od catwoman u Ned Maj 13, 2007 4:54 pm
Fauler odlazi sa Enfilda na kraju sezone
Jedan od najomiljenijih fudbalera Liverpula svih vremena Robi Fauler izjavio je da na kraju sezone, kada mu istice ugovor, nece produziti ugovor sa tim klubom.
"Jos nisam ni razmisljao gde cu da odem posle Liverpula. Benitez mi je objasnio svoje planove za narednu sezonu i, da budem iskren, nisam iznenadjen", rekao je tridesetdvogodisnji centarfor.
Fauler ce sledece nedelje protiv Calrtona odigrati svoju poslednju utakmicu na Enfildu, a konacan oprostaj od crvenog dresa mogao bi da ima 23. maja u finalu Lige sampiona sa Milanom.
"Sigurno je da ce to biti veoma emotivan trenutak i zelim da svi znaju da sam potpuno skoncentrisan na te dve utakmice. Nadam se da cu se od Liverpula oprostiti sa jos nekoliko golova i titulom prvaka Evrope", istakao je bivsi reprezentativac Engleske.
On je dodao da ce o buducem angazmanu razmisljati tek kada se zavrsi sezona.
"Navijaci znaju da sam na svakoj utakmici za Liverpul davao svoj maksimum i tako ce biti i do kraja ove sezone", dodao je Fauler.
Njemu je ovo drugi boravak na Enfildu, a prvi put napustio je Liverpul 2001. godine i otisao u ekipu Lidsa, a kasnije u Mancester siti.
Fauler je za Liverpul debitovao kao osamnaestogodisnjak 1993. godine i do 2001. je na 330 utakmica postigao 171 pogodak.
Povratak na Enfild usledio je u januru prosle godine, a ove sezone dao je sedam golova za tim Rafaela Beniteza.