U jednoj reci: horor.

Ocekivalo se kasno formiranje ekipe, zbog crnaca, do pre dva dana se cekao izvesni Kurtis Dzerels iz San Antonia, medjutim, kako je bilo jasno da lik nece popiti otkaz (zbog dobrih igara u predsezoni), ovi nasi su se okrenuli nesto slabijem resenju - Lafajetu. Dva dana nakon toga Dzerels je trejdovan u Hornetse i opet je pitanje da li ce dobiti angazman u NBA

. Drugi crnac na kojeg se ceka je izvesni Dzejms Gist, kazu nesto slabija verzija Robertsa, takodje iz San Antonia, i on bi trebalo da popije otkaz ovih dana, ali opet, pitanje je da li stize na drugo kolo EL sa Himkijem.
Sto se tice igara bez ove dvojice, strah i trepet. Klobucar je izgleda van forme, Aljosa Mitrovic je totalno out (ne znam iz kog razloga), i onda se svodi na to da nam Pera Bozic igra pleja 30 min, a covek vec odavno nije za vrhunski basket, i sporiji je i od Koste Perovica. Milosavljevic je do sada jedini koji opravdava ocekivanja, i mali Vlada Lucic koji donekle iznenadjuje, ostali sivilo, a Djekna je totalni imbecil.
Vlada Jovanovic mi se cini previse neiskusan (sto i realno jeste). Obradovic je onomad u svojoj prvoj trenerskoj sezoni uzeo Kup Sampiona, al brat bratu, uz njega je na klupi tad bio Aca Nikolic, uz ovog naseg sad ne sedi Duda Ivkovic. Utakmicu sa Buducnoscu smo imali dobijenu, ali usrali u zavrsnici (sto je belaj, Vlada je ispustio na neverovatan nacin +8 na juniorskom prvenstvu ovog leta kad smo ispali od Hrvata), i bojim se da nam to moze postati simptomaticno. Katastrofa u Sirokom je tek prica za sebe.
Da stvar bude jos gora-najgora, protivnici u EL su se pojacali ko nezdravi. Oni sto su trebali da budu slabiji od nas sad nas siju za dva koplja. Prokom je zadrzao ekipu koja je igrala 1/4f prosle godine plus dovela par pojacanja, Zalgiris se pojacao ko nezdrav sa 5 reprezentativaca Litvanije (imaju bukvalno 10 igraca spremnih za EL), a sta tek reci o kvalifikantu - Himki - ekipa koja moze s pravom da se nada prolasku u top8.
Uglavnom, ja se ne nadam previse. Za prvu protiv Zalgirisa je bitno da ne puknemo 20+ razlike, jerbo nam kos razlika moze igrati bitnu ulogu prilikom konacnog plasmana. Za sve ostalo zavisice puno od crnaca koji dodju, kakvi su i kako ce se uklopiti, ali i od Vlade JOvanovica i toga koliko on moze brzo da uci na svojim greskama. I bojim se da cemo posle dugo vremena gledati jednu 2-8 EL sezonu