Tja. Sve ste rekli, dragi moji fanatici

Odnos ubačenih i originalnih scena polako dostiže 2:1. A ubačene vrede samo donekle, mnoge nikako. Malo veće je bilo odlično, turnir vrlo dobar... i to je to. Meh, ne znam ni da li da idem u detalje... Najviše su mi zasmetali:
1) Lysa poludela plemenska kraljica. Tako je izgledala, sa sve onim detetom (gluma doduše dobra).
2) Loras&Renly out of the closet, for our eyes only. Trebalo je da se zadrže na špekulacijama, sve sam se nadala da scena neće otići do felacija i da će nas ostaviti zbunjene u fazonu Alexandra - "da li ovo neki Ancient Greece fazon, or what"? Pogotovo ako se uzme u obzir da će Renly u drugoj sezoni da oženi Lorasovu sestru. Ubiše svu neizvesnost (ne samo ovom scenom,
svim scenama 
)
3) Theon&Ros - lepo se ja žalim na doggy style, a vi mi se smejete. Ok, sad barem znam koja je poza najjeftinija za snimanje.
4) Jaime&Ned showdown

Prvo, makljanje - podsetilo me je na poslednju scenu u Bowfingeru

Znate na šta mislim, jeftino i sporo. Joryjeva smrt - vrlo gadno i bespotrebno. Jaime nije bolestan&zloban, a tako ispade nakon onog razgovora sa Joryjem o njegovom ožiljku. Disturbing. Nedovo lomljenje noge, for the love of god. Jadno, jadno, jadno.
5) Cercei mučenica. Ok, vidim da se ubiše trudeći se da nam objasne i opravdaju svakog lika, ali ponavljam -
tako se ubija sva neizvesnost. Bilo je zabavno mrzeti Cercei u prvoj knjizi kada još nismo znali kakva je u duši (što nas je nateralo da je mrzimo još više

) - ovde možda nisu bili sigurni da li će biti druge sezone, pa su pošto-poto pohitali sa karakterizacijom??
6) Nadrkani Bren me je iznervirao. Ali scena je dobra. Fali mi Rob. Ali i u knjizi je falio.
7) Nakon svega ovoga, izostavljanje Dondarriona mu dođe sasvim opravdano. Ne bi me čudilo da potpuno izbace lika tako što će ga spojiti sa štaznam, Gendryjem

Ma, neće ova serija da poživi duže od 3 sezone, tako da nije ni bitno.
Da ne tupim dalje, imamo fore još nedelju dana za pljuvačinu. Moguće je da oni koji nisu čitali knjige smatraju sve ovo do sada izuzetno uzbudljivim, ali meni je sve nekako presporo, i scene dijaloga se vuku bez kraja i konca - ona sa Varisom i Maloprstićem, iako odlična, nikako da se završi. Varis krene da ode, i ja kao finally, a on se okrene i nastavi, aman zaman
I naravno, Eyrie treba da izgleda otprilike ovako, Ted Nasmith zna šta radi (iako je Riverrun omašio):

Kad su već radili CGI, trebalo je da ga urade kako valja. Uh al ishejtovah