Ostala su mi jos dva poglavlja da svrshim, prvi put sam otvorio temu, lebac ti sta ste vi ovde pisali

Uglavnom se slazem sa svime, rang AffC, razvodnjena radnja, bespotrebni likovi, "podzapleti" i naracije, sranja i gluposti, i poglavlja u kojima se apsolutno nista ne desava. Nije mi jasno uopste kako od ovoga i gozbe nije mogao da napravi 1 postenu knjigu.
Ono sto me brine za buducnos' je, prvo sto neko rece, posle ovakvog razocarenja sigurno necu sa istim zarom iscekivati novu knjigu tamo negde 2018te, drugo, Martinu treba jedan rez (koji je valjda i sam hteo da napravi), i da na pocetku jedne knjige krene sa "5 godina kasnije...". Sa time bi mogao da postavi igrace na ona mesta na koja zeli, zmajevi bi porasli, deca bi stasala, neko bi i zaginuo i za to bismo saznali kroz pricu, itd, uglavnom imali bismo postavku koja bi mogla da u dogledno vreme (1 ili 2 knjige - cca 14ak godina

) donese razresenje price. A ne ovako da on to vreme ubija opisom Tirionovih dosada koje i on sam pominje da su uzasno dosadne. Bravo Martine -_-
Problem broj jedan je sto sa ovakvim klifhengerima on to ne moze da uradi, i dalje previse stvari "visi" nedoreceno da bi mogao tek tako da predje preko njih.
Problem broj dva je sto se ovo zapetljava sve vise i vise, a sve je manje knjiga do kraja ostalo, ako ce stvarno da ih bude samo 7...ako nece, kao sto je debeli nagovestio par puta diskretno, onda ne verujem da ce doziveti da ih dovrsi sve sto samo povecava futilnost mojeg bavljenja citavim serijalom.
I jos rec o Dzonu. Izletanjem izvesne individue koju necemo spominjati (ok, gospodin Sekulic je u pitanju

), znao sam da neko bitan umire u knjizi. Sinoc i procitah poslednje Dzonovo poglavlje, i prva reakcija mi je bila dobro poznati gnev i psovka. Sad sam trenutno u stadijumu poricanja i vere da to nije istina

Jbg, ako i on umre, nek umru i Stanis i Deni i Sersei i onda nek se Tireli i Doran biju sa Egonom za presto, i koji kurac smo citali prve tri knjige onda, mogao je da krene od cetvrte.