I ja odgledao drugu epizodu. Pošto ni prvu nisam komentarisao, ide u paketu

Generalno sam zadovoljan, jes' da nije kao knjiga ali uopšte nije loše. Jeste, malo je zbrzano, ali računam da nije moglo drukčije, predugo bi trajalo da su ubacivali baš svaku bitnu scenu, smorilo bi sve osim nas hardkor ekipe. E, sad, ono što mi smeta je što su bezrazložno skratili neke scene koje su ionako već tu. Već je pominjana scena kad nalaze vukove, zatim "it should have been you", meni nekako najviše nedostaje "she didn't hurt you..much"...kao da su se trudili da smanje coolness faktor izbacujući najbolje replike

Uvodna scena i prvo jahanje su "OMG WTF fail!", Mika-Pseto-Ned zbrzano, baš kao i razgovor Tiriona i Džona
Dalje, nekim likovima definitivno fali minutaže: prije svega Teonu i Džofriju, a za moj ukus i Psetu, ali, evo, priznaću da je Margi u pravu, on je ipak epizodac. Ali za ovu prvu dvojicu...Teon postaj veoma bitan lik u drugoj knjizi/sezoni, već i u drugoj polovini prve igra značajnu ulogu, a ima manj replika i screen-time-a od Rodrika Kasela

Za one koji nisu čitali će vjerovatno biti zbunj kad sve više počnu da ga uključuju u radnju. Scena u bogošumi je bila idealna da ga predstave i kažu ko je, šta je, i zašto je baš toliko bitno kad on kaže da stoji uz Starkove.
Džofri je, osim što je odgovarajuće ljigav, priličan promašaj. Prvo, premlad je: komentar moje sestre (koja nije čitala knjigu) je bio "je l' ovaj malđi od Sanse", a sparing između njega i Roba izgleda nezamislivo: za razliku od knjige u kojoj su valjda koliko-toliko ravnopravni, ovdje izgledaju kao da bi ga Rob umlatio lijevom rukom dok mu desna služi za pišanje. Takođe, suviše se malo pojavljivao u prvoj epizodi i drugoj polovini druge da bi opravdao Tirionov komentar o ogavnom sestriću. To su doduše donekle popravili scenom sa Arjom i Mikom, ali mislim da su morali da ubace ili trening ili "pošalji Pseto da ubije vuka".
Rikon takođe fali. Zašto nije bio na smotri mi nikako nije jasno.
S druge strane, neki od likova u poređenju sa ovim gore (i proporcionalnom bitnošću) imaju previše minutaže (Bendžen, recimo).
Od ostalih likova, Ned i Ket su OK (Ket je prijatno iznenadjenje) ali su prestari. Sersei je mnogo bolja nego što sam očeivao, a i Džejmijem sam prilčno zadovoljan. Stark klinci su adorable

Deneris odlična. Pseto je, s druge strane, prilično blijed.
Što se tiče Mormontovog predstavljanja, on je i u knjizi ubačen prilično padobranski, tek u kasnijim razgovorima sa Deneris se vidi koji vrag on radi sa Dotracima, tako da je i to u redu.
Here lies Firedorn, a hero in bed.
He once was alive, but now he's dead.
The last woman he bedded, turned out a man
and crying in shame, off a cliff he ran.