od Opalko u Uto Jan 04, 2011 12:13 pm
I evo je 2011 godina gospodnja, i evo je vec SESTA godina kako cekamo Ples, a za neke DESETA kako cekaju da vide sta se desilo sa Dzonom, Deneris, Tirionom, Davosom i ostalima. Da mi je neko rekao leta 2006. kada sam zavrsio prvi put citanje Gozbe da cu docekati 2011 bez naredne knjige, mislim da bih mu pozvao taxi za Lazu Lazarevica!
Iako sam imao razumevanja za debelog (koga i dan danas obozavam, kada citam serijal po treci put), to se sada sve istrosilo. Nema opravdanja, da je do sada zaista hteo da je zavrsi, on bi to uradio, pa makar morao svaku stranicu da napise i prepravi po tri puta! stavise, mozda to i jeste uradio, ali knjiga je do sada MORALA biti zavrsena. Znam da mnogo ljudi deli misljenje kako mi nemamo prava da se bunimo i kako je to njegova stvar, ali po mom misljenju, onog trenutka kada je predao Igru prestola svom izdavacu, on je postao odgovoran pred svojim citaocima. Njegov poslednji Update je napisan pre tacno tri godine! Da se razumemo, pristao bih da ne znam apsolutno nista o procesu pisanja, samo da knjiga izadje vise, ili da je izasla u nekom razumnom roku (npr tri godine, mozda cak i cetiri), ali kada se to vec ne desava, daj covece, mani me prica o tome kako ne mozes da pises na putovanjima!
Zaista, nisam zaludjenik, ne mislim na PLIV 24 casa dnevno, ali ponekad (kao sada) mi se desi da pocnem malo intenzivnije da razmisljam o tome, i onda moram to sa nekim da podelim, a buduci da su mi ukucani zaokupljeni svojim brigama, najbezbolnije je da se malo isteresem ovde. Izvinite ako sam bio dosadan, buduci da je sve ovo receno vec milion puta, i na ovom i na milion drugih foruma.