pre par nedelja je prva pustala sva tri dela gp. sva tri sam odgledao na preskoke, ali i pored toga sam uglavnom uzivao. jedina scena koja mi i dalje stvarno mnogo smeta je pojavljivanje elfova u helmovom ponoru - preko svih ostalih nedostataka/izmena sada mogu da predjem, sto je valjda i logicno imajuci u vidu da sam poslednji put citao knjige pre 10 godina.
ali ne pisem ovo zbog toga, vec - ortak me ubedjuje da su, sa ove distance, specijalni efekti u filmovima loshi. as in, da su tada bili do jaja, ali da sada kada pogleda filmove, nailazi na pregrst ocajno odradjenih scena (mislim da je za konkretan primer uzeo golumovu senku kada se on frodo i sem lome po onim barushtinama, plus neke scene iz napada na minas tirit). ja na mom malom tv-u nisam mogao da primetim neke nedostatke, a ono cega se svakako secam je u kojoj meri sam bio oduvan efektima kada sam gledao filmove (jbt koliko je godina proslo) u bioskopu, pogotovo treci deo. znam da su mi povratak kralja i matrix 3 ostavili najjaci utisak sto se tice efekata uopste. ni inception ili avatar (prva dva filma koji mi padaju na pamet) mi nisu tako jak utisak ostavili. mozda zato sto sam bio klinac, nem pojma...
sta vi mislite o tome?