[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - Game of Thrones serija - 1. sezona (SPOILERS AHOY!)

Game of Thrones serija - 1. sezona (SPOILERS AHOY!)

Martinov epski serijal, pun neočekivanih
obrta, spletki i pustolovine

Moderatori: High Duke, Margiloth, Nemini

Re: Game of Thrones serija

Postod Gorbash u Uto Apr 26, 2011 11:30 am

Tirion hoce samo da vidi Zid. Jonov vuk (Ghost) bi trebalo da ide sa njim na Zid, mada je misteriozno nestao.

Prethodni kralj je bio Targarjen i bio je potpuno lud. Robert i Ned su digli pobunu i zbacili ga sa trona (izmedju ostalog zato sto je ubio Edardovog oca, brata i sestru), Dzejmi je bio u njegovoj elitnoj strazi (Kingsguard), ali ga je na kraju ubio kada su se Lanisteri pridruzili Barateonu (originalno su bili sa Targarjenima, Tivin Lanister (otac Dzejmija, Sersei i Tiriona) je bio Hand tom kralju).
Common sense is not so common.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Jul 29, 2002 2:41 pm

Postod Lotlorien u Uto Apr 26, 2011 12:18 pm

Huh, al ste se raspisali , jedva savladah. Ali, oduvek sam bila kampanjac, sta cu :feler:

Moram primetiti da mi je druga epizoda znatno poboljsala utisak o seriji i da mogu sa optimizmom (i jedva) da cekam trecu. :)

Ono sto mi je najvise bolo oci jeste vec tolko pominjana fail sex scena izmedju Droga i Deny, ali mislim da je evolucija njihovog odnosa relativno uspesno predstavljena onom face to face akcijom u drugoj epizodi.
Takodje, smeta mi sto se ne vidi kolko su Starkovi vezani za svoje jezovuke, mislim da je kroz samo par replika to moglo da se podigne na visi nivo, ovako za posledicu imamo da je Lady stradala sa mnogo manjim emotivnim nabojem nego sto se dozivi u knjizi. :( No verujem da ce kroz naredne epizode, kad budu imali malo vise prostora, ispraviti tu gresku.
I slazem se da je RIkon potpuno zanemaren, i ja sam ga potpuno previdela bila. Gr.

Kasting mi se generalno dopada, ali su mi Arja, Dzofri i Bren pure win! :) Jedino mi je Theon bio, WTF? podseca me na overgrown gustera. Uopste ga nisam tako zamisljala . ( za pocetak, zamisljala sam da izgleda kao ljudsko bice :feler: )

I meni se cinilo da je serija za one koji nisu citali knjige potpuno konfuzna, ali mi drug kaze da je on sve pohvatao. So, do like! :D

Moram primetiti da mi cinjenica da sam jako davno citala knjige pomaze da uzivam vise u seriji, jer ne cepkam dlacice na svaki sekund. ( Sto ce se uskoro promeniti, jer sam se apsolutno nalozila da ponovo uzmem da ih sve preletim :D )

I da, GLUUPA Sansa :x zaboravila sam kolki je moroncic u pocetku bila.
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

I shall call him Squishy. And he shall be mine. And he shall be my Squishy!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pooms!
pooms!

Pridružio se: Sre Dec 03, 2003 8:37 pm

Postod Draugdur u Uto Apr 26, 2011 12:21 pm

I ja odgledao drugu epizodu. Pošto ni prvu nisam komentarisao, ide u paketu :)

Generalno sam zadovoljan, jes' da nije kao knjiga ali uopšte nije loše. Jeste, malo je zbrzano, ali računam da nije moglo drukčije, predugo bi trajalo da su ubacivali baš svaku bitnu scenu, smorilo bi sve osim nas hardkor ekipe. E, sad, ono što mi smeta je što su bezrazložno skratili neke scene koje su ionako već tu. Već je pominjana scena kad nalaze vukove, zatim "it should have been you", meni nekako najviše nedostaje "she didn't hurt you..much"...kao da su se trudili da smanje coolness faktor izbacujući najbolje replike :( Uvodna scena i prvo jahanje su "OMG WTF fail!", Mika-Pseto-Ned zbrzano, baš kao i razgovor Tiriona i Džona

Dalje, nekim likovima definitivno fali minutaže: prije svega Teonu i Džofriju, a za moj ukus i Psetu, ali, evo, priznaću da je Margi u pravu, on je ipak epizodac. Ali za ovu prvu dvojicu...Teon postaj veoma bitan lik u drugoj knjizi/sezoni, već i u drugoj polovini prve igra značajnu ulogu, a ima manj replika i screen-time-a od Rodrika Kasela :? Za one koji nisu čitali će vjerovatno biti zbunj kad sve više počnu da ga uključuju u radnju. Scena u bogošumi je bila idealna da ga predstave i kažu ko je, šta je, i zašto je baš toliko bitno kad on kaže da stoji uz Starkove.
Džofri je, osim što je odgovarajuće ljigav, priličan promašaj. Prvo, premlad je: komentar moje sestre (koja nije čitala knjigu) je bio "je l' ovaj malđi od Sanse", a sparing između njega i Roba izgleda nezamislivo: za razliku od knjige u kojoj su valjda koliko-toliko ravnopravni, ovdje izgledaju kao da bi ga Rob umlatio lijevom rukom dok mu desna služi za pišanje. Takođe, suviše se malo pojavljivao u prvoj epizodi i drugoj polovini druge da bi opravdao Tirionov komentar o ogavnom sestriću. To su doduše donekle popravili scenom sa Arjom i Mikom, ali mislim da su morali da ubace ili trening ili "pošalji Pseto da ubije vuka".
Rikon takođe fali. Zašto nije bio na smotri mi nikako nije jasno.
S druge strane, neki od likova u poređenju sa ovim gore (i proporcionalnom bitnošću) imaju previše minutaže (Bendžen, recimo).

Od ostalih likova, Ned i Ket su OK (Ket je prijatno iznenadjenje) ali su prestari. Sersei je mnogo bolja nego što sam očeivao, a i Džejmijem sam prilčno zadovoljan. Stark klinci su adorable :) Deneris odlična. Pseto je, s druge strane, prilično blijed.

Što se tiče Mormontovog predstavljanja, on je i u knjizi ubačen prilično padobranski, tek u kasnijim razgovorima sa Deneris se vidi koji vrag on radi sa Dotracima, tako da je i to u redu.
Here lies Firedorn, a hero in bed.
He once was alive, but now he's dead.
The last woman he bedded, turned out a man
and crying in shame, off a cliff he ran.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Maj 24, 2004 10:50 am

Postod GreyWolf u Uto Apr 26, 2011 12:39 pm

Duh se pojavljuje u jednoj sceni na putu ka zidu koliko se sećam. Pretpostavljam da je razlog zbog kog nisu baš u svakoj sceni je što su scene sa njima prilično teže za snimanje, duže traju itd, pa se nešto moralo žrtvovati. Pojavljuju se samo gde imaju aktivnog učešća.
Član
Član

Pridružio se: Sub Okt 18, 2003 6:37 pm

Postod Kingslayer u Uto Apr 26, 2011 12:45 pm

Hmmm... jutro je pametnije od večeri (mada je tehnički 5 do 2) Druga epizoda neuporedivo bolja od prve. Prati knjigu skoro od replike do replike i teško da može da bude promašaja. Definitivno minus za slabu prezentaciju vezanosti klinaca i jezovuka, i ogroman minus za izostavljanje Ghosta iz epizode (najupečatljiviji od svih jezovuka). Kad Sansa vrisne ne dirajte Lady, imamo jos jedan klasičan who the fuck is Lady?! momenat. Što se glume tiče, Bean konačno dolazi do izražaja a Kejtlin možda jeste baka ali što se mene tiče za sad je za glavu i ramena ispred drugih. Tirion i Džon sve bolji, Robert odličan kao i Stark klinci. Lena još uvek previše metiljava a čak sam i superogavnog Kingslejera uspevao da podnesem u nekim momentima... Ako druga epizoda bude standard na dalje, serija će biti bolja od očekivanja.

We got nukes, we got knives, we got sharp sticks.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 9:40 am

Postod Nemini u Uto Apr 26, 2011 1:19 pm

severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 10:22 pm

Postod Daemon Blackfyre u Uto Apr 26, 2011 1:56 pm

ma bre pravila se da se ne seca, mixed feelings

dzofrija sam zaboravio da spomenem jos u prvoj epizodi. s jedne strane, mali je sasvim ok glumac i dovoljno je ljigav. sa druge, on je u knjizi mnogo lepsi, kovrdzava kosa na stranu (stvarno nebitno), ali i ako se dobro secam, za pola glave vishi od dzona i roba (iako je mladji 2-3 godine). ovde je za dve glave nizi od njih. nem pojma, mozda ni to nije toliko bitno s obzirom da su izbacili onu sparing scenu, ali ipak bode oci.

i kada vec cepidlacimo :D mislim da su malo pobrkali stvari kod mirsele i tomena; ona bi trebalo da bude skroz cute i negde njegove visine, a on onako blentavog izgleda (zapravo tomen deluje kao polu-retard u knjigama, i nije iskljuceno da mu fali koji hromozom). no dobro, i ta scena je bila kratka
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Avg 13, 2004 3:08 pm

Postod Nemini u Uto Apr 26, 2011 2:25 pm

severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Daemon Blackfyre u Uto Apr 26, 2011 3:02 pm

ne znam, nije mi se dopala u seriji. al opet, ima samo par sekundi za sada

tomen je retardiran! :D neko mora da bude retardiran, od troje dece nastale incestuoznom vezom, it is known! :feler:
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Lotlorien u Uto Apr 26, 2011 3:06 pm

I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

I shall call him Squishy. And he shall be mine. And he shall be my Squishy!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pooms!
pooms!

Pridružio se: Sre Dec 03, 2003 8:37 pm

Postod Nemini u Uto Apr 26, 2011 3:18 pm

@demon: kad već cepidlačimo :D arhiva/viewtopic.php?f=86&t=17576&start=375

Btw, u pravu si za Sansu i mixed feelings. Kontriram iz starog odbrambenog refleksa kad je Sansa u pitanju. :D
severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Eärendil The Mariner u Uto Apr 26, 2011 3:31 pm

Sing forever, proud and strong,
Anthem of life, conquering song.
Though times of fate onwards run,
The song of hope, once begun,
Will ever more remain...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Sep 05, 2003 1:40 am

Postod Daemon Blackfyre u Uto Apr 26, 2011 5:13 pm

^^heh svaka cast kako si se toga setila :D ali opet, to sto citucka ne znaci da razume ista sta pise u tim knjigama :D ok zezam se ja malo...i da, dzofri jeste monstrum, mada ko zna dal to ima veze sa incestom. robert bi ih u svakom slucaju sve pobio da je saznao...bas me zanima dal je i koliko ned razmisljao o tome, a cini se da nije previse razmisljao cim je odlucio da kaze sersei sta planira da uradi :?
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Margiloth u Uto Apr 26, 2011 6:01 pm

Mnogo ste se ispisali, pa ne mogu da idem redom u sve vas citiram, zato paz'te svi ovamo:

1. i najbitnije: Rikon jeste u sceni dočekivanja kralja, stoji uz majku, jer je najmlađi:

http://images3.cliqueclack.com/tv/files/2011/04/GoT.jpg

Nego da li je ono pored Brena - HODOR??? :D

2. Theon i Robb nekako liče, s tim što Theon izgleda kao ga je Robbov zli retardirani rođak. Robb mora da poradi na svom škotskom akcentu (koji je meni inače više nego drag), ali odzvanja. Što se tiče ubacivanja bitnih likova naknadno, to će mislim biti dobro odrađeno, pogotovo u slučaju Teona, jer se već mota unaokolo i izgleda kao ološ :D Pogledajte recimo The Wire, gde sporedni likovi u 1. sezoni postaju vrlo bitni igrači u recimo 4. (e dođavola sva sam imena sad zaboravila, osim McLusty-ja!) I zar nije Teona neko u sceni sa bodežom u bogošumi isprozivao, jer se nešto kleo u Starkove? Ne znam, bi zbrzano nekako.

3. Jaime i Cercei su imali dosta sreće sa svojim potomstvom, jer je samo Joffrey izvukao deblji kraj - mrtav je zato što nije bio normalan. Da je poživeo, postao bi Ludi Eris. Mislim da je tako nešto baš Tyrion izgovorio u sebi. Tomena doživljavam više kao slabića i geek-a, nego kao retarda. Mislim da je jednostavno razmažen, ali na drugačiji način od Joffreyja.

4. Nažalost, nisam u stanju da se ubacim u mindset nekoga ko nije čitao knjige, i Rikona, Lady ili Dany uzimam zdravo za gotovo. Oni koji nisu čitali knjige nisu koherentna grupacija, ima tu ljudi kojima je lako da zapamte imena i povežu likove, ali zato ima i onih kojima to ide malo teže.
"Will fate seduce you to her will?
Not if you struggle with all your Skill.
Summon your allies, locate the trained,
Consummate all from what you’ve refrained.
There’s a future not yet fashioned,
Founded by your fiery passions!"
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Jul 03, 2003 1:18 am

Postod Aducabar u Uto Apr 26, 2011 6:41 pm

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Pridružio se: Uto Mar 04, 2003 11:58 pm