[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - Game of Thrones serija - 1. sezona (SPOILERS AHOY!)

Game of Thrones serija - 1. sezona (SPOILERS AHOY!)

Martinov epski serijal, pun neočekivanih
obrta, spletki i pustolovine

Moderatori: High Duke, Margiloth, Nemini

Re: Game of Thrones serija (SPOILERS AHOY!)

Postod Lotlorien u Pon Maj 23, 2011 8:19 pm

I ja ipak zavrsih i sedmu ( iako sam kao htela da sacekam bolji snimak :mrgreen: ).

Ukoliko zanemarimo scenu Maloprsticevog otvaranja duse u veoma inspirativnom ambijentu ( wrong, wrong and (too) long (hm ) ostatak epizode mi se dopao. Grejdzojevo spopadanje Oshe mi je takodje zasmetalo, ali nije strasno.

Sem me nervira. Apsolutno nema ni S od onog Sema kakvog vidimo u knjizi...i zao mi je sto su izbacili onaj deo gde se Dzon zalaze za njega kod Mestra Emona...ali kontam da je trebalo napraviti mesta za kurve, tako da je ok. :roll:

Tivin, Mormont i Dzora su odlicni. Najzad vidimo i Duha, mada do Duse u prilepljenim kadrovima, no ne mari. :)

Sve u svemu, pozitivan utisak ove sedme epizode.
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

I shall call him Squishy. And he shall be mine. And he shall be my Squishy!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pooms!
pooms!

Pridružio se: Sre Dec 03, 2003 8:37 pm

Postod Daemon Blackfyre u Pon Maj 23, 2011 8:37 pm

osha mi je pomalo miscast, fizicki, vise sam zamisljao ygritte u tom nekom fazonu. tivin je fenomenalan, malo "ljudskiji" nego u knjizi, no dobro. jedino sto tesko mogu da zamislim da bi prljao svoje ruke sa onim jelenom, al je kul scena zbog simbolike.

slazem se za lezbo ekshn, totalno nepotrebno. a ni maloprstic se nikada ne bi poverio obicnim kurvama, niti bilo kome drugom, osim onoga sa sansom u 4toj knjizi.

sem jeste prilicno drugaciji nego u knjigama, ali kontam da su to uradili da bi se njegov lik vise dojmio publici. za ovako malo vremena koliko je realno moguce da ima u seriji, tesko je napraviti likeable osobu od njega striktno drzeci se knjga.

za sansu se slazem. sersei najzad lici pomalo na neki rojalti na kraju sedme epizode, iako je ona frizura pomalo bizarna. deni mi se sve vise dojmi. scena sa drogoovm zakletvom je odlicna, uspeo sam cak malo da se najezim, iako mi i dalje lice svi na neke podivljale cigane, plus je onaj jezik na momente smesan.

jezovuci i dalje mnogo fale :(

@margi teon nije klasican bad guy, ali verujem da je ubio tog poslednjeg wildlinga pre da bi jos malo ucvrstio svoj status kod roba kao starijeg burazera/coveka od poverenja, nego sto mu je preterano stalo do brena. ovde govorim o desavanjima u knjigama generalno. prilicno sam siguran da bi ih (uz moralne dileme) ubio u drugoj knjizi, da ih je nasao
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Avg 13, 2004 3:08 pm

Postod GreyWolf u Pon Maj 23, 2011 8:41 pm

Sedmu čekam u 720p.

U odbranu lova: možda su se odvojili od potere? Robert bi to sigurno jedva čekao. Mada vepar se kopljem ne lovi bez pasa goniča. Okay.

Nešto slabija nego peta, za mene. Bron vs ...onaj vitez, kada treba da se pokaže krv, tu se ne ustežu, ali je koreografija borbe, kao i u svim dosadašnjim epizodama, ovamo-onamo. Prelazna ocena.

Ubedljivo najbolja mi scena: Sirio na času plesa.

Viseris-serija je odlično prikazao Viserisa iz knjige u momentu kada ti ga je skoro pa iskreno žao, kada se obraduje zbog obećane mu krune. Nema onog okrutnog brata, već naivnog deteta.
Član
Član

Pridružio se: Sub Okt 18, 2003 6:37 pm

Postod m.ACA.k u Pon Maj 23, 2011 9:07 pm

@Teon: I ja kontam da bi ih ubio da ih je uvatio u drugoj knjizi, samo su imali sreće što su se dobro sakrili :) mada će dobiti šta zaslužuje to jedefinitvno....

i da Viseris je pravi dragulj za sada u seriji, odlično je odglumio sve što je bilo.

inače sada gledam Camelot (seriju, nije loše pogledajte) i nekako mi deluje kao da su u GoT dosta para štedeli na garderobi, nigde nema toliko-spominjane svile, svi su nekako u džakovima/koži/krznu, gde su lepšave svilene odore? čak i Sersei deluje ko oprana u veš mašini na 90. nema nakita neam nekog glamura i raskoši, dosta sve to jeftino deluje, mislim ovaj kamelot je neka no-name kuća radila i super izgleda, na momente mnogo bolje nego GoT što se tiče scenografije. Sve se nadam da će druga sezona ovo malo popraviti.

btw zar mesečeva vrata nisu bila vrata u zidu? mada i ova verzija mi se dopada, mada sam ja to bolje u glavi zamislio :)

a sada u potragu za 7 neki solidan snimak : )
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 22, 2003 11:09 pm

Postod Elu Tingol u Pon Maj 23, 2011 9:24 pm

Pogledao sam 6. i najbolja je do sada. Verovatno i zbog toga što sam uspeo poprilično da se odmetnem od knjige. Gledajući ovu epizodu jezovuci mi nisu niti jednom pali na pamet. Great success. A kako da mi padnu kad ih definitivno nema u seriji. Sansa je mentol, pa se ne tangiram mnogo. Ali je zato Arja bog. Seven hells! ::L:: Lov... pa mogli su samo ovu četvoricu da ture na konje, da jedan od njih razvije barjak sa jelenom i sve bi to bolje izgledalo.
Bron bi trebao da je mlađi, ali odavno je zaključeno da su svi glumci stari kao svemir.
Generalno sam zadovoljan. Iva je razočarana ali verujem da na to dosta utiče svežina čitanja prve knjige.
Što se tiče 7. epizode sačekaću da izaće snimak koji standardno gledam.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Apr 26, 2004 8:26 pm

Postod Pauleta u Pon Maj 23, 2011 9:31 pm

@macor:
Meni se isto cini da su Meseceva vrata u zidu, nesto kao ono u Tirionovoj tamnici, mada davno sam citao, mozda gresim.

A glede kostima...fora je sto HBO fura taj "get it real" fazon. Ne koriste efekte, vec sve prave od krvi i mesa, nema zelenog platna, vec grade sopstvene scene i prostorije, pa i gradove po potrebi. Samim tim i kostimi nisu neki jeftini kineski kiceraj, vec prava odeca po izgledu jednaka onome sto se nosilo tada.

I sad to ima dve strane price - s jedne je super sto je uverljivo, sto kad glumci hodaju po kaljuzi, makar bila tu i princeza Jelisaveta, budu musavi i prljavi, sto neces nigde videti lika da nosi Sector-No-Limits na ruci dok vitla buzdovanom, i sto je celik celik, gvozdje gvozdje, a ne plastika, itd.
S druge strane, posto je jako zajebano i skupo napraviti i sve scene, i sashiti svu odecu za sve glumce, imas utisak da je sve siromasno. Kraljeva dvorana bez ijednog portreta, biste, neke jebene drangulije, otkud znam, bilo sta, ukras jbt, pa odatle na dalje, redom po zamkovima...do toga da kralj i njegovi kompanjoni idu u lov u istoj odeci u kojoj se vrshljaju svakodnevno po dvoru, sa sve Lanselom u odelu dvorske lude i Selmijem koji verovatno i spava, sere i kupa se u blistavom oklopu sa plastom.

Meni licno to vise smeta nego sto mi ono prvo poboljsava utisak, bar za ovu seriju.

Ja i dalje ostajem pri tome da cekam 720p, mada kapiram da cu se sutra predomisliti :D
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Uto Okt 05, 2004 4:47 pm

Postod Margiloth u Pon Maj 23, 2011 9:40 pm

... plus, The Iron Throne definitivno izgleda drveno. Mislim, uporedite ga sa Lysinim driftwood-sedalom, od istog su ih materijala pravili :roll: Sumnjam da ćemo videti Joffa kako se grebucka dok urliče sa njega Aerys-style :roll:
"Will fate seduce you to her will?
Not if you struggle with all your Skill.
Summon your allies, locate the trained,
Consummate all from what you’ve refrained.
There’s a future not yet fashioned,
Founded by your fiery passions!"
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Jul 03, 2003 1:18 am

Postod Velizar Rudnicki u Pon Maj 23, 2011 10:08 pm

Uh bre ljudi, citam ove silne komentare i cupam kosu od muke...Pa zar je stvarno bitno da li su meseceva vrata na zidu ili podu? Ko je ikada video da svaki detalj mora i moze da se prenese iz knjige na ekran. Da li je Serseina frizura bizarna ili fali koja slika na zidu --WHO Gives the F...
Ono sto JESTE bitno je da li je atmosfera knjige i osnovna prica preneta, a ne sto nema ovg ili onog detaljcica...
Super je sve u LOTR vizuelno izgledalo, al sta mi to vredi kad me i dan danas proganja slika zelenog zelea na pelenorskim poljima (jos me dusa boli)...a da ne pominjem Legolas surfing i ostale bisere.
Sve dok takvih idiotluka nema, ja sam very satisfied
Član
Član

Pridružio se: Čet Maj 19, 2011 9:08 pm

Postod Nemini u Pon Maj 23, 2011 11:34 pm

Atmosfera priče NIJE preneta ukoliko su neki od glavnih likova iskrivljeni do neprepoznatljivosti. Da li je nepostojeća Ros važnija za radnju od jednog Blekfiša ili je možda Doreina i Viserisova sekspozitivna litanija o takodje nepostojećim zmajevima dočaravanje atmosfere ili poboljšanje u odnosu na interakciju Sanse i Hounda u knjizi? Kakva crna atmosfera i osnovna priča. Sansa, koja je i inače omražena, ovde je izmasakrirana, Robert je iskarikiran, Sersei pretvorena u Tivina with tits, Deneris ima ukupno dve face, obe sa razrogačenim očima i ovlaš zabačenom glavom sa otvorenim/zatvorenim senzualnim ustima, Renli koji treba da liči na opšte omiljenog mačo Roberta u najboljim godinama ima harizmu jednog Stanisa i pri tom se boji krvi, vukova nigde nema jer su talentovani tvorci serije propustili da se informišu o tome da li su i koliko haskiji podložni dresuri. Uz sve ovo, najbolja epizoda do sada je ona u kojoj vukova i dalje nema, i u kojoj kralj lovi vepra peške tegleći koplje, što je nonsens i idiotluk par excellence. Ne da nisam satisfied, nego sam razočarana. A to što ti smeta Legolas surfing je u rangu Serseine perike - iritantan detalj, ništa više.

@Pauleta & Mačak: Mesečeva vrata jesu u zidu.
severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 10:22 pm

Postod Aducabar u Uto Maj 24, 2011 12:03 am

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Pridružio se: Uto Mar 04, 2003 11:58 pm

Postod Nemini u Uto Maj 24, 2011 12:20 am

severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 10:22 pm

Postod DariusZR u Uto Maj 24, 2011 12:50 am

Ja sam zadovoljan sa Berikom,mada uvek moze bolje,kao i sa Oshom...Dobra 6 epizoda,duplo bolja od 5 koja me je razocarala max.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Nov 17, 2010 12:19 pm

Postod Velizar Rudnicki u Uto Maj 24, 2011 1:15 am

Član
Član

Pridružio se: Čet Maj 19, 2011 9:08 pm

Postod Blackmore u Uto Maj 24, 2011 7:19 am

Већ неко време вас читам и кварно не учествујем...хтео сам да ми се, ипак, слегну утисци на прави начин пре но што додам коју..

Тешко је серију посматрати per se, и то је њен највећи проблем..као верни читаоци и људи које је сага држала подуго као таоце (чекамо јул као да је други долазак Христов)...тешко да можемо тек тако да пропустимо да кажемо коју на рачун додатих, измењених и избачених епизода.

Серија је довољно квалитетна да се може назвати достојном саге, посебно јер је Мартин део екипе. Жао ми је што за неке ствари треба превише пара за прву сезону (вукови)..шта да радимо што је МАртин који је од старта кренуо са all guns blazing стилом.. :) Верујем да ће друга сезона да буде за неколико нијанси богатија.

Нећу гледати епизоду 7 док не стигне неки леп снимак (ако треба чекаћу до понедељка)..а што се 6. тиче, мислим да коначно почиње расплет који сви чекају..мене посебно занимају епизоде Серсеи-Нед, рађање Денерис Олујрођене и наравно погубљење..те сцене ће дефинисати cliffhanger моменте прве сезоне и показати колико можемо да очекујемо у наставку...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 09, 2003 4:33 pm

Postod m.ACA.k u Uto Maj 24, 2011 8:02 am

Evo pogledala se i 7epizoda u nekom krš kvalitetu, lepo odradjeno, osim tri scene koje su mi jako jako zasmetale. prvo 10 minuta dranja jelena od strane Tywina, omfg taj to ne bi radio ni da od gladi umire a ne ovako čisto zabave radi, jeste kontam ja tu simboliku ili šta god ali besmisleno. onda 10 minuta lezbo akcija sa maloprstićem.....čemu to? i jedna mala sitnica koja je meni isparala uši kada Sem kaže: " i miss girls" i dalje ga prave ko da je neki ženskaroš ili tako nešto i dalje suprotno od onog u knjizi TOTALNO suprotno. da je rekao "i miss my sisters laugh" to JESTE Sem a ne ovo. Izvuklo ga je lekcija koju drži Džonu posle zakletve :)
Ostatak je vrhunski, kralj epizode majstorski uradjen, cliff na pravom mestu :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 22, 2003 11:09 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pesma leda i vatre