Haha, koga ne mrzi, nek procita svoja (a i druga) ocekivanja za proslu godinu i nek malo porazmisli koliko je bio u pravu ('bo nas transformerwolverine).
Elem, da pokusam nesto slicno ko Adu za proslu, najava onoga sto moze biti zanimljivo i sto planiram da gledam.

Daybreakers - do zla boga izvakana tema o Vamp-ljudskoj koegzistenciji i drustvu, sa malko obrnutim ulogama ovaj put. Deluje zanimljivo, moze biti odlican, a moze biti i total trash, al' gore od Twilighta mislim da ne moze
Youth in Revolt - Michael Cera igra dve uloge (tj. jednu - lika i njegov mu alter ego) i u jednoj od tih nosi madjarske brchicje. Must see, must win!
The Book od Eli - vise kao ljubitelj zanra nego sto ocekujem nesto preterano kvalitetno i inspirisuce. Mada moze biti zabavan.
The Lovely Bones - za ovo nisam siguran sta da ocekujem, kritike ga malo pokopashe, mada opet po traileru deluje zanimljivo i prica i vizuelno. S druge strane, traileri su i pravljeni da te navuku da gledas nesto tako da...
Legion - ovo mi deluje dosta zanimljivo, neki vid savremenog Paradise losta, ko je gledao australijski low-budget film Gabriel i svideo mu se, volece verovatno i ovo.
The Tooth fairy - mili boze

ovo ne bih gledao ni da mi plate. Felacijom.

Wolfman - moje skromno misljenje i nadanje je da ce ovo biti najbolji film godine

al' valja sacekati i videti. U svakom slucaju, Del Toro, Hopkins i Weaving, bogme, ja ocekujem dosta.
Percy Jackson & the Olympians - jbg, uvek sam bio slab na ove filmove za klince (Spiderwick i Lemony Snickey ftw!), mada mi ovaj deluje kao previse glup. PREVISE. Al' ajd, gledao sam Witch Mountain, gledacu i ovo.
A Prophet - francuski film, dobio sjajne kritike, najavljuju ga kao Kuma XXI veka, ulazi u konkurenciju za Oskara itd. Verovatno lupaju gluposti, k'o i uvek, ali deluje da moze biti odlican.
From Paris with Love - Dzontra je car. Period.
Shutter Island - sta znam za ovo, Di Capriovi filmovi u zadnje vreme i nisu tako losi, mozda nece ni ovaj.

Alice in Wonderland - mili boze ovog filma

Taman kad pomislite da Depp ne moze biti jeziviji i ne moze da vas vise zgrozi, Burton se nadrogira i napravi nesto ovako. U ovom trenutku mi film deluje totalno uvrnuto da ce svi koji ga pogledaju izaci iz sale sa blagim oblikom sizofrenije. I da ce mame izvoditi decu van posle 14 sekundi filma. Must see u svakom slucaju
Brooklyn's finest - deluje kao rip-off Wirea, najbolje ekranizacije u istoriji
The Bounty Hunter - ovo je kao neki rimejk/ripoff Mr and Mrs Smitha. Ne znam ni sam zasto mi se gleda. Mada, Anistonova je hot
Seasons of a Witch - mh, ovo moz bit super, a moz bit uzas, al' sve Cageove filmove gledam tako da cu i ovaj.
Clash of the Titans - uh, uh, UH! Gledao sam stari classic film, ono je tragikomicno kako izgleda, ali i dosta zabavno (ne znam zasto ima samo 6.6 na imdbu...ljudi ne znaju da cene suvi kvalitet

). Ovaj novi bi trebalo da bude dosta bolji, avantura, efekti, mitologija, krv, ne bi smelo da omane.
How to train your dragon - zanimljiv crtac, o vikinzima i njihovoj borbi protiv zmajeva koji ipak-nisu-toliko-strasni-ko-sto-oni-misle. A i bice 3D
I love you Phillip Morris - za ovo sam video trailer i znam da mi je delovao urnebesno, Jim Carrey igra...mada se sad trenutno ne mogu setiti ni o cemu se radi

Kick-Ass - prica o klincu koji postaje super heroj tek-tako, bez ikakvih moci, vec samo zato sto je zheeelja. Glumi Nicolas Cage pa moram da ga gledam, inace ne bih.
The Backup Plan - jesus fckin ... film sa Henifer Lopez

Iron Man 2 - prvi deo je bio vrlo zabavan, iznad svih ocekivanja. Cini mi se da bi drugi mogao biti jos i bolji, glumi Mickey Rourke.
Robin Hood - kazu da ce ovo biti nesto alternativnija verzija price, gde je Robin stvarno zlikovac i razbojnik, Mali Dzon stvarno mali, a serif od Notingema ne toliko los baja. Sta znam, meni se onomad King Arthur svideo, moglo bi i ovo. Robina glumi Russell Crowe.
Shrek forever and after - ne znam sto i dalje istrajavam sa ovime. Treci deo je bio apsolutno dosadan i isforsiran, ovaj mi deluje da moze biti samo gori od tog.
Prince of Persia Sands of Time - gledao sam trailer za ovo. Deluje kao mesavina mumije bez TotalnoIritantnogBrendonaFrejzera i Indiane Jonesa. Meni su Mumije bile zabavne, racunam da bi moglo i ovo. S tim sto sam skeptik prema filmovima radjenim po igricama, jer nijedan nije ispunio moja ocekivanja (a kod takvih filmova nisu velika!) a dosta ih je cak i srozalo (Maxa Payne). I dodjavola sa ovom novom 3D igricom, postoji samo jedan klasik od igrice, ako u filmu ne vidim ovog u beloj pidzami kako skace sa platforme na platformu bicu VEOMA razocaran

Od ostalih filmova koji nisu toliko reklamirani, a dolaze u 2010oj bih pomenuo
Despicable Me - komicni crticj, mogao bi biti cool,
Predators - khm, khm...jos jedna u nastavku ekranizacija o legendarnom Predatoru, ovaj put sa Adrienom Brodyjem i Laurence Fishbournom, tu je i Danny Trejo (also know as the MACHETTE

)...trn u oku ovog filma je reziser - Madjar, i cinjenica da glavnu ulogu - jednog od elitnih ratnika/komandosa/sta vec - glumi Erik iz Veselih 70ih, verovatno najmlohavije stvorenje na Zemlji.
The Sorcerer's Apprentice - jos jedan u nizu Cageovih filmova za decu. Jbg.
Inception - SajFaj triler sa Di Kapriom. Gledao sam trailer, deluje dobro.
Hari Poter Har - oce li umreti vise...
Machette - izlazi u aprilu, ako nije prvoaprilska sala, bice verovatno standardna Rodriguezova koljacina sa dobrom glumackom postavom...samo molim boga da se Tarantino ne pojavljuje.
Dodatno, spaliti sve bioskope i napraviti masovne proteste kad bude izasao Tvajlajt 3 - saga o tinejdzerima/vampirima/vukodlacima/ljubavi/nastanku sveta/zrnu graska/bobanima.
I za kraj, film koji pretenduje da bude najbolji u istorji svih vremena

Ostvarenje koje je okupilu SAVRSENU glumacku postavu, imace verovatno retardirani zaplet, puno akcije, tabanja i testosterona. Pravi omaz Scwarzie/Sly/Van Damme filmovima koje smo gledali k'o klinci i koji se, na zalost, vise ne prave.

Izlazi 13og avgusta