[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - Game of Thrones serija - 1. sezona (SPOILERS AHOY!)

Game of Thrones serija - 1. sezona (SPOILERS AHOY!)

Martinov epski serijal, pun neočekivanih
obrta, spletki i pustolovine

Moderatori: High Duke, Margiloth, Nemini

Re: Game of Thrones serija (NO SPOILERS!)

Postod DariusZR u Ned Maj 01, 2011 11:04 pm

Ne verujem da i dalje ide rasprava o Zidu.:))) Inace,Bendzen Stark je baja nevidjeni u seriji,ja ga nisam tako doziveo u knjizi.:)
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Nov 17, 2010 12:19 pm

Postod High Duke u Ned Maj 01, 2011 11:45 pm

Kako ne bi bio, ne postaje se First Ranger tek tako.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod Aducabar u Pon Maj 02, 2011 6:29 am

Treća epizoda je dosadna do zla boga. Ne razumem zašto svaka dodata scena mora da bude statični razgovor 2+ osobe. K'o da ekranizuju jebenog Šekspira. Scene na Zidu su OK, Malo Veće je OK, susret Ket i Lil' Fingera je OK, Stara Nen je OK, but OK just doesn't cut it. Kod Dotraka je i dalje dinamičnija radnja, ali i tu su ubacili Džorino i Rakarovo smaranje o mačevima i oklopu. Karakterizacija novih likova je dobra - Petir, Varis, matori Mormont... Mada je Emon razočarenje, više odaje utisak odrtavelog starca, nego drevnog mudraca. Hajlajti epizode su na kraju - Tirionovo šoranje i Arjin ples.

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Pridružio se: Uto Mar 04, 2003 11:58 pm

Postod Nemini u Pon Maj 02, 2011 9:52 am

Treća epizoda jeste dosadna i po mom skromnom mišljenju do sada je najlošija.
Nedostajala mi je scena u trpezariji Crnog Zamka, mudriji i duhovitiji Emon i Džonova radost kad sazna da se Bren probudio.
Džejmi i Sersei... :( :( :( Uzdržaću se od daljeg kukanja, ali ipak moram da kažem da su šanse da Sersei pred Džofrijem kaže "if you'd rather fuck painted whores, you'll fuck painted whores" ravne nuli, barem u onoj knjizi koju sam ja čitala. Sersei nije nikada bila vulgarna pred decom, i sama se u prethodnoj epizodi zgrozila kad je Tirion rekao neku ružnu reč. Jasno nam je da je Sersei kompleksna ličnost, kontradiktorna etc, ali ovo je bilo potpuno suvišno.
S druge strane, jako mi se dopao detalj sa lutkom koju Ned poklanja Sansi, čega mislim nema u knjizi, a što vrlo rečito govori o tome koliko Ned ne razume svoju stariju ćerku. U knjizi se to vidi tek mnogo kasnije. On naravno zna da Sansa uvek radi ono što se od nje očekuje (She must take his side even when he's wrong), ali ispušta iz vida da je njegova poslušna devojčica u medjuvremenu porasla.
Tirion je odličan. U ovoj epizodi uopšte nisam primetila da deklamuje.
LF je savršen, kao i Arja.

Edit: jako su mi nedostajali Ghost i Mormontov gavran.
severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 10:22 pm

Postod GreyWolf u Pon Maj 02, 2011 10:54 am

Meni je vrlo dobra epizoda. Ne dešava se ništa posebno zanimljivo, ali mi je gotova tranzicija ka "gledam seriju" a ne "gledam adaptaciju knjige". Svaku scenu koja nije po knjizi posebno rado odgledam, npr. smalltalk Džore i krvorodnika, Tirionovu zamenu Donal Noji-jeve lekcije o drugarima iz Straže, itd itd.
Član
Član

Pridružio se: Sub Okt 18, 2003 6:37 pm

Postod Maidros Visoki u Pon Maj 02, 2011 11:41 am

Nekako mi je bas siromasna epizoda. Deo koji obradjuje je prepun zanimljivih malih dogadjaja. Viljuska za rakove u grudi ser Alistera bas fali. Dzof koji je jako mudar sto se tice vojnih pitanja. To je pobogu Dzof koji je dete debil, tako nesto bih ocekivao od Mirsele pa cak i Tomena. Mestar Emon mi delje izlapelo i prazno. Sirio je super osim sto zvuci kao stereotipni italijanski pica majstor. Uzasno mi fali Donel Noji.
The lunatic is in my head.
The lunatic is in my head.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Mar 06, 2003 10:33 pm

Postod Daemon Blackfyre u Pon Maj 02, 2011 11:58 am

boze kakav krsh od epizode. samo je kraj dobar
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Avg 13, 2004 3:08 pm

Postod Nemini u Pon Maj 02, 2011 12:33 pm

severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 10:22 pm

Postod High Duke u Pon Maj 02, 2011 12:43 pm

Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod Aducabar u Pon Maj 02, 2011 1:59 pm

Sećam se da su producenti u intervjuima spominjali vezano za dodate scene otprilike "It would be cool if Robert and Baristan would, like, sit down and talk about fighting." Što možda jeste kul (iako za radnju potpuno bespotrebno). Ali kada to postane šablon za dodavanje novog materijala, onda počinje da veoma iritira.

It would be cool if Ned and Jaime would, like, sit down and talk about Mad King.
It would be cool if Cersei and Jaime would, like, sit down and talk about murdering 10-year-olds.
It would be cool if Cersei and Joffrey would, like, sit down and talk about ruling.
It would be cool if Tyrion and Yoren would, like, sit down and talk about food.
It would be cool if Jorah and Rakharo would, like, sit down and talk about swords.

I zbog svega ovoga ostali smo uskraćeni za kvalitetnu motivaciju zašto je Viseris ispizdeo (Usuđuješ se da mi naređuješ?! A baš sam se nadao još kojem satu žuljanja dupeta u sedlu!) ili zašto Arja dočekuje oca sa mačem u ruci, da ne spominjem izbačene scene.

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Pridružio se: Uto Mar 04, 2003 11:58 pm

Postod Eärendil The Mariner u Pon Maj 02, 2011 2:47 pm

Odlična epizoda, odlična scenografija, efekti. Dopadaju mi se sve nove lokacije i sjajno je kako se ekstenzije uklapaju sa izgrađenim ili postojećim scenama. Definitivno vrijedi gledati u HD jer izgleda sjajno, svaki kadar je kao slika. Dopadaju mi se i svi novi likovi, i glumci. Jedina veća zamjerka dosad je što je i poslije tri epizode Drogo jednako dvodimenzionalan. Iako se svašta-ništa dešava, daleko od dosadne epizode - pretpostavljam da je puno lakše i zadovoljavajuće pratiti bez predznanja, jer ja ne očekujem apsolutno ništa, niti mi nešto "fali". Jedva čekam nastavak.
Sing forever, proud and strong,
Anthem of life, conquering song.
Though times of fate onwards run,
The song of hope, once begun,
Will ever more remain...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Sep 05, 2003 1:40 am

Postod Kingslayer u Pon Maj 02, 2011 5:00 pm

Drogo je što se kompleksije karaktera tiče otprilike rame uz rame sa Pituljicom. Ne znam šta očekuješ od njega.

We got nukes, we got knives, we got sharp sticks.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 9:40 am

Postod Eärendil The Mariner u Pon Maj 02, 2011 5:54 pm

Sing forever, proud and strong,
Anthem of life, conquering song.
Though times of fate onwards run,
The song of hope, once begun,
Will ever more remain...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Sep 05, 2003 1:40 am

Postod Kingslayer u Pon Maj 02, 2011 6:16 pm

Za sad je rekao No, No, No... kao Dawn Penn :idea: Malo li je? :)

We got nukes, we got knives, we got sharp sticks.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 9:40 am

Postod Margiloth u Pon Maj 02, 2011 8:08 pm

Jeste bome filler epizoda, ali meni se dojmila. Mozda to ima veze sa tim sto je ovo prva epizoda koju sam gledala sa geeky drustvom i flajkom vina (jos sam pod uticajem, te ne zamerite mi lutanja u stilu). Ali ono sto je prvi utisak je da se glumci konacno osecaju komotno u svojim ulogama, to se vidi na svima, najvise na onima koji su mnoge ovde dosta nervirali - Cat i Jon recimo.

Scena izmedju Cercei i Joffreyja jeste pomalo preterana, ali imajuci u vidu da ce , ima donekle smisla. Jaime je prvi put delovao kao onaj Jaime kojeg volimo, u sceni sa Robertom i Selmijem - to je ta arogancija pomesana sa krizom identiteta, koju smo svi cekali!

Ghost fali, i to najvise zbog toga sto ce se u sledecoj epizodi verivatno pojaviti kao padobranac, i vecina onih koji nisu citali knjige ce se ceskati po glavi i pitati odakle sad i kopilanu vuk... A mozda i nece. Ali hocu albino vucka asap!

Apropos Droga, apelujem necitacima da se strpe... :)
"Will fate seduce you to her will?
Not if you struggle with all your Skill.
Summon your allies, locate the trained,
Consummate all from what you’ve refrained.
There’s a future not yet fashioned,
Founded by your fiery passions!"
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Jul 03, 2003 1:18 am

PrethodniSledeća

Povratak na Pesma leda i vatre