od Walker u Sub Jun 25, 2005 8:54 pm
Ne bih da nekog uvredim, ali malo je glupo trazenje gresaka u delu jednog pisca... pogotovo sto Martin, kao i Tolkin kojeg neki toliko spominju, sam kaze da nije sve isplanirao u glavi unapred vec pise kako se radnja desava, s tim da neke ideje koje dobije za buduce dogadjaje zapise da ih ne bi kasnije "smetnuo" s uma...
Bez neke hvale sad, ja sam uzeo da pisem nesto vece od 4 strane A4 formata i video sam i sam koliko je to zeznut i naporan posao -- stalno se moram vracati i ispravljati nesto na pocetku da ne bi bilo nelogicno ili zvucalo glupavo u odnosu na 100 i neku stranicu. Bas je bilo pitanje mera (kod mene za duzinu - prvo sam koristio rec metar, a kasnije sam stavio korake, visinu metar:koplje, i slicno) ali i psovki, verovanja, ma svega. Znaci, Ako taj najlik martin drzi u glavi/papiru/kompu sve to, znate li vi koliko je njemu i sama glavna prica nepregledna, da uopste i ne pominjemo da mora da prelistava stotine stranica ako se negde zaboravi, pa ne zna gde tacno je nesto pomenuo i sta je tacno rekao.... Ja ovde na polici imam 4 knjige od po 700 strana, i iskreno da kazem, ne da mi se sad da proveravam bilo koju od ovih "gresaka" koje ste vi nasli, ne da mi se da ih trazim uopste....
Mada, mogu reci da se secam one sa Jonom i vukovima, ali se secam da sam je zbog neceg i odbacio iste sekunde....