Ih, bre, ja tek sad videh temu.
Ko nije gledao, neka pazi, biće spojlera.Ovo je definitivno najbolja serija ovog žanra koju sam gledala. Jako sam zadovoljna načinom na koji su je razvili, prva sezona nije nagoveštavala ništa. Mogla se razviti u komediju, isto kao i u dramu (setite se samo onih sick reklama za proizvode koje koriste).
Ono što me je potpuno oduševilo jeste dubina i transformacija pojedinih likova. Pre svega mislim na Kler, Nejta i Brendu. Brenda me je na početku užasno nervirala, a u poslednjim epizodama sam maltene plakala zbog nje. Sa Nejtom je potpuno obrnuto. Pri kraju me je toliko nervirao da sam bukvalno psovala monitor (to je usko povezano sa Brendom i njenom tranformacijom), a bio je tako kul lik na početku...

Kler je imala te neke faze koje su išle iz krajnosti u krajnost i kao lik je sasvim dosledna, s obzirom na to u kojim godinama je zatičemo.
Bili je stvarno wtf lik, ali glumac je odličan. Zapravo, većina uloga je odlično raspoređena, svaka čast ekipi koja je radila kasting.
Kao što već rekoh, početak serije je bio prilično nedefinisan i jedino što me je vuklo da nastavim da gledam jeste neobična tema. Pri kraju je serija postala toliko teška da mi je bilo mučno da je gledam, ali ne zbog dosade, već zbog teških, realnih situacija koje obično ne dobijamo servirane na TVu. Zapravo, najgora epizoda po tom pitanju jeste ona Dejvidova (mrzi me da šaram text, svako ko je gledao zna na šta mislim). Ono je toliko dobro urađeno i toliko je teško za podneti, da ja nemam reči.
I sad, ona škakljiva tema, tj. odnos Dejvida i Kita. Meni te scene nisu smetale, prvenstveno zato što nemam nikakve predrasude prema gej parovima (btw. neko je pomenuo ovde da im je odnos izveštačen, ja mislim da nije, sve je na mestu). Ako možemo da gledamo heteroseksulane parove kako se prevrću po krevetu, zašto ne bismo mogli i ovo? Vidim da niko nije pomenuo Kler i scene sa njenom drugaricom, a smisao je identičan. To je sve potpuno u skladu sa tim koliko je serija realno odrađena i sa te strane ima još jedan plus od mene.
I na kraju - kraj. Fenomenalno rešenje, jedino mi je žao što ne ostavlja nikakav prostor za nastavak. Šmrc.
EDIT: Zaboravih da pomenem Nejta seniora. Fantastičan lik. Citirala sam ga X na N puta na statusima na fb, lol. Valjda je lako biti tako mudar kad si mrtav.