Pazi, ja sam u sedmom delu i još uvek mi je isti osećaj kao u prvom. Jeste da je posle one nesreće malo prso i da se sve to odslikalo baš u Kuli, ipak je to delo o kom je još kao klinac razmišljao i jedino koje je pisao ono baš baš iz srca. Ali su mi isto svi rekli da je kraj ono... NO, ja i dalje ne kontam na šta mislite - kako ukenja kraj? [spoil]Misliš što pogine glavni sporedni lik?[/spoil] Ako je to, meni lično je to sasvim ok. [spoil]Jbg, kolateralna šteta.[/spoil]
E da, moram da kažem da ja knjige ne čitam tražeći neku "poentu". Obično je to zbog zabave, ali King (a sad ću da zvučim kao nerd i kao pička, al zabole me

) uspe uvek da me dodirne. Obično je to tako što upotrebi dete i da mu osobine odraslog lika. A rasplače me obično kad to dete još i ubije ili nešto slično. Deca obično nadrljaju.
A u Kuli me rasplakao dosad na milion mesta. Kad sam završavao peti deo baš sam cmizdrio ko budala. A i u sedmom... a tek što očekujem kako će mi biti kad dođem do nekih spojlera koje sam pročitao negde...
E da, prva polovina petice će valjda uskoro izaći :sunce:
EDIT2: E jebem se u mozak (copyright by Trol)... moram da kažem još par stvari. NIJE čudo toliko što je prolupao malo sa Kulom posle saobraćajke, i zašto je postao nekako opsednut brojem 19: Naime, Kulu je počeo da piše 19. juna 1970. Kombi ga je udario istog datuma 1999. Godinu dana kasnije, sopstvenim rukama, dotična kola je uništio (njegovi advokati su ih otkupili naravno pre toga). E da, mnogo je eerie što je vozač koji ga je udario umro 2000. god. u snu. Prvi put o pisanju ovakvog dela pomislio je kad je imao 19 godina... i tako čovek postane opsednut
I da, ovo isto moram reći (sad ispadam ja opsednut

): Kulu je završio 07. aprila 2003. Na moj rođendan
ne pishi spojlere ludache