Oko toga kako bi panduri gledali na tup mac ne mog nista da ti kazem, konkretno, posto me nikad nisu videli s njim.

Ipak, racunaj na to da ce da te maltretiraju i eventualno zaplene. Kad nas bued bilo mnogo i dobijemo malo kredibiliteta, onda ce verovatno da bude kao sa Svibor, koji takve stvari redovno koristi, cesto se povredjuju, a seta se Beogradom samo-tako.
Za rane Slovene ne mogu nista pametno da ti kazem, osim da se sevam da je neki od Romeja pominjao kako mu je bilo cudo da nose uzasno siroke pantalone (nesto slicno Cezaru kad opisuje Gale). S druge strane, govori se da su nosili becve i ili carape u boj, pre nego sto su ozbiljnije naselili ove krajeve, juzno od save i Dunava, tj. do nekog 7. veka. Naravno ako se to izuzme, bili su goli.
E kad su se skrasili u Srbiji, tipovao bih na vizantijsku nosnju + sve ostalo sto su nosili susedi. Npr. Franci su, pod Karlom Velikim, upali u avarski kaganat i ****** im milu majku, oko 800. Godine. Uzeli su Slavoniju, deo Srema, upali u Banat... imali granicu s Bugarima.
Moracu to malo bolje da pogledam...

Reci mi koji te period i prostor zanima i imaj u vidu da bolje poznaem 13-16 vek, nego rani srednji vek, koji moram da spremam za ispita dva.
BTW, svidja mi se ovaj zigurd

Svarozica im, imaju i brod!
Kako vam zvuci Kosmaj u maju? Sad imamo Woocka i njegovo drustvo iz NSa, Kersme, mozda Kelan, Erlin i njegova ekipa, Serarfim i ja... Stvari se lepo odvijaju.
Kersme i ja smo planirali da napravim o zaLARP jednu manju grupu od varjaske garde i Slovena, oko 10 veka, pa neka se svi vikingo-sloveni jave da mozemo zajedno da se bijemo na LARPu... Za reenactment imamo neke druge ideje, ali o tome kasnije.
Inace, nasao sam neke vrlo cudne krljusti uiz Rasa, datovane u drugu polovinu 12 veka. Samo 5 komada, ali deluju kao lamelarni. Poslacu slike, ako nekog zanima.
Evo par slika od juce, posle

i opijanja :
Imas mail na google-u? Ako imas, posalji mi na pp, pa da se dokucavamo.
Pisacu jos posle, sad mi mozak ne radi bas najbolje.