Razmisljala sam se sta da napisem ovde, ali sve sto mogu je da se nadovezem na ovu raspravu.
EtM - nadam se da je barem jedna stvar kristalno jasna nakon boravka medju PLiVovcima: knjige su neuporedivo bolje od serije, i tacka. Niko od nas ovde, nikada, nece biti u stanju da posmatra seriju nezavisno, i sve sezone ce nam biti spojlovane za vijek vijekova. Ja pokusavam da je gledam nezavisno, ali ne ide, i sve sto mogu da kazem je da svi ljudi koje poznajem, koji nisu citali knjige, a gledaju seriju, kazu da je nesto najbolje sto su ikada videli, cak i oni koji se ne loze na fantasy. Cak ni mom najboljem drugu, kojem tesko ide pamcenje imena i likova, to nije smor, jer je radnja suvise uzbudljiva da bi lupao glavu oko "sitnica". Ako je ljudima dovoljno stalo, iskopace "pisanog vodica", ili konsultovati kumu preko Skajpa

Ni ja ne sumnjam da EtM konsultuje Shield, i to je ok.
Ali treba biti i kritican. Poslednje tri epizode su generalno bile vrlo dobre, i naterale me da zaboravim na idiotske scene tipa Maloprsticev Seminar, ili Cercei Mucenica. Ali evo, setim se, i popizdim. Mnogo je detalja koji su mogli biti odradjeni bolje, a za iste pare i za isto vreme; neke od mojih (nasih?) omiljenih scena su uporopascene. Ocenu necu dati, jer to inace izbegavam, zavisi dosta od raspolozenja u datom momentu, a moje vazda varira.
Za kraj samo da kazem da mi se jako dopala varijacija muzicke teme na samom kraju serije (horovi ftw!):