalno nebulozno, ali ne na simpatichan nachin, nego na tako iritirajucji i silovateljski nachin da je to strashno ... ok dosta, samo cu se iznervirati ... sve u svemu, film je 5 puta bolji

...
ps i da, naravno da sam prvo chitao knjigu pa tek onda gledao film ...
Moyers: What happens to the idea of the dignity of the human species if population growth continues at its present rate?
Asimov: Democracy cannot survive overpopulation. Human dignity cannot survive it. Convenience and decency cannot survive it. As you put more and more people into the world, the value of life not only declines, it disappears. It doesn't matter if someone dies. The more people there are the less one individual matters.