Skoro sam procitao ponovo " Preobrazenje ", knjigu Vojislava Lubarde, koja se bavi teskom temom verskih i nacionalnih
podela u Bosni, kroz istoriju jedne porodice, mita i predanja o hajducima, dogadjaji idu od Otomanske imperije, do drugog svetskog rata.. sjajna knjiga, nema nikakvog ulepsavanja ni uvijanja, pisac je zbog te, a i drugih knjiga bio zabranjivan,
progonjen.. nazalost tema i dalje aktuelna.
Pre nekoliko dana poceo sam citati knjigu " Vitez Sudbine ", od Majkla Murkoka. Sjajno pise, bas mi se dopalo, cini mi se da ce biti jedna od najboljih knjiga fantastike, koju cu ove godine procitati.
A napatio sam se dok sam je nasao. Odem prvo u novosadski Merkator, u Alnarijevu knjizaru, tamo je nema, nisu je kaze nikako imali. Trazim u Solarisu, ne uspevam naci. Pogledam u jos jednu radnju na spensu, i jednu u centru, nema.
Odem do LJubitelja dobre knjige, tamo mi covek kaze, nemaju vise Murkoka, a kaze i on voli fantastiku, to ces retko naci, sad kaze samo stampaju ovo smece ( i pokaza mi neodredjeno rukom u pravcu Laguninih izdanja..

).
U knjizari Most uspevam da je nadjem, ali kosta 810 din., malo mi to skupo. Vracam se ponovo u Solaris, i taman kad sam mislio otici, spazim je na polici. Ima nekih tackica po listovima, malo je pozutila, ali moze se citati, sve se jasno vidi.
Ja trazim da mi daju drugi primerak- oni kazu ta je poslednja!
Posto sam se vec toliko napatio da je nadjem, odlucujem da je kupim, daju mi neki popust, umesto 648 din., placam 527.
Nisam se pokajo, knjiga je odlicna.
Tako ako je neko trazi u Solarisu, neka odustane, posto sam ja kupio poslednju

.