Tjah. Sve se vrti oko činjenice da serija, iako skupa, nema kinte da predstavi neka dešavanja na pravi način, ili barem kako su bogato opisana u knjizi i onda je utisak razočaravajuć:
- Vraćam se na jednu od prvih stvari koje sam iskritikovala u seriji - Winterfell izgleda kao selo, i samim tim ga je Theon tako lako osvojio (iako naravno u seriji deluje kao da su ga pustili jer je "priljatelj", pa ga je "osvojio" iznutra). Zato cela ta scena nema neku posebnu težinu, iako je Brenovo i Theonovo prepucavanje na početku bilo zabavno, a poslednji momenti Sir Rodericka plain disturbing (verujem da su iskoristili isti gnjecavi zvuk kao u ozloglašenoj sceni sa skiptrom

)
- Još jedna stvar vezana za Winterfell, i opet se vraćam na prežvakane jadikovke: FREAKIN DIREWOLVES. Naravno da sam ciknula od sreće kad su izmileli na kraju, ali zaboga gde su se krili dok je Theon pretio Brenu etc etc. U knjizi su beše uspeli da pobegnu, tj.da se kriju po šumama Winterfella, ali budući da je Winterfell u seriji selo...

Vrtim se u krug. U svakom slučaju, zapostavljanje vukova je problem koji ima sve veće posledice - mi fanovi ih psujemo, a neupućeni uopšte ne kapiraju zašto su bitni. Na Neupućene ću se btw vratiti malo kasnije.
- King's Landing riot - sve je to trebalo da bude grandioznije, zašto kralj uopšte ide peške kroz neke sokake, šta je ono... Ne znam. Ali bitno je da smo konačno čuli "little bird", i to nekoliko puta.
Nerviralo me, al' sam progutala:
- Talysa (ne zanima me da li sam dobro spelovala) je očigledno špijun (
"Is she a spy? Don't tell me!" - Liz Lemon; previše puta sam gledala 30 Rock...), kako je skrenula očima kad je izlupetala neko prezime, i pismo koje je pisala je očigledno real deal. I tako se vraćamo na Jeyne Westerling; samo malo začinjenije. Umesto njene keve, ona je ta koja vuče konce, slično kao sa Margaery, s tim što će se ova prva stvarno zacopati. Don't care. Obe su potpuno nebitne.
- Littlefinger & Arya - ako ništa drugo, barem je scena bila prilično zabavna.
- Krađa zmajeva - većina Neupućenih se žali da se kod Dany ništa ne dešava, ne uzimaju je za ozbiljno niti im je baš jasno šta uopšte hoće. Ovaj subzaplet je samo za njih. Ispašće da su ih
kindapovali Neumirući, i tralala vraćamo se na originalni tok, Dany im spali kuću, dokaže da je badass i idemo dalje... Shrug.
- Ygritte. Dobro, neka su zbrzali. Ionako me je ceo zaplet u knjizi sa Polušakom kojeg Jon mora da smakne da bi dokazao lojalnost vrlo ličio na onaj iz B-filma No Escape sa Kevinom Dillonom i Reyom Liottom, iz 1994.

Ali zašto Jon nije stavio mač između sebe i nje dok ju je spoonovao, nije mi jasno

Mislim, tako se to radi.
Eto, pljucnuh po običaju, mogla bih još verovatno, al' sam umorna.