U posljednje vrijeme sam se lijepo snasao za citanje na compu posto sam priblizio nakav kauc compu

, pa sam 'navalio' na Sherlocka. Posto sam vecinu kratkih prica procitao, odlucio sam se za ove poduze

.
Ne znam, nisam mnogo impresioniran jer sam smatrao da ce biti velikih razlika izmedju romana i kratkih prica. Sto se tice zanimljivosti zlocina, cisto s naucnog aspekta

, kratke price uopste ne zaostaju. Cak, usporedjujuci 'Znak cetvorice' sa nekom od kratkih prica, mislim da bih prije uzeo kracu pricu.
Nego, da dam utisak.
Znak CetvoriceE, ovo je bilo prije pronalaska kauca

, tako da je buljenje u monitor sjedeci na tvrdoj stolici umanjilo dozivljaj

.
Ovako, od svih romana koje sam procitao, ovaj mi se najmanje svidio. Osim par sitnica, nije me mnogo odusevio. Od 1 do 5, bez premisljanja neka trojka.
Baskervilski pasIako sam otpocetka znao ko je krivac, jer sam gledao film, izuzetno zanimljiv slucaj. Ima nesto posebno, karakteristicnu misticnu atmosferu i time me pridobio. 4 od 5.
Skerletna studijaNazalost, gledajuci sada novog Sherlocka u produkciji BBC odmah sam ucio slicnosti i nije mi bilo tesko da pohvatam konce u slucaju jer sam djelimicno bio upoznat sa slucajem. Medjutim, pozadinskom pricom sam veoma zadovoljan, tako da ide jedna cetvorka.
Kako uhvatiti Jacka rasparacaUff, ovo mi nije nesto posebno 'leglo'. Nelosa prica, ali opet i nije nesto bogzna zanimljiva. Dvojka.
Eh da, procitao sam jos par kratkih prica kao sto su 'Skandal u Ceskoj', 'Pet sjemenki', 'Tajna Boskomske doline'....
Inace, svidjaju mi se background price Artura Conana Doyla.