od NothingMan u Pon Feb 11, 2013 3:12 pm
Htedoh da sačekam kraj ovog Kupa, ali moram nečim da ubijem vreme do nastavka utakmice.
Neću se sigurno zaluđivati sociologijom marve i stanjem u društvu i državi, samo želim da izrazim nadu da će posle ovoga guzonje koje zaista imaju neku kontrolu nad nečim reći, ej bre, lakše malo, preterali ste, i malo regulisati situaciju pošto ovako neće ići dalje. Naravno, navijačke bande treba obezglaviti, ali to se neće desiti dok god te iste guzonje koriste bande za svoje potrebe.
Sačekaću da se stvari malo iskristališu da bih zauzeo stav oko nas i ćokija, svakakva sranja se trenutno pišu, ja pratim na avangarda.in ljude sa lica mesta i šta oni imaju da kažu.
A neverovatno mi je da su odložili utakmicu, mislim da je ovo presedan. Umesto da obezglave kopove, poteraju napolje te najgrđe i nastave utakmicu, odjednom ne znam šta. Neću da pričam o tome koliko je jadno i bedno da ćoki inicira prekid zbog klizavog parketa, opasnosti sa tribina, itd. A pičke iz KSS aminuju, a ćutali su letos. Eno ga i onaj Bojić koji je izjavljivao kako je letos sve bilo regularno. Smradovi odvratni.
Što se utakmice tiče, treba napomenuti da smo u nju ušli kao autsajderi. Igrali smo mlako protiv odlične Mege, igrali generalno loše, a cigani su razmontirali Radnički. Bilo mi je jasno da ćemo zbog toga biti u prednosti, mi potcenjeni a oni precenjeni, iako sam se nadao da će igrati sa ovima jedno tri produžetka i doći u finale izmoreni.
U takvoj situaciji smo odigrali poprilično dobro, vidi se da smo bili spremni samo za finale. Želja i agresivnost na nivou, postojala je ideja u većini situacija, kako u napadu tako i u odbrani. Mislim da je bila ideja da se skakavac pusti da divlja, kontrolisano, ali je svejedno on naneo preveliku štetu. Štetu je napravio još samo njihov sporadični kvalitet, tu mislim na odbranu Nelsona, trojke Simonovića, i vrlo malo dobrih poteza pojedinaca. Potpuno smo im oduzeli ofanzivni skok, to je bila najperfektnija stvar sinoć. Kuburili smo užasno na početku sezone sa građenjem, a cele sezone imali problema manje ili više, ali sada je to bilo perfektno, jer su se i bekovi vraćali da zagrade ili pokupe loptu. Oduzimanjem ofanzivnog skoka, njima je nestalo i samopouzdanje i njihova igra (statistički su uz nas i Široki najbolji u ABA po tome). Usrali su se, ruka im je drhtala i sa penala, ništa od očekivanog nabijanja 20 razlike kao da smo mrtvi Radnički.
U napadu smo izgledali za klasu bolje (u odnosu na sebe). Cele ove godine tu je jako puno neiznuđenih grešaka, suviše robotizovane igre i nemogućnosti da se pronađu prava rešenja kad prva opcija propadne. Otvorili smo dobro spolja, napali ih tamo gde su najtanji, na pikenrol, Bertans je napao Savovića prodorima, bilo je dobrih kretanja bez lopte i napravljeni su tako neki laki poeni, a Leo je konačno počeo da komanduje i daje ritam utakmici. Na kraju smo mogli i da vodimo malo osetnije, ali je upravo Leo najviše srljao. Ne treba mu zameriti, premlad je, nosi ga ritam i utakmica, pokušava da prelomi.
Uglavnom, ne znam dal bismo dobili, ali je činjenica da je razvoj situacije išao na našu stranu, izdržali smo egal prvo poluvreme a onda je krenuo onaj hrkljuš bez koševa, što je igra koja nas favorizuje.
Šta još reći osim kapa dole za Gordona, trpeo je bolove, vukao tu ruku, trčao u odbranu i zalepio skakavca za tablu, borio se za mrtvu loptu. Generalno su svi odigrali dobro osim Gordića (Nelson mu decu napravio na obe strane terena) i Muslija (Raduljica).
Verujem da smo u boljem momentumu, da nam je jača psiha i da ćemo i večeras smoći snage da pobedimo. Jebe mi se za kup kao trofej, imamo ih koliko hoćeš, ali ovo bi bila prava stvar za ove momke. Pobednik se postaje kad se pobeđuje, i to je to.
No, to će svakako ostati u drugom planu. Sad kad prođe ovo treba misliti o tome da bi mi kao u subotu trebali na utakmicu pred 7,000 cigana. ćoki već izdao saopštenje: nerede je najavljivao Danilović (koji je sa razlogom izrazio bojazan da ne dođe do krvoprolića), sproveo ih je Vujošević, kriv je KSS što je to dozvolio, a krive su i sudije naravno. Našima je bukvalno okačena meta na čelo, bolje u Mordor da idu nego tamo... treba to odložiti pa videti šta dalje.
PS: partije Miljenovića i Micića, najbolja stvar na ovom kupu.
Noću sigurno sanjaš i zato stalno spavaš,
Ali život je ugrožen sa svih strana.
Panduri i doušnici su svuda.
U bistroima, devojke tvojih godina
Mirišu na mladost.