od Margiloth u Sre Okt 25, 2006 7:46 am
Ma da, Moonboy mu dodje kao comic relief :P
Sto se tice dkdnt-ovih mozganja u pogledu Brijeninog "poslednjeg slova", da ponovim nesto sto sam vec pisala, na temi posvecenoj upravo njoj:
"Iako sam ja bila ta koja je prva iznela pretpostavku da je Brijena viknula "Ice", malkice sam promenila misljenje nakon ponovnog citanja Gozbe. Vise mi se cini da je viknula "Sword!". Silent Sister ju je ucenila, navela da bira: ili da uzme mac i donese Dzejmijevu glavu, ili da umre.
Lady Catelyn’s fingers dug deep into her throat, and the words came rattling out, choked and broken, a stream as cold as ice. The northman said, “She says that you must choose. Take the sword and slay the Kingslayer, or be hanged for a betrayer. The sword or the noose, she says. Choose, she says. Choose.”
Brijena mora da bira, i tacka. A znamo je da ce uraditi bukvalno sve da bi ispunila zavet dat Kejtlin, i, subsequently, Dzejmiju. Mozda ce lagati, ko zna - lagati da ce ujuriti i skratititi Dzejmija za glavu. Da li ce zaista ubiti Dzejmija, mozemo samo da nagadjamo, a na kraju krajeva to trenutno nije ni vazno. Mislim da je "Tihoj sestri" ipak mnogo vise stalo do Arje i Sanse zivih i zdravih, nego do Dzejmijeve glave /un-deads imaju (o)secanja, za razliku od Tudjina)/. Iz tog razloga nece poslati Brijenu u lov na Dzejmija, vec ce joj dozvoliti da nastavi svoju potragu, naravno uz odgovarajucu pratnju iz odmetnicke druzine (u kojoj ce se, iskreno se nadam, naci i Edrik Dejn). A ako usput nalete na Dzemija... svasta je moguce."
"Will fate seduce you to her will?
Not if you struggle with all your Skill.
Summon your allies, locate the trained,
Consummate all from what you’ve refrained.
There’s a future not yet fashioned,
Founded by your fiery passions!"