@macor:
Meni se isto cini da su Meseceva vrata u zidu, nesto kao ono u Tirionovoj tamnici, mada davno sam citao, mozda gresim.
A glede kostima...fora je sto HBO fura taj "get it real" fazon. Ne koriste efekte, vec sve prave od krvi i mesa, nema zelenog platna, vec grade sopstvene scene i prostorije, pa i gradove po potrebi. Samim tim i kostimi nisu neki jeftini kineski kiceraj, vec prava odeca po izgledu jednaka onome sto se nosilo tada.
I sad to ima dve strane price - s jedne je super sto je uverljivo, sto kad glumci hodaju po kaljuzi, makar bila tu i princeza Jelisaveta, budu musavi i prljavi, sto neces nigde videti lika da nosi Sector-No-Limits na ruci dok vitla buzdovanom, i sto je celik celik, gvozdje gvozdje, a ne plastika, itd.
S druge strane, posto je jako zajebano i skupo napraviti i sve scene, i sashiti svu odecu za sve glumce, imas utisak da je sve siromasno. Kraljeva dvorana bez ijednog portreta, biste, neke jebene drangulije, otkud znam, bilo sta, ukras jbt, pa odatle na dalje, redom po zamkovima...do toga da kralj i njegovi kompanjoni idu u lov u istoj odeci u kojoj se vrshljaju svakodnevno po dvoru, sa sve Lanselom u odelu dvorske lude i Selmijem koji verovatno i spava, sere i kupa se u blistavom oklopu sa plastom.
Meni licno to vise smeta nego sto mi ono prvo poboljsava utisak, bar za ovu seriju.
Ja i dalje ostajem pri tome da cekam 720p, mada kapiram da cu se sutra predomisliti