Au boktejebo kakva utakmica
Ovo me podseca na basket 80ih (kojeg se ja secam samo preko nekih legendarnih snimaka), kos za kos tokom 40 minuta, ko odbrani dve za redom dobija bambija, ko skupi vise bambija...Maric astronomsku utakmicu odigrao, toliko je bio dominantan da se svaki napad Partizana u drugom poluvremenu svodio na "nabacivanje lopte u generalnom pravcu kosa" a tamo ce ovaj da je dovati i zakuca. I uopste, mislim da smo dali bar 30 poena iz zakucavanja. Bravo za Kecmana, izvukao je utakmicu, prvo onom trojkom na minut do kraja, a onda i sutem za pobedu. Mislim da je to bio deo taktike za zadnji napad jerbo su svi ocekivali pikenrol sa Maricem i da lopta ide ka njemu, a ovo je bilo "iznenadjenje".
Ovi nesrecnici sa ovakvom igrom bez odbrane nece proci ni top16, kakav final4. Prva ozbiljnija ekipa koja im naleti ima da ih ugazi (recimo Barsa ili Real, Panata). U napadu su fascinantno efikasni, al' kad se igra sa 4 spoljna igraca celu utakmicu odbrana i skok prakticno ne postoje. Partizan je u napadacki problem usao tek kad je Roberts izleteo zbog penala pa nije imao ko da ga menja.
Sve u svemu, da tucemo Orlean u gostima i unakazimo Lijetvos kod kuce i idemo dalje. A Maric sumnjam da ce potrajati 3 godine koliko je potpisao za nas, odlazi on vec sledeceg leta, al' za neku bolesnu cifru (koju ce uprava, Todoric, Dule, tetkice, Misa Tumbas i ostali da stave u dzep i onda idemo jovo-nanovo).
p.s. Slavkov (skok)-sut na 30 sekundi do kraja...kad se lomila utakmica...