Ne mogu da verujem da treba da vam crtam sta je jebeni spojler. Da imam malo vise vremena mozda i bih, ali posto sam trenutno onemogucen da predugo blejim na netu, neka bude ovako - sve sto *previse* otkriva radnju (pogotovo u slucaju klifhengera i slicnih napetih dogadjaja) je spojler; sve ostalo nije. Valjda ste u stanju da ocenite kad je nesto zaista bitno, a kad trivijalno za pricu, ili niste? Ko se boji da ce da mu otpadne ruka ako slucajno klikne na spoiler tag, moze umesto toga da napise PAZI JEBOTE IDE SPOILER ili stagod, pa da onaj ko ne zeli da vidi sta pise, ima priliku za preskoci ostatak posta.
Je l' ovo posteno? Ili cu stvarno morati da pisem disertaciju o tome sta je spoiler?
A kad vec oftopicarim, da probam *lepo* Dzejku da objasnim jos nesto... To sto mislis da se ponasam nadmeno je samo tvoja uobrazilja i verovatno projekcija sopstvenog stava. Samo pogledaj ton svojih postova i uporedi ga sa mojim. Fairy i Billy su ti oboje skrenuli paznju da ne spojlerises, a ti si im odgovorio da su dosadni i da
namerno neces da stavljas spoiler tag (sa sve caps lock naglasavanjem inata). I sta je onda trebalo ja, kao moderator, da uradim? Pritom si i meni spojlovao za Carlija, sto me je totalno iznerviralo iako ne gledam Lost, niti planiram uskoro - ali svejedno, "ne zelim da cujem, ne zelim da znam," stono Madona rece.
Poenta je da nije ni tvoja niti bilo cija stvar ko dolazi na ovu temu i zasto. To je potpuno nebitno i da nisi tako zadrt ne bi se time ni bavio. Spoiler tagovi postoje iz odredjenog razloga, a pravila o njihovoj upotrebi
itekako postoje na citavom ovom forumu, te tako i ovde, i ti nisi nikakav izuzetak pa da ih ignorises. Ne znam cemu strah da se "neko nece moci informisati" ako stavis spoil tag preko posta - svako ko zeli da vidi sta tu pise ce, logicno, i procitati oznaceni spoiler; ko nece, nece - a jos jednom podsecam da ljudi koji gledaju seriju nisu svi stigli do iste epizode. Stoga ponavljam SVIMA da je postovanje pravila o spojlerima obavezno i da ce svako nepostovanje istih ubuduce biti kaznjavano sindromom laste u prolece, odn. vrlo entuzijasticnim letenjem sa teme. Sve ovo govorim najlepsim i najtolerantnijim mogucim tonom, a ti to shvati kao palamudjenje ako ti je tako lakse, ali bojim se da ti taj drama queen stav "e vala ne moze" nije bas najbolje resenje.
I - ovo je samo sugestija - obrati paznju na nacin na koji komuniciras sa ljudima. Tvrdis da svako ima pravo na svoje misljenje i ukus, a onda prvom ko kaze da je Lost dosadan odgovoris da kenja ili da je lud, opravdavajuci svoj "argument" potpuno licnim i subjektivnim dozivljajem. Takvim govorom gubis kredibilitet osobe s kojom se moze normalno diskutovati, i predstavljas se kao fanatik.
Eto, toliko od mene. Sav ovaj oftopik cu prvom prilikom ili obrisati ili splitovati u zasebnu temu o metafizickom poreklu i smislu spoilera.
(Ne mogu da verujem koliki sam roman ispisao.

Odo' da se ubijem.

)